Wspaniały film, który jest dla ludzi myślących, a nie dla obecnego pokolenia Avatara ; ) Mam 15 lat, ale film uważam za najlepszy. POLECAM ! : )
Jak miałem 13 lat zaliczałem starocie z telewizyjnego cyklu: 100 filmów na stulecie kina. Czujesz motyw? :D
Avatar też jest dobrym filmem, tylko w zupełnie innej kategorii. To tak jakbyś chciał porównać The Beatles do Metallici ;D Dwa świetne, ponadczasowe zespoły grające zupełnie różną muzykę. Czaisz?
A film owszem, bardzo dobry
Do Avatara nic nie mam, ale wielka szkoda, że nie ma już takich filmów jak ,,Skazani na . . . '''
Znasz jakieś fajne tytuły ? Albo ktoś zna podobne filmy ? Byłbym bardzo wdzięczny ; ) Achelon, masz rację, niestety tak jest . . .
Nie do końca mogę się zgodzić. To kwestia gustu. Mi osobiście Avatar się nie podobał, chociaż cenie sobie zarówno stare filmy jak i te nowe z wykorzystaniem "techniki". Dla mnie największą zaletą, bo może jedyną tego filmu są efekty specjalne. Ten film po prostu do mnie nie dotarł. Płytka fabuła trochę pościągana z innych filmów. Po skończeniu oglądania nawet nie zauważyłam, że on się skończył.
A to czy komuś podobają się takie filmy a nie inne jest kwestią gustu, a nie wieku. Ja od małego wolałam oglądać ambitne stare kino czy też przygodowe lub sci-fi niż filmy disneya czy też komedie romantyczne.
Nie mam na myśli filmów animowanych (te akurat lubię większość) tylko te typu "High school musical" czy "Camp Rock" po prostu nie lubię i chyba mam do tego takie prawo, a to jedynie posłużyło mi za przykład
zgadzam sie, ale takie filmy jak indiana tez sa ok, tylko te co teraz robia high school musical itp. to jest najwiekszy syf i wlasnie przez to ludzie tacy jak ty zrazaja sie do disney'a.
ale ja bardzo lubię Indianę Jonesa i inne przygodowe filmy Disneya i nie zrażam się, tylko teraz ta wytwórnia kojarzy się z Hanną Montaną czy Jonas Brothers... a to już nie moja opinia tylko fakt
no tak, to wlasnie napisalem, ale ty wczesniej pisalas tylko o animowanych filmach.
zgadzam sie z toba.
Ani Beatelsi ani Metallica nie są dobrymi zespołami ( ta druga wydała na dobrą sprawę 1 dobrą płytę) . Avatar to sci fi... - KIEPSKIE sci fi.
To jest akurat Twoja subiektywna opinia :) dla mnie oba te zespoły są absolutnie rewelacyjne
Coś ty się tak tego avatara uczepił??????????Przecież ten film wcale nie jest taki dobry, a zachwycają się nim tylko debile.Skazani na Shawshank to rewelacyjny film, ale nie na 1 miejsce, na 9-10.Mogę ci polecić kilka świetnych filmów,jeżeli nie oglądałeś, to powinienneś jak najszybciej obejżeć:Zielona Mila, Forrest Gump,12 gniewnych ludzi, Chłopcy z Ferajny no i trylogia OC.-te filmy powinienneś już obejżeć, ale jeżeli nie oglądałeś to jak najszybciej obejżyj.A teraz trochę mniej znane tytułu:Funny Games U.S lub Funny Games(ale bardziej podobał mi się U.S.), Number 23, Wehikuł Czasu, Za wszelką cenę, Chłopięcy świat.To są filmy o podobnej tematyce do Shawshank.Jeżeli chciałbyś coś o innej tematyce, to napisz, ale najpierw obejżyj te filmy.(z mniej znanych polecam zwłaszcza Funny Games U.S.)
Obejrzałem tylko 4 z poleconych filmów. Mi Avatar się nie podobał, bo efekty specjalne to nie jest ogólny sukces filmu, liczy się fabuła. Dzięki pavel13 a co do aktorów, Morgan Freeman rules, polecam film 7 Seven z Bradem Pittem. no i oczywiście w filmie skazani . . nie wyobrażam sobie innego aktora na jego role ; )
Tylko 4!!!Wszystkie filmy, które ci poleciłem są wg. mnie lepsze lub równe Skazani na Shawshank.Jakie filmy z poleconych oglądałeś, to mogę ci napisać, które z tych filmów są najlepsze i naprawdę trzeba je obejrzeć.
