Jak dla mnie film jest genialny, co prawda gorszy od poprzedniej części, ale i tak w tym samym klimacie.
Jak dla mnie film słaby, nawet bardzo słaby i ani troche nie straszny. Pierwsza część powalała na kolana, zwlaszcza przy ogladaniu w nocy po ciemku, a tu nic..... Powiem szczerze,ze usmiech nie znikał mi z twarzy, a momentu gdzie Gus wierci w obojczyku weterynarza,czy ukreca chłopakowi łeb za pomocą motoru to juz w ogole szczyt wszystkiego, który skojarzył mi sie z równie dennym filmem - Hostelem. Czesc pierwsza była ekranizacją powieści Kinga i to bardzo udana, ta produkcja była niezalezna i widać, ze bez 'specyficznych' pomysłów i rozwiązan stosowanych przez Kinga reżyser nie był w stanie zrobic porządnej kontunuacji i zamiast na strach postawil na brutalnośc (obdzieranie królików ze skóry) i naciąganą fabułę, tyle na ten temat.
na mnie super film te momenty ta fabuła pełen respekt a moment z Clyde Parkerem bez komentarza :)
Ja pamiętam jak oglądałam ten film wiele lat temu ok 12...Wtedy mi sie podobał ale byłam mała...Dziś obejrzałam i powiem że jednak nie najgorszy ale pierwsza częśc jest lepsza:)
A jednak postanowiłam sobie przypomniec i 1cześc dziś..Musze przyznac mimo tego co twierdziłam najpierw to jednak 2jest trochę lepsza, fabuła jest ciekawsza i podoba mi się bardziej to że nie od razu "umarli ludzie" są źli ino stopniowo zaczynają się zmieniac...Natomias w pierwszej części akcja zaczyna się dziac szybciej i to jest wielki plus 1ki:)
Nie no, bez przesady, nie porównujmy Hostela do Smętarza :) Wiadomo... Część pierwsza była 100 razy lepsza, ale druga też nie była zła. To tylko moje skromne zdanie, mnie się bardzo podobał :)
Nie uraczyliśmy tej dziwnej głębii z jedynki, ale mimo jest to film wyśmienity. Zwróćcie uwagę jak mistrzowsko rozplanowano kolejne zbrodnie. Nie ma tu nachalności, a jednocześnie możemy delektować się dużą ilością trupów. :) Cały czas zastanawiałem się czy, i kiedy Renee zostanie ożywiona. Nie zawiodłem się. :)
zgadzam się z Laną, ożywieni nie od razu stają się tymi złymi :), postać Gusa fenomenalna, im więcej zabija osób tym bardziej go lubię :d
A mnie się ta część tak nie podobała jak jedynka. Pierwsza część miała lepszy klimat i fabularnie było lepiej chociaż nie mówię, ze dwójka jest jakaś kaszaną. Oceniłem na 6.