PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=451244}
7,4 293 tys. ocen
7,4 10 1 293016
7,5 66 krytyków
Skyfall
powrót do forum filmu Skyfall
ocenił(a) film na 5
Spiderman_filmaniak

jak dla mnie, jako fana Bonda, jest to najwieksze rozczarowanie 2012 roku

ocenił(a) film na 9
Zukuuu

A co ci zabrakło ? w tym filmie.

ocenił(a) film na 6
Spiderman_filmaniak

Zabrakło logiki. Ileż to było scen, podczas których smiałem się w kinie! Mistrzowsko zrealizowany, zagrany, ale logika i scenariusz, czyli to co najważniejsze, szwankuje.

ocenił(a) film na 5
Spiderman_filmaniak

film jako film jest OK, da sie obejrzeć, chociaz na kolana nie rzuca, ale jako Bond ... niestety zawodzi. To już nie jest ten stary dobry Bond

ocenił(a) film na 9
Zukuuu

Czemu bo Bond nie ma zabawek,bo jest tylko człowiekiem i jak każdy ma chwile słabośći.

ocenił(a) film na 5
Spiderman_filmaniak

nie, bo poprostu to nie jest Bond, obejrzyj sobie Bondy z Moorem i odrazu zauwazysz roznice

ocenił(a) film na 10
Zukuuu

Różnice jak najbardziej widać. Podobnie jak między Bondami z Moorem a tymi z Connerym... W latach 70 pewnie też wielu narzekało, że "to już nie Bond, obejrzyjta se te z Connerym". I w latach 90, w erze Brosnana też (pamiętam)... I po Craigu będzie tak samo. Prosto: Bond się zmienia, bo czasy się zmieniają.

ocenił(a) film na 2
Spiderman_filmaniak

Nie, po prostu film zalatuje kiczem i głupotą rodem z polsatu

ocenił(a) film na 6
Zukuuu

+1

ocenił(a) film na 5
Zukuuu

Też lubię Bondy i ten mnie zawiódł. Wszyscy go chwalili, a tu te łajno nawet nie ma zaczęcia jak wszystkie Bony (chyba że maja wersja miała je wycięte).

Zukuuu

Dla mnie niestety też rozczarowanie. Ktoś wyżej napisał, że "Czemu bo Bond nie ma zabawek,bo jest tylko człowiekiem i jak każdy ma chwile słabośći.". Bonda ogląda się właśnie dla tych zabawek i dlatego, że jest Bondem. Jeśli filmy o Bondzie stracą ten swój urok, to będą zwykłą szmirą jaką produkuję się obecnie masowo. Skoro Bond nie będzie Bondem to po co go oglądać. Zresztą filmy o bondzie podobają Mi się głównie z powodu zabawek jakie wymyśla Q. Skoro Nie ma zabawek to po co Q, a skoro niezniszczalny agent ma chwile słabości to po co komu taki agent. Proste.
Na moje słaby film, naprawdę słaby. Pierwszy Bond na którym usnąłem :)

Mariuszr562

I jeszcze jedno. Moim zdaniem błędem jest obwinianie aktora o kiepski film. Daniel Craig to świetny aktor i zagrał swoją rolę bardzo dobrze. Wina tkwi w scenariuszu i w realizacji filmu. Szczerze mówiąc każdy z aktorów, którzy do tej pory odgrywali rolę Bonda według mnie był dobry, nawet Timothy Dalton, którego myślę, że niesłusznie krytykowano. Po prostu nawet najlepszy aktor nie pomoże, jeżeli scenariusz będzie skopany :)

ocenił(a) film na 1
Mariuszr562

Ti mamy sedno! Też tak uważam... i należę też do tych, którzy nie krytykują aktoró, tylko filmy. Taki gniot jak "Skyfall" powinni obłożyć embargiem! Kpina z Bonda i kpina z fanów! Scenariusz pisany na kolanie przez autorki Harleqinów, które chrupiąc czekoladowe bloczki utkały historię tak łzawo tępą, że tylko pijany móhgł to przepuścić do zagrania przez aktorów (któzy de facto zrobili tak jak im kazano i odegrali swoje role).