Oczywiście oglądałem 4 filmy ale do tej pory. ; ) O to chodzi. Oglądałem Zielona Mila, Forrest Gump Za wszelką cenę, Number 23. Mam nadzieję , że uda mi się wszystkie obejrzeć. Widzę, że masz fajny gust, podobny do mojego, tylko wiesz, ciężko znaleźć normalny i fajny film jeżeli aktualnie siła przebicia reklamy jest ważniejsza np. w Multikinie. Ja z mojej strony polecam film 7 Seven i Incepcje.
Nie oglądałeś Ojca Chrzestnego???Powinienneś zacząć od tego filmu.Nie jest wcale tak ciężko, tylko po prostu teraz żadko robią takie filmy i jeszcze żadziej o nich słyszymy.Ja na przykład w ogóle nie chodzę do kina, wszystko ściągam z internetu.
Mógłbyś ocenić kilku aktorów(chce sprawdzić rodzaj twojego gustu)
Al Pacino
Robert De Niro
Johnny Depp
Arnold Schwarzenegger
Sylvester Stallone
Tom Hanks
Marlon Brando
Leonardo Di Caprio
Wystarczy, że napiszesz ocenę obok nazwiska(1-10), nie muszisz oceniać ich na ich profilu.Właśnie chce ściągać film Chłopiec w pasiastej piżamie, widzę, że oglądałeś.
Ojca Chrzestnego oglądałem pierwsze 2 części, nie jestem pewien czy 3 część , której nie oglądałem, nie zepsuje mi opinii o filmie, bo 3 część jest oceniana różnie. Wiadomo,Ojciec Chrzestny jest ponadczasowy .
Al Pacino - 7
Robert De Niro - 6
Johnny Depp -8
Arnold Schwarzenegger- 4 nie lubię filmów typu Terminator, ale podziwiam Piotra Zelta z 13 Posterunku za parodie, moim zdaniem świetnie go zagrał :D
Sylvester Stallone - 5 - podobnie jak wyżej
Tom Hanks - 9 - lubię go za film : Forrest Gump
Marlon Brando - on ma ode mnie od razy 10 bez żadnego gadania, chociaż jest kojarzony tylko z 1 rolą
Leonardo Di Caprio - 8-9 - zagrał świetnie w Incepcji i w ogóle .
Ha ha, a kto nie ściąga ja dla przykładu w kinie jestem 1-2 razy w roku ; ) Torrenty, Rapidshare, OneDDL (ENG), Myślę, że to takie najlepsze, nienawidzę zbędnego logowania, kupuje konto na Rapids na allegro i jest git . Ogólnie miesięcznie pobieram 7-6 filmów
Al Pacino 10(chodżby za samą trylogię OC, ale nie tylko)
De Niro 10(moje ulubione to OC2, Chłopcy z ferajny, Chłopięcy świat)
Depp 3(jako Jack Sparrow, to nawet ok, ale reszta marna i za ogólną prezencję 1)
Schwarzenegger 5(nie lubię za bardzo tego aktora, żaden film z jego udziałem nie specjalnie mi się podobał, ale nie jest źle)
Stallone 10(cała trylogia Rocky, mój ulubiony film z tym aktorem Cobra, no i świetnie zagrał Rambo, jeden z moich ulubionych aktorów)
Hanks 10(zagrał w wielu świetnych filmach m.in: Forrest, Zielona Mila, Cast Away, Szeregowiec Ryan)
Brando 10(podobnie jak ty 10 bez gadania, jest kojarzony przede wszystkim z Vito w 1 części OC, bo to jego najlepsza rola)
Di Caprio 10(świetny aktor, moje ulubione filmy to Titanic i Chłopięcy Swiat)
3 część OC jest tak samo dobra(10/10)jak poprzednie, mi też 1 i 2 podobały się bardziej, ale 3 też jest świetna, trzeba obejrzeć.Twoje oceny odnośnie tych aktorów są delikatnie mówiąc żałosne, ale przy niektórych aktorach po prostu nie oglądałeś ich najlepszych filmów.Po co płacić za konto premium, skoro ściągasz tak mało filmów?Jeśli masz konto to możesz sobie w 2-3h ściągnąć wszystkie filmy, które ci poleciłem.Na pewno się nie zawiedziesz!
