Skazani na Shawshank

The Shawshank Redemption
1994
8,8 963 tys. ocen
8,8 10 1 963436
8,2 76 krytyków
Skazani na Shawshank
powrót do forum filmu Skazani na Shawshank

No nie wiem jak to określić film jest dobry dałem 7 i nie ma się za co do niego przyczepić. Ale z jakiegoś powodu cały czas coś mi w nim o brak tak jakby jakiejś takiej cząstki no nie wiem jak określić. Nie potrafię dostrzec arcydzieła w tym wspaniałym dziele cały czas porównując różne filmy i różne ekranizacje Kinga dochodzi do sytuacji że ten film wypada blado przy tych filmach "Lśnienie" i "Carrie". Nie wiem dlaczego ale przez pryzmat tej dwójki z jakiegoś powodu "Skazani na Shawshank" bardzo dużo u mnie traci. Nie wiem nawet czemu porównuję te filmy bo są mimo wszystko o zupełnie innych rzeczach.

ocenił(a) film na 8
Moskwa_141

może poprostu filmy tego typu nie są w twoim guście dlatego że może jesteś poprostu fanem horrorów i w innych gatunkach czegoś ci brakuje- grozy:)

użytkownik usunięty
Xandria

Mi też czegoś brakowało coś co w zakończeniu mi się nie spodobało,ale poza tym to jeden z lepszych filmów jakie widziałem.Lśnienie jest lepsze,bo gra w nim Jack Nicholson i może dla tego bardziej do mnie trafiło jak i do ciebie z tego co widzę.Uważaj na nick Moskwa,bo jeszcze cię zjadą,żeś czerwony.

ocenił(a) film na 10
Moskwa_141

Może dlatego, że większość ludzi gdy słyszy Stephen King to myśli: horror. Trzeba wiedzieć, że King to nie tylko horror, ale czasem też dramat oraz kryminał.

Mati9319

Dramat/kryminał? Hmm, ja bym jego "nie-horrorowe dzieła" w większości ocenił jako psychologiczne, np. Wielki Marsz, Gra Geralda.