PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=451244}
7,4 293 tys. ocen
7,4 10 1 293093
7,5 66 krytyków
Skyfall
powrót do forum filmu Skyfall

Fajnie byłoby jeszcze raz zobaczyć Pierce'a w tej roli.Jest dość wiekowy,ale zniósłby trudy roli na spokojnie.Ten nowy Bond to jak dla mnie shit.Znikł Q.Pojawiła się nowa biografia 007...Najlepsze części nakręcono wg mnie z Moore'm.

użytkownik usunięty
azs6

marna prowokacja

azs6

Mamma mia, po co nas straszysz?! Na całe szczęście Brosnan już nie wróci. Tańczy z Meryl Streep w greckiej lagunie...

ocenił(a) film na 5
azs6

Brosnan pewnie już nie ma kondycji żeby biegać tu i tam, to było widać w jego ostatnim Bondzie, a Q ten jak on miał Clease? Klease? ten komik miał go niby zastąpić, ale jak on wyglądał i gadał - to już wole żadnego "dziadka od gadżetów", w sumie mógłby być ktoś nowy, młodszy, "gościu od gadżetów" jakiś spec, co się tym interesuje, i jara na maxa, prawdziwego Q już nikt nigdy nie zastąpi

luki29

i taki tez będzie nowy Q :D

ocenił(a) film na 5
inlegal

ja jakiś prorok jestem chyba ;D

ocenił(a) film na 5
luki29

strzelam że to może być wnuczek Q
albo jakiś młody ciężko napromieniowany ekranem komputera szpec od nowych wynalazków typu podsłuch w kondonie hehe, no nie wiem coś takiego... oo ten koleś co był w GoldenEye na początku filmu, niby kumpel Scorupco a potem ją zdradził, myśle że to może być ktoś taki, tylko że bardziej pozytywny

luki29

Stalonne podczas kręcenia ostatniego Rocky'ego miał chyba 57 lat i wytrzymał,pomogły nowoczesne komory ciśnieniowe oraz zbilansowana dieta,dlaczego Brosnan miałby nie wytrzymać.DLa chcącego nic trudnego.

ocenił(a) film na 9
azs6

Brosnan jako Bond sprawdzał się tylko w "Golden Eye". Lubię tego aktora, miał ciekawe role w "Czwartym protokole" czy "Taffinie", ale więcej go jako 007 oglądać nie chcę. Osobiście moim marzeniem jest, żeby Craiga zastąpił Magneto, czyli Michael Fassbender - ale jeszcze nie teraz. ;)

ocenił(a) film na 8
Rodion_Raskolnikow

Fassbender byłby świetnym Bondem. Też o nim myślałem.

A Brosnan swoje zrobił. Cztery filmy mu starczą. Znacznie lepszy Dalton zagrał tylko dwa razy :(

ocenił(a) film na 9
robert_28

Trzeci Bond z Daltonem to jak trzeci "Batman" w reżyserii Burtona - byłoby fajne, ale już się nie stanie. :(

ocenił(a) film na 5
Rodion_Raskolnikow

Sean Connery forever

użytkownik usunięty
azs6

Chyba cię pogięło?Craig to najlepszy Bond zaraz po Connery,m.

użytkownik usunięty

otóż to

ocenił(a) film na 8
azs6

bleee...Brosnan to dla mnie najgorsze wcielenie 007 po Daltonie. zdychaj Brosnan

użytkownik usunięty
k2m13

Brosnan to najgorszy po Daltonie i Lazenby

ocenił(a) film na 8

nie wspominałem Lazenbiego, bo on akurat dobrze zagrał mimo, że nie pasował do tej postaci. Był zbyt wymuskany.

użytkownik usunięty
k2m13

Lazenby zdecydowanie najgorszy z bondów - lalusiowaty, drętwy, bez charyzmy, bez iskry i do tego ta jego wielka, misiowata gęba, która w ogóle nie pasuje do wizerunku Bonda. W sumie nic dziwnego że zagrał tylko w jednym filmie z serii a MGM musiał zapłacić Conneremu 1,25 mln dolarów (w tamtych czasach była to kwota astronomiczna), aby jeszcze powrócił i zagrał w kolejnej części ''Diamenty są wieczne''

użytkownik usunięty

Lazenby był lepszy niż Putin... przepraszam Craig w roli Bonda. Zostawia faceta na pustyni z butelką oleju, mówi :"za pół godziny będziesz to pić" i odjeżdża. Jak to nazwać? Gorszy był tylko Blofeld-kociarz.

użytkownik usunięty

bo Craig to prawdziwy agent z krwi i kości, twardziel a nie jakaś pierdoła czy laluś

użytkownik usunięty

Zgadza się. Agent KGB(tak bardzo przyPOmina Putina, który jest płk KGB). W najbliższej przyszłości zacznie strzelać w tył głowy.

ocenił(a) film na 5

@Altmer, Craig się chyba trochę mścił za śmierć swojej ukochanej, Vesper, chociaż szybko o niej zapomniał gdy bzykał tą Strawberry Fields

użytkownik usunięty
luki29

nie można mścić się "chyba trochę"

ocenił(a) film na 5

@Altmer
cyt. "Zostawia faceta na pustyni z butelką oleju, mówi :"za pół godziny będziesz to pić" i odjeżdża"

Bond po części czuł się oszukany przez Vesper gdy się dowiedział że ona rzekomo miała się nim posłużyć by odbić swojego ukochanego, po części wiedział to i igrał z nią żeby się dowiedzieć czy potrafi rozkochać ją w sobie, po części dał wyraz temu, jej, kiedy siedział na tym leżaku gdy "wracał do siebie" gdy go odbili po tej akcji z jajkami, no i po części ją kochał i wierzył że ona się w nim zakochała, na pewno nie był w 100 % przekonany... zemścił się na nim bo on po części był odpowiedzialny za samobójstwo Vesper, śmierć - kula w łeb - to lekka i szybka śmierć, olej na pustyni to męka tzn. dłuższa śmierć, chciał żeby się męczył, chociaż w jakimś stopniu, tak jak on się męczył po stracie ukochanej

ocenił(a) film na 8
k2m13

Najlepsze wcielenie Bonda!!!!!

użytkownik usunięty
azs6

po tym jak ten pan reklamowal krem na zmarszczki nie ma prawa byc Bondem ani byc kojarzony z Bondem i tyle na temat

ocenił(a) film na 8

brosnan jest najlepszy ale to dziadek

ocenił(a) film na 8
azs6

Tylko nie Brosnan - gdyby miał wrócić to ja już wolę żeby Dżastuś Biber grał Bonda..

ocenił(a) film na 8
deatheven

Serio chciałbym zobaczyć Twoją minę, gdyby to życzenie spełnili... ;)