Dzięki , jesteś spoko i lubisz takie filmy jak ja ! . : ) Co do aktorów mamy podobne opinie, lecz masz rację nie obejrzałem jeszcze paru filmów, z którymi aktorzy są najbardziej kojarzeni . Wiesz, po prostu nie chciałem się zawieść na 3 części OC, ale chyba wypada obejrzeć do końca .Dzisiaj ściągnąłem już 4 filmy , także zapowiada się miły seans na weekend ; ) Teraz wakacje, więc mam więcej czasu . Aha, widzę, że pobierasz ,,Chłopiec w pasiastej piżamie '' Film brutalnie ukazany, ale pokazuję całą prawdę o gettach . Polecam szczerze.
Heh, to dobrze . Ja się biorę za oglądanie filmów poleconych, których nie oglądałem . Jedyne czego możesz mi życzyć to udanego seansu i dobrego transferu ! ; ) Dzięki .
Było by miło, gdybyś po oglądnięciu filmu napisał tutaj tytuł i swoją ocenę, nie musisz komentować.Chciałbym tak z ciekawości wiedzieć.
Al Pacino - 10(za ojca chrzestnego i wiele innych np.człowiek z blizną ;P
Robert De Niro - 10(także za ojca(młody vito),łowca jeleni,taksówkarz ;P
Johnny Depp -nie cenię tego aktora wogóle więc się nie wypowiem na jego temat
Arnold Schwarzenegger- 8 bez uzasadnienia
Sylvester Stallone - 9/10 za całokształt rockiego i rambo
Tom Hanks - 10 bezapelacyjnie ;P za (szeregowiec ryan,zielona mila forrest gump,filadelfia czy kod da vinci
Marlon Brando - 10 (świetnie odegrana rola don vito corleone (najlepiej zagrał w tym filmie z całej obsady a byłoby w kim wybierać a tak poza tym czas apokalipsy
Leonardo Di Caprio - na jego temat też się nie wypowiem ;P
Al Pacino - aktor przeceniany, który nigdy nie wykreował żadnej wybitnej kreacji, w dodatku w każdym filmie gra tak samo
Robert De Niro - genialny aktor być może najlepszy w historii, mistrzowskie kreacje we Wściekłym byku, Przebudzeniach i Taksówkarzu
Johnny Depp - przereklamowany aktor, w dodatku gra w samych badziewiach Burtona
Arnold Schwarzenegger - legenda, ikona kina akcji, ale tylko akcji gdyż aktorem dramatycznym nigdy nie był
Sylvester Stallone - świetny Rockym i Rambo: Pierwsza krew, natomiast reszta filmów już gorzej
Tom Hanks - mało wszechstronny aktor, potrafi grac tylko ofermy natomiast jego role twardzieli (Droga do zatracenia) to żenada
Marlon Brando - wybitny aktor, świetne role Na nabrzeżach i Ojcu chrzestnym
Leonardo Di Caprio - obecne najlepszy aktor swojego pokolenia, jeszcze przed nim długa kariera
Al Pacino "nigdy nie wykreował żadnej wybitnej kreacji?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?Stallone zagrał jeszcze świetnie w filmie Cobra i Człowiek Demolka.
Tom Hanks "mało wszechstronny aktor, potrafi grać tylko ofermy"?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
Co do reszty nie mam zastrzeżeń.
"Al Pacino - aktor przeceniany, który nigdy nie wykreował żadnej wybitnej kreacji, w dodatku w każdym filmie gra tak samo"
Już to kiedyś chyba pisałem, zwłaszcza role Tony'ego Montany i Serpico były identyczne. Tak samo w Zapachu Kobiety i Ojcu Chrzestnym...
Bardzo podobnie do mnie, ale dlaczego nie lubisz Di Caprio, tego nie rozumiem?Chodżby za samego Titanica, ale również świetnie zagrał w filmie Chłopięcy świat.Nie oglądałem Incepcji, ale niedługo obejrzę, a tam też podobno świetnie zagrał.Brando zagrał tylko w 1 części OC i w tej części faktycznie wypadł najlepiej, ale za całą trylogię to jednak Al Pacino.
Oglądałem Funny Games U.S, Zielona Mila, Chłopcy z ferajny, 3 część OC i Chłopięcy Świat. Mogę powiedzieć szczerze, że na filmach się nie zawiodłem, jednak bez obrazy ale ja dla Funny Games daje 8/10 a jak na mnie to i tak dużo ; ) Myślę ,ze Funny Games to kwestia gustu, ale pozostałe filmy są bardzo dobre .
Ja dałem dla U.S. 10, a dla 1 części 9.Wg. mnie ten film jest genialny, 3 miejsce na mojej liście najlepszych.Mógłbyś napisać oceny dla Chłopcy z Ferajny, OC3,Chłopięcy świat.
