PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=451244}
7,4 293 tys. ocen
7,4 10 1 293093
7,5 66 krytyków
Skyfall
powrót do forum filmu Skyfall

SPOILER .witam. Jak myslicie, Severine zginela czy nie? Byl strzal, a potem rozbity kieliszek i
spuszczona glowa, zero krwi. Ciekawe czy to ma jakis zwiazek z nastepna czescia.

astral_filmweb

Na 90% zostala zabita. Nie pojawia sie w kolejnej scenie, gdy Silva siedzi w zamknieciu, w londynskiej siedzibie MI6. Morderstwo na Severine mialo podkreslic demonicznosc oraz nieokrzesanie Zlego. Zabil w sumie niewinna kobiete, a ona byla juz wtedy kochanka Bonda, wiec dla Bonda jest to dodatkowy motyw, by dorwac Silve i wymierzyc mu kare za zastrzelenie kochanki.
Ale w 10% moglo byc inaczej W filmie nie bylo tak do konca pokazane, czy kula trafila szklanke, czy cialo dziewczyny. Silva nieswiadomy oblawy mogl sie jeszcze bawic, torturowac ofiary, mial czas wiec jesli trafil w szklo, to dziewczyna w szoku mogla sie skulic (Wczesniej tez byla skulona, pobita). W ujeciu nie widac krwi.

astral_filmweb

INFO Z WIKIPEDII:
Silva kills Sévérine, but Bond overpowers his guards
and captures Silva for return to the UK.

lalique21

Co oznacza chinski tatuaz na nadgarstku Severine, wie ktos?

ocenił(a) film na 7
lalique21

Nie było tyle krwi, bo to PG-13.

ocenił(a) film na 8
lalique21

Wie to chyba każdy kto widział film. Masz blondynkę w awatarze, więc wyjaśnię - została sprzedana przez handlarzy do burdelu, stąd tatuaż. Bond po zobaczeniu go opowiedział jej całą historię jej życia...

ural

Dzieki za odpowiedz, ale koles nie musisz obrazac. Troche sie opanuj.

ocenił(a) film na 9
lalique21

Mi się wydaje, że kolega zastosował ironię koleżanko. Ta scena odnośnie tatuażu nie była jakaś szybka, zagmatwana. Bond wyraźnie wskazał, co oznacza tatuaż i tu masz swoją gapę - nie uważałaś. Ale, ale. Byłaś w kinie w WB, gdzie wyczytałem z wcześniejszych komentarzy więc po co iść na film, gdzie wiadomo, że będzie po angielsku jak się ma obawy/przeczucia/brak odpowiedniej wiedzy/poziomu aby skumać film? Nie rozumie tego no ale to Twoja decyzja :) Nie oceniam, choć dla mnie to mało logiczne.

ocenił(a) film na 8
lalique21

To tatuaż handlarzy żywym towarem z Makau, którzy w ten sposób oznaczają swój ''towar''. Widocznie sprzedali ją do jakiegoś burdelu gdy miała 12, 13 lat (jak sam Bond mówił), a Silva ją po prostu odkupił, chyba.

ocenił(a) film na 9
astral_filmweb

Raczej ją zastrzelił. Kieliszek, który spadł, był cały.