PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35454}

Show

2003
6,3 40 tys. ocen
6,3 10 1 39664
4,9 23 krytyków
Show
powrót do forum filmu Show

No bo pewnie, jeśli coś niesie za sobą jakieś przesłanie, prawde życiową to musi być
oczywiście zgnojone, i kino Ślesickiego, to nie jest kino np Koterskiego, gdzie pełno ukrytej
symboliki, itp. Przekaz, tu wyłożony, prosty, a mimo tego i tak tyle osob go nie dostrzega?!
zaczynam tracić wiarę w ludzką inteligencje, tyle pięknych scen np, jak dziecko przy
obiedzie/kolacji dziecko pyta ,,Co to jest prawda?'' do tego piękna muzyka w tle i
zakłopotanie matki bo w zasadzie nie umie na to pytanie odpowiedzieć. Pytanie tak proste, a
zarazem tak trudne. No dla mnie film wyborny, piękny! Nie wiem czy jest na tej planecie, od
Ślesickiego który pokazywał problemy dzisiejszego społeczeństwa tak obrazowo (mam tu
na myśli ,,Show'' czyli to jak telewizja manipuluje, a także chociażby film ,,Tato'' który
pokazuje tak naprawdę, jak prawo ma Ojciec do dziecka, praktycznie żadnych.) Geniusz,
Geniusz, geniusz!

ocenił(a) film na 8

też jestem zawiedziony oceną, jednak już nie pierwszy raz oglądałem film który był jechany na filmwebie i miał słabą note a był bardzo dobry, dlatego polecam kierować się własnym rozumem a nie patrzeniem na note bo ta jest często mylna jak i w przypadku ''Show''. moja nota 8/10

ocenił(a) film na 8

Film zdecydowanie niedoceniony. Ślesicki w lekkiej, rozrywkowej formie pokazuje mechanizmy rządzące współczesną telewizją. W "Show" wiele jest scen, z których można wyciągnąć ciekawe wnioski. Aktorzy też spisali się świetnie. Mi szczególnie zapadła w pamięć rola Jerzego Stuhra, który był świetny jako cyniczny, pazerny i bezkompromisowy dyrektor stacji.
"Show" mimo upływu lat nie stracił nic na swej aktualności.