teraz juz widze ze ocena na filmwebie swiadczy o jakosci oceniajacego a nie filmu... szkodza, kiedys to byl fajny portal... taki barometr, isc czy nie isc na cos do kina
Na początku myślałem, że piszesz jakieś głupstwa, ale po obejrzeniu filmu muszę przyznać ci jednak rację. Film bardzo dobry, sam nie wiem czemu ten film ma taką słabą średnią. Nie wiem co tu było słabego, chyba Zelt i Pietrucha nie wypadli tu najlepiej, ale wszystko poza tym było na wysokim poziomie: niebanalna fabuła, reszta obsady też trzymała poziom(zwłaszcza Pazura, Segda, mogło być więcej Stuhra), mogli zrobić, żeby było trochę straszniej.Oglądając ten film przypomniała mi się "Wyspa tajemnic". A początek jak te dziewczyny takie głupoty wygadały, tak się śmiałem, ale gdy dowiedziałem się, że są to autentyczne fragmenty z castingów to już mi tak do śmiechu nie było.
Film ma słabą ocenę, bo jest polski, a mentalność Polaków już taka jest, że oczekują od rodzimych produkcji nie wiadomo czego i tylko na nie narzekają. Na razie daję 7, bo dawno go nie widziałem, ale jak tak czytam komentarze to chyba się skuszę na niego raz jeszcze, może ocena pójdzie w górę.
obczaji to film świetny i kreacja Romana taka sama http://www.youtube.com/watch?v=UwVCgLIWvdM
niestety masz rację - problem polega na tym że się porządne filmy przebić nie mogą, jak już nie ma efektów specjalnych czy tam 3D to dostają niskie noty, a film genialny zresztą jak i najnowszy Ślesickiego "trzy minuty" - tylko polecić.
Co najmniej bardzo dobry. Przed chwilą na kino polska odświeżyłem go sobie po latach (ostatni raz go ogłądałem w podstawówce) i muszę przyznać, że prawie wszystko mi się w nim podobało: począwszy od fabuły, przez muzykę, zdjęcia, aktorstwo(szczególnie Czarka) i nawet końcówke. Wśród polskich komedii 21 w. prawdziwy rodzynek. Nie spodziewałem się, że aż tak mnie wciągnie.
Ten film jest genialny! Widziałam go już dobrych kilka razy i za każdym obejrzeniem porusza mnie tak samo. Świetnie zawiązana akcja, doskonała gra aktorska (szczególnie p. Pazura) i obraz społeczeństwa nieco w krzywym zwierciadle. Wszystko to razem zaprawione sosem gorzko- ironicznym.
Brawa za ten obraz- to jeden z najlepszych polskich filmów. Nie wiem, dlaczego taki niedoceniony.
Ja również wracam z "Kino Polska" i... jeszcze mi się szczęka nie podniosła z ziemi. Był humor, była fabuła, był Czarek (Pazura, jesteś autorytetem :D). Pytanie: jak ja mogłem tego nie obejrzeć przez te osiem lat? Film świetny!
Ja też z Kino Polska;) Oglądałam ten film bardzo dawno i miałam 'przebłyski' niektórych momentów ale generalnie mało pamiętałam i chciałam się przekonac czy nadal ocenie go pozytywnie i tak go własnie oceniam. Trzymał mnie w napięciu, w głowie miałam już kilka możliwości rozwoju sytuacji - (Spojler) obstawiałam, że winny może byc Dziędziel, później gdy padło na Romana podejrzewałam, że Czarek pod wpływem sytuacji zmieni się w mordercę, takiego który wpada w szał, gdy czuje się oszukany i w szale morduje. Najbardziej zaskoczona byłam przebiegłoscią byłego męża pani prowadzącej - niepozorny dosyc i obstawiałam że to on tutaj jest największym, że tak powiem frajerem.
I ja również musze się zgodzić. Film Bardzo mnie wciągnął i trzymał w napięciu , parodiowanie tego typu programów świetnie im wyszło , a końcówki naprawde się nie spodziewałem :D
wlasnie zjadlem SHOW na Kino Polska pomijajac ze to chyba pierwszy obejzany przezemnie film na tym programie,rowniez musze sie zgodzic...film jak na polskie warunki z 2003r bardzo fajny, calkiem smieszny a co najwazniejsze nieprzewidywalny POLCEAM!!!
Tu nawet nie chodzi o gust. Po prostu my jako naród kochamy się biczować i marudzić. Ze wszystkich narodów Polakom najbardziej dokopują Polacy. Znam osobiście co najmniej kilu ludzi którzy albo w ogóle nie oglądają polskiego kina (bo c*ujowe na pewno) albo każdy film oceniają bardzo krytycznie. Mam wrażenie, ba jestem pewien, że gdyby np ten film był produkcji np. amerykańskiej, to miały średnią co najmniej o ocenę wyższą. Cóż, tak już widać musi być. Dlatego też jeśli chce potraktowac filmweba jako wspomniany "barometr", to na każdą (no, prawie) piątkę patrze zawsze jak na szóstkę itd. Działa (zazwyczaj)
Dokładnie! Najlepsze, że po za granicami naszego kraju jesteśmy uznawani za jednych z lepszych filmowców! Mamy świetnych operatorów, którzy pracują przy hollywodzkich produkcjach, reżyserów, którzy są szanowani na całym świecie i uczą na całym świecie. Ale polacy coś takiego mają, że po prostu jadą po swoich. Ciekawe skąd to się bierze.
też tego nie rozumiem. film jest całkiem niezły. thriller, ale realia dostosowane do naszej kultury, do tego celnie komentuje rzeczywistość.
nie jest jakoś wybitny, ale to bardzo solidna produkcja, spokojnie wyprzedza zachodnie gnioty oceniane na poziomie 7-8.
Pełna zgodność. Niestety motłoch woli łatwe filmy, banalne i bez jakichkolwiek morałów, żeby nie myśleć, nie zastanawiać się, bo to go za bardzo boli.
Tak się dzieje przy każdego typu masówce. Pamiętam jak kiedyś przez ranking reżyserów trafiłem na Tarkowskiego i kilku innych ciekawych reżyserów. Teraz niestety większość się dobiła do internetu a wiadomo jak z racja większości. "jedzmy gówno, miliony much nie mogą się mylić".
Z drugiej strony jednak nie byłym znowu pesymistą. Uważam, ze ludzie mają teraz o wiele większą wiedzę i kulturę niż to było jeszcze kilka lat temu., więc może zmierzamy w dobrym kierunku :)
1/10 dla filmwebu nalezy sie w wielu kwestiach , nie tylko oceny filmow , jak i odpowiednich w zapisie tytulow, jak i dostepnosci czy mozliwosci komentowania filmow, na profesjonalizm polskich portali przyjdzie jeszcze poczekac jakis czas nie mowiac o dodawaniu filmow ktorych tu nie ma.sory ze bez kropek i przecinkow i ow