Tak jak pisze ktoś wcześniej - jak chceli sper...konwencję to mogli zrobić jakiś spin off pt. "Stary człowiek i M" i byłoby git i zarobiłby 2 miliardy dolarów - a niech ma! Tylko szkoda, że fanów Bonda wmieszali w to g... - a to już cios poniżej pasa. A tak się nie robi Panie Menel (vide Mendes) i spółko!

użytkownik usunięty
Mariuszr562

"Skoro Nie ma zabawek to po co Q, a skoro niezniszczalny agent ma chwile słabości to po co komu taki agent."

Chcę to napisać zanim usunę się z filmwebu.

HAHAHAHHA!!! Jednym zdaniem nowy styl "Bonda" został zmasakrowany. Piękne! Sam Mendes zwłaszcza by narobił w portki z przerażenia jak to zripostować.

Skyfall dobrze nakręconym jest, ale idiotycznie wymyślonym Bondem.

Zukuuu

IMHO wręcz przeciwnie. To pierwszy Bond z Craigiem po którym mogę stwierdzić, że Craig nadaje się na Bonda.

Zukuuu

I również dla mnie to najgorszy bond.
Jak zwykle reklama z wielką pompą a film to zwyczajny przeciętniak, może i nawet poniżej przeciętnej.

ocenił(a) film na 6
Zukuuu

zgadzam się w 100% ! Uwielbiam Bonda ze względu na to, że byłą to postac swojego rodzaju "superbohater" czlowieka, który walczy ze złem i nie można go pokonac. Wiem że pisze jak dziecko, ale w Bondzie najbardziej mi sie podobało, iż ratuje świat od różnych zagrożen i wymierza sprawiedliwośc. Ostatnie Bondy to juz nie to samo, James stał sie za bardzo ludzki, i zniszczył swój wizerunek superhero ;) Zdecydowanie wole te częsci gdzie Bond w 99% jest filmem akcji, w którym główną role gra prawdziwy facet, a nie jakaś pierdoła ;) oceniam film na słabe 7

Mr_truskawka

Craig pierdoła? Załatwiłby pozostałych bondów jedną ręką.... I jest o wiele bardziej męski i seksowny.

ocenił(a) film na 6
White_Carnation

Nie chodzi mi o to jaki jest, tylko kogo gra ;)

Mr_truskawka

No mnie też. Bond Craiga w Skyfall, nawet skacowany i pozornie "nieczynny' skopałby tyłek poprzednikom. Poza tym przecież jednak kiedy trzeba dochodzi do siebie i staje na wysokości zadania, więc w czym problem? A to, że jest ludzki, to wielki PLUS. W odróżnieniu od poprzednich mdłych, nijakich, komiksowych bondów, ten oprócz tego, że jest twardzielem, to jeszcze ma ludzkie uczucia. I tony sex appealu. REWELACJA.

ocenił(a) film na 6
White_Carnation

Zawsze podobalo mi sie to, że była maszyną do zabijania, nigdy sie nie męczył, nie zastanawiał się tylko działał. Ogladając Craiga cały czas widze na jego twarzy zmęczenie, niezadowolenie, ból istnienia, u Brosnana tego nie było.

Mr_truskawka

Moim zdaniem Brosnan nie dorasta mu do pięt, był bardzo komiksowy i nijaki. Taki Kapitan Żbik, jeśli wiesz co mam na myśli. A już na pewno Remington Steele. I nic więcej. Komiks.

ocenił(a) film na 6
White_Carnation

jak na razie moja jedna kolezanka stwierdzila ze jest seksowny a co najmniej kilkanascie ze jest oblesny i ja w sumie tez uwazam ze jest oblesny.

ocenił(a) film na 3
Zukuuu

większej nudy nie oglądałem w 2012 r, musiałem podchodzić do filmu 2 razy bo zasypiałem z nudów

najciekawszym efektem jest wyciągana szczęka ale i tak kryje się przy tytułowej piosence

2/10

ocenił(a) film na 5
Spiderman_filmaniak

Chyba nie widziałeś Avengers i Niezniszczalnych 2

ocenił(a) film na 9
malysz369

Widziałem

Spiderman_filmaniak

koleś ocenił gruby i chudszy na 10, tak samo drugą część. lamus jakich mało.

ocenił(a) film na 9
k0zak111

A ty jesteś lepszy.oceniłem bo mi się podobał Gruby i Chudszy to śmieszny film,ale jak ktoś jest ponurakiem.

