PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=451244}
7,4 293 tys. ocen
7,4 10 1 293058
7,5 66 krytyków
Skyfall
powrót do forum filmu Skyfall

Oto mój

Scena rozpoczyna się w siedzibie CIA w Langley, gdzie M jest przesłuchiwany przez szefów tamtejszego wywiadu. Ma to na celu ujawnienie misji Bonda, który po tejże misji zaginął gdzieś w Jerozolimie. M ujawnia, iż jego wywiadowi chodziło o niejakiego Ramona Derricka Francisa, księgowego mafii, który rzekomo miał tam przebywać. Tuż przed zakończeniem misji Bond zdał raport do MI6 gdzie ujawnił plany Francisa o wykradzeniu z Rosji bomb nuklearnych nowoczesnego typu i doprowadzenia do konfliktu pomiędzy religiami chrześcijaństwa i islamu. M tego nie ujawnia, zataja także fakt że Bond miał być naprawdę odsunięty od tej sprawy. Wyruszył tam tylko na własną odpowiedzialność w celu zemsty za śmierć agenta 005, prywatnie jego przyjaciela który pierwotnie był wyznaczony przez Szefostwo MI6 do tej misji. M chcę wiedzieć, co CIA chce jej zarzucić, ale nie uzyskuje jednoznacznej odpowiedzi. Dowiaduje się tylko, że CIA także chce złapać nieuchwytnego Francisa i że Bond im ten plan skrzętnie "zepsuł".
Czekam na wasze dalsze dopiski fabuły

ocenił(a) film na 2
mati1991_filmweb

Może: I nagle okazuję się że Bond pochodzi z planety Krypton i wszystkich pozabijał (bo przecież ma licencję na zabijanie, jest nieśmiertelny i niezniszczalny) i...
..Koniec...

ocenił(a) film na 9
Zyga152

:D :D dobrze podsumowane