PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35454}

Show

2003
6,3 40 tys. ocen
6,3 10 1 39664
4,9 23 krytyków
Show
powrót do forum filmu Show

"Show" jest jednym z lepszych filmów ostatnich lat w polskiej bardzo ubogiej kinematografii. To jest film z przesłaniem, a tu sie okazuje, że niektórzy nie potrafią go odczytać albo po prostu chcą sobie zgnoić kolejny polski film. Dla Was HOLLYWOOD nadal Rulezzz?? No to siedzcie w tym gównie nadal!!! Dla mnie naprawde nieźly, zaczyna sie komedią a kończy refleksją nad dzisiejszą telewizją! POLECAM MYŚLĄCYM!!!

fantom847

Eee... Nie przesadzaj! Ja uwielbiam polskie kino, ale ten akurat film to potworek! Temat poruszany był już nieraz i robiono to o wiele lepiej. To właśnie Ślesicki zapatrzony jest w Hollywood i produkuje takie ubogie gnioty z pseudoprzesłaniem, pseudohumorem i, co gorsza, pseudotalentem. Ale nie bronie nikomu nazywać ten film fajnym. Mnie wręcz zażenował, ot i tyle...

użytkownik usunięty
fantom847

zgadzam się! to naprawdę dobry film dla tych, co mają chociaż kawałek mózgu.

fantom847

Popieram- Show to świetny film! Masz racje.

ocenił(a) film na 3
Realny_Madrista

ja nie na temat
witam Madristę i zapraszam do mojego fan klubu Realu :D

fantom847

Zgadzam się, że Ślesicki jest zapatrzony w Hollywood. Starał sie zrobic film który byłby kawałkiem tamtejszego kina, niestety w polskich realiach coś takiego nie przejdzie. Gdyby film zrobiono w usa, zostałby okrzykniety dnem, jednak, mimo wszystko, w Polsce wypada całkiem dobrze w porównaniu do niektórych filmow...

ocenił(a) film na 7
fantom847

Show to bardzo dobre kino!! Nie rozumiem was, zachwycacie się każdym ambitnym niskobudżetowym gównem (tylko dlatego że nie jest komercyjny)....bo to sztuka.....bo to kręcone z pasją, a nie umiecie docenić prostego polskiego filmu, który może arcydziełem nie jest ale naprawde warto go zobaczyć. Może to dlatego że udajecie "smakoszy kina" którzy bez dobrej recenzjii i dziesięciu gwiazdek zjadą każdy film, a tak naprawde nie macie własnego zdania, nie potraficie obiektywnie patrzec na filmy, z góry zakładacie że polskie kino jest do dupy.

użytkownik usunięty
Pan___Kracy

Cenię film Ślesickiego za to, jak celnie ukazuje i przy tym wyszydza pewne powszechne dzisiaj przejawy popkultury, a dokładniej programy z rodzaju reality show. To kino głębokie i chwała autorowi za to, że nie zrobił z tego poważnego dramatu, tylko właśnie coś w rodzaju komediodramatu. Bo dzięki temu prawdziwe przesłanie trzeba wyłuskać. Moim zdaniem ten film zawiera w sobie bardzo dobre wyważenie konwencji.
To jest po prostu naigrywanie się z tych, którzy biorą udział w reality shows i tych, którzy oglądają te programy z wielkim zaangażowaniem. To też ponura satyra na media, naprawdę bardzo wysokiej próby, przynajmniej ja tak uważam. Dla mnie jako studenta dziennikarstwa film Ślesickiego był jak cios obuchem w głowę. Ogólnie już wcześniej postrzegałem mnóstwo wad dzisiejszych mediów, ale "Show" pozwolił mi nabrać większej ostrości w spoglądaniu na te sprawy.
Pozdrawiam

fantom847

Jestem za! FIlm genialny! Nie dośc, że bardzo zabawny to jeszcze bardzo mądry, z przesłaniem. Dla mnie sukces polskiego kina.

ocenił(a) film na 8
Raguel

Problem tego filmu polegał na tym, ze od początku zerował na banalnym temacie żenującego widowiska reality show. Cześc publiki miało dosyć szumu przy tym syfie reality show w czasach premiery. Film demaskujący reality również wpisywał sie w ten szum szyfii. Dużo się mówiło, ze polskie filmy już nie umią znaleść tematu, tylko idą na tej chwilowym bomie programów reality. A inni też po części pewnie byli jak ci wyśmiewywani widzowie z Filmu. Teraz z dystansu łatwiej nam sie smiać z samych siebie. Film z czasem po prostu stracił swoje piętno. Została tylko wartość.