PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=451244}
7,4 293 tys. ocen
7,4 10 1 293058
7,5 66 krytyków
Skyfall
powrót do forum filmu Skyfall

Ocena 7.4 ? to chyba jakiś żart, już dawno nie widziałem tak nudnego kina akcji, pierwsze kilkanaście minut dobre ale od momentu powrotu bonda straszna kicha. Gdybym poszedł na ten film do kina to bym się chyba załamał.

ocenił(a) film na 5
Burbon2009

dokładnie, też mnie dziwi tak wysoka ocena... Bond co najwyżej przeciętny - nie umywa się do Goldfingera, Świat to za mało czy innych. Dziwiła mnie strasznie ostatnia scena gdzie niby sam Bond i jakiś cieć obronili dom przed napastnikami wroga. Ci zamiast wystrzelać dom z jakiegoś helikoptera czy wysadzić w powietrze wchodzili do środka bezsensownie. Mam nadzieję, że następne będą lepsze, ale niczego dobrego się nie spodziewam, gdyż Craig kompletnie nie pasuje mi do roli 007 - to powinien być prawdziwy facet, z klasą i charyzmą, a nie pusty mięśniak z kaloryferem. Prawdziwy Bond powinien mieć mięsień piwny :p No i ostatnią denerwującą rzeczą jest komercyjność filmu - na każdym kroku reklamy Sony, Omega i parę innych firm, ale zamienienie wstrząśnięte niemieszane na Carlsberga mnie maksymalnie wkur**ło ;)

Napster_PL

Skyfall jest świetny, na IMDB ocena jeszcze wyższa - 7.8 a na Rotten Tomatoes 92% od krytyków i 85% od widzów. Craig jest genialnym Bondem, co widać na ekranie oraz w opiniach widzów i krytyków, dostał nawet nominację do BAFTY za tę rolę. Ma i klasę o charyzmę, jest bardzo "flemingowy" i jest znakomity aktorsko. No i definitywnie jest prawdziwym facetem.
Tylko idiota narzeka na "komercyjność" Bondów, bo product placement jest w nich obecne od zawsze a w Skyfall akurat zostało bardzo ograniczone. Tak narzekasz na nadmierną obecność piwa w Skyfall a nawet nie wiesz JAKIE PIWO BYŁO TAM LOKOWANE - a był to HEINEKEN i Bond pije je tylko w dwóch scenach, kiedy jest " w dole". Potem powraca do swoich sztandarowych drinków.
Coś nieuważnie oglądałeś, nie ośmieszaj się.
Goldfinger był dobry ale Świat to za mało bardzo słaby.