PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1048}

Skazani na Shawshank

The Shawshank Redemption
1994
8,8 959 tys. ocen
8,8 10 1 958909
8,3 98 krytyków
Skazani na Shawshank
powrót do forum filmu Skazani na Shawshank

DLACZEGO? PYTAM CZEMU TEN FILM TAK DŁUGO JEST NA 1 MIEJSCU? No czy naprawdę nie ma lepszych filmów? Ludzie...

użytkownik usunięty
Sergi_van_Oli

Lepszych, czyli jakich? Wiesz, że to pojęcie względne. Ja na przykład uważam, że bardzo zasłużenie jest wciąz na pierwszym miejscu i nie chciałabym tego zmieniać. Być może są lepsze, tylko znów pytam: jakie? Z lepszym czym? To wszystko kwestia gustu. Dlatego też mogę zrozumieć Twoje zniesmaczenie. Bo przecież wszystko to kwesia gustu. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Sergi_van_Oli

Ja nie stwierdzam sam, ale pytam się was innych FilmWebowiczów czy nie oglądaliście lepszych filmów?

Sergi_van_Oli

Jest mnóstwo lepszych lub równie dobrych filmów. Też trochę się dziwię, że akurat "Skazani..." są na pierwszym miejscu, ale nie przeszkadza mi to. Grunt, że na najwyższym miejscu jest film ambitny i dobrze wykonany. Dopóki nie wskoczy tam jakiś Harry Potter czy inne Gwiezdne Wojny to nie ma co się czepiać.

ocenił(a) film na 10
Sergi_van_Oli

Nie oglądałem lepszych filmów, jest to zdecydowanie nr 1 u mnie (a widziałem niemało). Film jest piękny, wzruszający, pada w nim wiele mądrych słów, ma przesłanie, co w nim ci się nie podobało???

ocenił(a) film na 10
Gelu_2

Sergi a jaki film chciałbyś na piewszym miejscu Ace Venturę??

ocenił(a) film na 10
Sergi_van_Oli

A ile ty masz lat?? Może nie dorosłeś do niego

ocenił(a) film na 10
Sergi_van_Oli

może jeszcze nie dorosłeś do tego filmu :) bo widzę ze w ulubionych masz wiele bajek ... kiedyś na pewno zrozumiesz dlaczego ten film jest na pierwszych miejscach w listach światowych.

Dla mnie przoduje z Ostatnim Mohikaninem i W imię ojca ...
pozdrawiam :-)