Spiderman_filmaniak

Gruby i Chudszy to śmieszny film? te żałosne, wulgarne dowcipy oceniłeś na 10?

ocenił(a) film na 9
k0zak111

Nie wszystkie sa żałosne i wulgarne,ale też oceniłem na 10 ze względu na Herculesa.

użytkownik usunięty
k0zak111

Jak wulgarne dowcipy to nie znaczy że nie są smieszne omg ...

ocenił(a) film na 1
Spiderman_filmaniak

No to się wyjaśniło! Szedłęś na Komedię "Skyfall" bo lubisz komedie - teraz kumam twoją notę na ten badziew.

użytkownik usunięty
Spiderman_filmaniak

Trzecie miejsce.

ocenił(a) film na 8
Spiderman_filmaniak

Na tle CR i QoS z serii " nowego bonda" to ten wypada najgorzej. niestety :(

Spiderman_filmaniak

Nie-eeeee. Nawet z top 5 miałby u mnie problem.

ocenił(a) film na 2
Spiderman_filmaniak

Aha ten film był TOTALNIE gówniany, ciężko mi uwierzyć że ktoś pisze że najlepszy film roku 2012

ocenił(a) film na 9
jasiunr1

Gówniany fw ocena 7,7
imdb ocena 8
Tak pisze tak bo to moje zdanie.

ocenił(a) film na 2
Spiderman_filmaniak

Potwierdza to niestety mizerny poziom ogólnoświatowej publiczności.

ocenił(a) film na 9
jasiunr1

Nie no bo jak ty tak oceniłeś to tak muszi być

ocenił(a) film na 2
Spiderman_filmaniak

Najlepszy? Chyba w Twoich snach. To jedna z największych porażek roku. Głupi i smieszny film, to nie Bond. Jedyną zaletą tego filmu jest gra aktorska Dench.

ocenił(a) film na 9
thomas_4

Nie w moich snach.Głupi podjakim względem bo Bond spadł z mostu i nadal żyje przecież to Bond.
Śmieszny było wiele śmiesznych momentów np rozmowy Q z Bondem.
Wszystcy aktorzy zagrali bardzo dobrze.

użytkownik usunięty
Spiderman_filmaniak

Mnie się film strasznie podobał. Także uważam że to najlepszy film 2012 roku (według mnie, żeby nie było). Rozumiem, innym się może nie podobać, okej.

użytkownik usunięty
thomas_4

nie wiesz co mówisz chłopcze

ocenił(a) film na 2

Tak się składa, że doskonale wiem. Tutaj napisałem bardzo ogólnikowo, ale na forum ogólnym jest temat, który opisuje elementy mojego rozczarowania.

ocenił(a) film na 5
Spiderman_filmaniak

największy zawód. ;]

ocenił(a) film na 1
Spiderman_filmaniak

Rozumiem. Kolega pierwszy raz w kinie był.Na mnie tez jakieś ćwierć wieku temu robiło to wrażenie - te wygodne fotele i ten WIELKI ekran :)

ocenił(a) film na 9
widmo_82

Myślisz że jesteś śmieszny ?

ocenił(a) film na 1
Spiderman_filmaniak

Przecież to ty lubisz żarciki Bonda... To ten poziom!

ocenił(a) film na 9
widmo_82

Nie tylko ja je lubie.

ocenił(a) film na 5
Spiderman_filmaniak

Obejrzałem wszystkie Bondy i ten dostaje ode mnie 5 :) średni film