:) Chłopcy z ferajny - 9, Ojciec Chrzestny 3 - 9, nie zawiodłem się, ale nic nie pobije 1 części , natomiast Chłopięcy Świat - 9 . Pierwsze 2 mogę spokojnie dodać do ulubionych .
Ja na OC patrze bardziej jako na jedną całą trylogię, ale 1 część faktycznie najlepsza, wszystkim 3 ocena 10 i do ulubionych.Ch z F-10, Ch S- 9,10.Ostatnio obejrzałem Edward Nożycoręki( ocena 9) i zmieniłem ocenę odnośnie Dappa- terza daja 5.Polecam również ten film.Teraz ściągnąłem Lista Schindlera, jutro ściągam Incepcja.
Dokładnie . Ja od początku dawałem mu ( Deepowi) 6-8 . Incepcję polecam, nie pożałujesz , a Lista Schindlera również super film, z takich klimatów polecam Pianistę, którego za pewne widziałeś . ; )
Lista Schindlera 9/10 i ul.Pianisty nie widziałem, ale też zamierzam obejrzeć.Może dlatego, że wcześniej oglądałem trochę inne klimaty(horrory i gore).Oglądałeś 12 gniewnych ludzi, bo też świetny film.Z tych klimatów mogę ci jeszcze polecić Jak zostać królem.Oglądałeś film Rocky lub Cobra ze Stallonem, bo te filmy to jedne z najlepszych tego aktora, strasznie nisko go oceniasz.
O to dobrze : ) Jak zostać królem, Cobry i Rockego (po tylu latach) jeszcze nie oglądałem . Być może zmienię opinię, ale muszę najpierw je obejrzeć. Pianistę mogę szczerze polecić .
Ale Jak zostać królem to film z 2010r.Cobra i Rocky, to wg mnie najlepsze filmy ze Stallonem, ale nie wiem czy ci się spodobają, zwłaszcza Cobra(mimo to powinienneś obejrzeć), świetnym filmem jest też Człowiek Demolka.
Oglądałeś może Droga do szczęścia, bo też zamierzam ściągnąć.
Filmu Droga do szczęścia nie oglądałem, nie wiem czy role Leonarda Di Caprio i Kate Winslet są wystarczającym powodem do obejrzenia filmu , ale obejrzę go . Obejrzę również Cobrę i Człowieka Demolkę :)
A Rocky oglądałeś?Role Leonardo i Kate nie są powodem do obejrzenia filmu, sam nie oglądałem, więc nie wiem czy jest dobry, nie polecam ci go, ale jeśli chcesz obejrzeć to obejrzyj, ja też obejrzę.Teraz najlepszym filmem, który ci poleciłem to 12 gniewnych ludzi, a jeśli chodzi o Stallona to Rocky, później Cobra i Człowiek Demolka.
Właśnie też tak myślałem . Rocky oglądałem 2 części ale to na TVN i mogę się w tej chwili tylko odnieść do poniższego komentarza : )
Obejrzałem Incepcję i muszę przyznać, że spodziewałem się więcej, ale też film przypominał bardziej kino sensacyjne niż film psychologiczny.No i był strasznie poplątany, do 3 snu to jeszcze wszystko ok. ale jak się w tym śniegu znaleźli, to już później wszystko się poplątało, np. w 1 śnie mówili, że jak kogoś zabiją, to już na zawsze będzie w próżni i to sam lub z toważyszami, którzy zginą w aktualnym śnie, tymczasem, gdy Fisher zginął, to przenieśli się do próżni, a wyciągnęli go z tamtąd i wrócili sobie tak jak ze zwykłego snu.Mimo to film oceniam na 8, chodź przez moment chciałem dać 9, ale ten 3 sen:{
Ja mam śr. ocen 6, także 8 to jest już dużo, zwłaszcza, że ostatnio wszystko jeszcze raz przeglądnąłem i zweryfikowałem oceny, bo kiedyś trochę za wysoko oceniałem, no i oceniam tylko te filmy, które zapamiętałem i oglądałem w całości, nie oceniam filmów z polsatu w przerwie między reklamami.
Także teraz ściągam pianistę i jutro napiszę ocenę.
ale się rozpisałem;o
:) Ja Incepcję też musiałem obejrzeć 2 razy, i to w krótkich odstępach czasu. Mogę powiedzieć jedno, że ma Polsacie to nie jest oglądanie filmu. Ja film muszę oglądać w spokoju i bez reklam, bo wtedy nie gubię wątku przez reklamy serka topionego ; ) Ok . ; )