PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=451244}
7,4 293 tys. ocen
7,4 10 1 293017
7,5 66 krytyków
Skyfall
powrót do forum filmu Skyfall

.

ocenił(a) film na 8

Biorąc pod uwagę jak nędzne są stare filmy z Bondem (z dzisiejszej perspektywy, kiedyś Roger Moore był fajny ale z dzisiejszej perspektywy są one po prostu nieoglądalne bez nostalgii do nich) ,,Skyfall'' okazuję się świetnym filmem akcji. Do fabuły się nie przyczepisz, gra aktorska stoi 6 poziomów wyżej niż stare Bondy. A o reżyserii i zdjęciach to już nie wspomnę. Cały film jest w sumie jednym wielkim pięknym ujęciem. Czapki z głów panie Deakins ! Rozumiem że komuś ,,Skyfall'' może się nie podobać ze względu na nostalgie do starych filmów które kiedyś były świetne ale filmowo nie wypadają dobrze. Bo ,,Skyfall'' jest inne niż filmy z Moorem, Connerym czy Brosnanem ale filmowo jest świetny i nie da się temu zaprzeczyć.

ocenił(a) film na 8
Klapaucjusz_623

Nwm dlaczego nie mogę wpisu edytować. Tak czy siak chcę dopowiedzieć. Innych Bondów nie widziałem. Po pojedynczych scenach np. z GoldenEye czy Szpiega który mnie kochał widać kicz i tandetę. Możliwe że jak je zobaczę docenię ale póki co mam uprzedzenia którymi chciałem sie podzielić ale głupio to napisałem (że stare Bondy są nędzne).

ocenił(a) film na 8
Klapaucjusz_623

Dobra to jest zbyt chaotyczne. Napisałem głupi post gdzie było za dużo porównań do starych Bondów których nie widziałem kierując się głównie uprzedzeniami, Przepraszam za ten głupi temat i dwa sprostowania. Zignorujcie to najlepiej i nie zabijajcie się o to który Bond lepszy pod tematem.