Skazani na Shawshank

The Shawshank Redemption
1994
8,8 963 tys. ocen
8,8 10 1 963436
8,2 76 krytyków
Skazani na Shawshank
powrót do forum filmu Skazani na Shawshank

Zabrakło mi schylania się po mydło w pod prysznicem i licznych bójek między więźniami

użytkownik usunięty
CordellWalker

O gustach się nie dyskutuje. Jedni lubią pomidory, inni oglądać stosunek seksualny między dwoma mężczyznami.

ocenił(a) film na 6

Oglądałem film i nie wiem jak mam go ocenić. Dla mnie był poprostu przeciętny, w grze aktorskiej niic nie dostrzegłem, widziełem już lepsze filmy gatunku "więziennego". Dla mnie film Osadzony ze S.Stallone był lepszy, ciekawszy coś się działo. Ucieczka z Alcatraz z Eastwoodem również ciekawsza. W Skazanych film jest monotonny. Może oglądałem za mało uważnie, ale tak odebrałem tan film. Nic specjalnego jak dla mnie, miejsce 1 to lekka przesada !

użytkownik usunięty
76rookie

Zazwyczaj w więzieniu nie za wiele się dzieje.

ocenił(a) film na 8

naucz się czytać debilu, gdzie pisałem o stosunku seksualnym między dwoma mężczyznami?

CordellWalker

Nie wyzywaj od razu, schylanie się po mydło też nie jest sensowne bo kojarzy się z wypinaniem. W więzieniu można ewentualnie "poślizgnąć się na mydle"

ocenił(a) film na 10
CordellWalker

O gustach się nie dyskutuje. Jedni lubią pomidory, inni oglądać stosunek seksualny między dwoma mężczyznami.

ocenił(a) film na 10
CordellWalker

... a to było więzienie dla kobiet ? ... jedni lubią pomidory, inni oglądać stosunek seksualny między dwoma mężczyznami, a jeszcze inni lubią nachylać się po mydło pod prysznicem ... miłego nachylania ... jak to napisałeś ? ... d...lu ?

ocenił(a) film na 9
CordellWalker

A ty myślisz, że jak jest w więzieniu, więźniowie robią co chcą, wszczynają bójki, a strażnicy z zadowoleniem pilnują porządku.W tym filmie nie chodzi o to, żeby idealnie odwzorować realia więziennego życia.A jeżeli chodzi ci o pedalstwo, to miałeś sceny z ciotami, chyba nie uważnie oglądałeś.

CordellWalker

No nie, przecież to nie miał być film o bójkach i pedałach, tylko o nadziei i niezłomności człowieka (w wielkim skrócie). Poza tym, do 'kratkowanej' produkcji o piorących się do porzygania wytatuowanych mięśniakach wystarczą tacy aktorzy jak Sly czy van Damme. Tylko ile tego typu filmów można kręcić i po co?

ocenił(a) film na 8
CordellWalker

HRA

Zależy co kto lubi. Organista ogórki, ksiądz jego córki.

ocenił(a) film na 8
Burmistrz

Ksiądz to nawet i w przysłowiach jest mądry

ocenił(a) film na 10
CordellWalker

elaviart: "O gustach się nie dyskutuje. Jedni lubią pomidory, inni oglądać stosunek seksualny między dwoma mężczyznami."
hedwig1524: "O gustach się nie dyskutuje. Jedni lubią pomidory, inni oglądać stosunek seksualny między dwoma mężczyznami."
HRA: "O gustach się nie dyskutuje. Jedni lubią pomidory, inni oglądać stosunek seksualny między dwoma mężczyznami."

Czy to jakies nowe przysłowie? Swoja drogą jak ci jeden mówi, że jesteś koniem to się nie przejmuj, ale skoro trzech mówi, że jesteś koniem to idź do stajni po siodło.
Czyżby przyczajony homoseksualista ukryty sodomita?

ocenił(a) film na 9
CordellWalker