PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35454}

Show

2003
6,3 40 tys. ocen
6,3 10 1 39664
4,9 23 krytyków
Show
powrót do forum filmu Show

Sromotnie się zawiodłem!

użytkownik usunięty

Zasiadłem oczekując od filmu Ślesickiego czegoś w rodzaju Taty,ciekawej historii opowiedzianej z werwą.Dostałem danie którego nie dałem rady przetrawić.Kelner wiadro!!!

ocenił(a) film na 8

Jakim cudem Ty od tego filmu oczekiwałeś "Taty"? Przecież to miał być i był całkowicie inny klimat, inny temat i inny pomysł na realizację. Film jest dla mnie jednym z najlepszych polskich filmów i pod względem scenariusza (świetna historia- i coś do pośmiania się i lekki dreszczyk, no i to zakończenie), pod względem realizacji i treści jakie przekazuje. Pokazuje prawdę, całą prawdę i kilka bardzo dużych przywar ludzi, ogólnie. Wyolbrzymia pewne sprawy, uwypukla je (np. Alinka która porzuca miłość bo ma szanse wygrać, monolog Czarka na temat głupoty dzisiejszego społeczeństwa, ten o autorytetach, i kilka innych) by były bardziej zrozumiałe i lepiej mogły trafić do przeciętnego widza, bo właśnie do takiej widowni jest kierowany. I trafia w samo sedno!!!

Nie będę Cie teraz przekonywał dlaczego ten film tak strasznie mi się podoba, bo Ty już zdecydowałeś, że nie jest dla Ciebie i to jest Twoja opinia, ale nie możesz obrażasz w tak poważny sposób tak dobrego filmu, tylko dlatego,że podszedłeś do jego oglądania z innym nastawienie. To jest wysoce krzywdzące i niesprawiedliwe. Przysiąć jeszcze raz, tylko tym razem z innym nastawienie, a zobaczysz, że Tobie też się spodoba:)
Pozdr