5,5 5,6 tys. ocen
5,5 10 1 5641
4,5 2 krytyków
Schronisko
powrót do forum filmu Schronisko

Każdej bardziej ambitnej osobie zdecydowanie odradzam.
Taki trzeciorzędny b-klasowy horrorek. Nie wiem jak mógł ktoś zakwalifikować do thrillera psychologicznego i w dodatku jeszcze dramatu. To uważam już za kpinę.

Tak swoją drogą - chyba z amerykańskich produkcji trzeba zacząć w końcu rezygnować, ponieważ to co w ostatnim czasie wypuszczają naprawdę zaczyna być masowo poniżej wszelkiej krytyki.

evlka

Zgadzam się. Niemal przez cały film ona siedzi zamknięta w klatce w piwnicy. Strata czasu.

ocenił(a) film na 6
evlka

1. to nie jest horror
2. nie jest to stricte amerykańska produkcja

ocenił(a) film na 3
Daroo_3

Jak komentowałam to wszędzie widniała informacja wyłącznie o amerykańskiej produkcji.
Fakt, że dopisano Hiszpanię niczego w mojej wypowiedzi nie zmienia.
Głupkowaty a la horror.

ocenił(a) film na 6
evlka

Zmienia, gdyż nie jest to typowo amerykańska produkcja co zresztą widać. Czuć tu lekki europejski klimat. Jeśli tego nie zauważyłaś to nie powinnaś się wypowiadać o amerykańskich produkcjach, gdyż nie wiesz czym się charakteryzują i nie potrafisz ich odróżnić od innych produkcji które też są w języku angielskim.
Nie 'a la horror', bo to nie ma nic z horrorem wspólnego. Jeśli nawet nie wiesz czym jest horror to EOT.

ocenił(a) film na 6
Daroo_3

No i oczywiście też nie jest to film klasy b, gdyż żaden z twórców nie jest amatorem, ale nawet się nie łudzę że wiesz co oznacza określenie film klasy b.

Daroo_3

Moim zdaniem jest to niezly film psychologiczny, choc dla mnie momentami zachowania bohaterow byly niespojne i nie zawsze wiarygodne. No ale poza tym niezle i dobry zwrot akcji. Jak komus podobal sie ten klimat, gdzie sa zwroty akcji i do konca nie wiadomo kto tu jest ofiara a kto katem i inne sprawy to podobna jest ksiazka "Dziewczyna w walizce", ktora polecam, jak na debiut niezla, a do tego ma zaskakujace i przerazajace zakonczenie.

monika220

Zle sie wyrazilam, w "Dziewczynce w walizce" nie ma niepewnosci za bardzo kto jest ofiara, ale sa takie zwroty akcji i film zaskakuje, klimat podobny do tego filmu. Tylko jeszcze bardziej zagmatwane w pozytywnym tego slowa znaczeniu, dobre jak na debiut.

ocenił(a) film na 5
evlka

Jeśli dla ciebie nie jest to dramat psychologiczny, to albo nie rozumiesz tego pojęcia, albo całkowicie nie zrozumiałaś tego co było w filmie pokazane.