PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650957}
2,3 51 tys. ocen
2,3 10 1 51073
1,3 34 krytyków
Smoleńsk
powrót do forum filmu Smoleńsk

...ale duża część polskiego społeczeństwa, zindoktrynowana przez tvn i wyborczą, WIE, że było inaczej, że to polscy piloci winni i pijany gen. Błasik...no cóż...również przez ponad 50 lat większość polskiego społeczeństwa powtarzała ze 100% pewnością, że w Katyniu to Niemcy zabijali...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
xatt1975

Zapomniałeś dopisać:

<<Najwyższą wartością w tym filmie jest przede wszystkim Prawda, bo to w każdym filmie jest najważniejsze i powie wam to każdy prawdziwy znawca kina. Nie słuchajcie lewackich recenzentów, którym wyprano mózgi. W tym filmie Prawda o zamachu sama się broni, a każdy kto twierdzi inaczej po prostu nie widział tego filmu, lub ma mózg wyprany przez lewacką propagandę. Warsztat też stoi na wysokim poziomie, bo sam scenariusz jest bardzo ciekawy i buduje napięcie od początku filmu. Aktorstwo bardzo dobre i przekonujące według mnie. Postać grana przez Panią Beatę Fido wprost pochłania uwagę widza, który z chęcią podąża za nią w wir niespodziewanych zwrotów akcji, tajemnic i wydarzeń przedstawionych w filmie. Praca kamery i reżyseria, a do tego doskonała muzyka budująca klimat i podkreślająca dramat tej wielkiej tragedii.
Podsumowując: powinni wystawić ten film jako polskiego kandydata do Oscara, ale ta lewacka propaganda nie chce, żeby świat poznał Prawdę. Dobrze, że tacy jak wy się budzą i zaczynają myśleć samodzielnie, bo to jest nadzieja i siła Wielkiego Narodu Polskiego, żeby wstać wreszcie z kolan i postawić się żydomasońskim wpływom na odbiór wydarzeń historycznych.
Aby świat poznał, a Polska pamiętała!
Podnieś ocenę na 10, żeby pokazać im Siłę Narodu!>>

ocenił(a) film na 6
Redaktorka

ooo, czyżby wyznawca raportu Millera/MAK?

Takich bzdur jak tam nie to widziałem od dawna...

Zresztą - wystarczy policzyć drogę hamowania przy przyspieszeniu 100g i 260 km/h. Wzory w zeszycie z liceum.
I porówna z kolejną wartością z raportu Millera/MAK - 165 metrów.

ocenił(a) film na 1
elektryk_wysokich_napiec

Przestan sie czlowieku osmieszac. Te bajki, ktore ci sie kłębią w czaszce oparte sa na klamstwach, domyslach i interpretacjach. Dowodow jedynie brak. Takie sa fakty, pogódź sie z tym. A jak nie to wytlumacz mi w koncu czy to byl wybuch, wybuchy, hel, spisek Tuska, spisek ruskich, sztuczna mgla i czy na koncu ewentualnie dobijano rannych. Oczywiscie wszystkie te fakty przedstawione przez Macierewicza powinny byc zawarte w filmie, ktory mowi pelną prawde. Czy moze ich nie bylo? Jak to jest powiedz mi bo jak wiekszosc logicznie myslacych Polakow nieco sie pogubilem.

ocenił(a) film na 6
pawciunio

A czy ja wspominam o hipotezach Macierewicza? Nie. Zresztą dopiero teraz pracuje oficjalna komisja, jak
dostanę ich wyniki to policzę i sprawdzę.

Tak jak to zrobiłem w przypadku raportu Millera - oficjalnego stanowiska rządu z czasów koalicji POPSL.

Podrzucam obliczenia, bo jak rozumiem zeszyt z fizyki za daleko...

v=260km/h=72m/s
a=100g=981m/s^2

v=at; s=(at^2)/2, stąd:
s=(v^2)/(2*a)=(72^2)/(2*981)=2,64 metra

Tyle, że... ten sam raport wspomina, o 165 metrowej bruździe, jako drodze hamowania TU po uderzeniu w ziemię...

Czysta fizyka i dedukcja, sugeruję samemu policzyc

ocenił(a) film na 1
elektryk_wysokich_napiec

Oczywiscie ty fizykiem jestes. Wkleiles do rego wzory. Konto zalozyles pare dni temu, jeden fim w zyciu widziales ale zeby bylo bardziej wiarygodniej, film oceniles na szesc gwiazdek. Czy ty naprawde nie dostrzegasz karykatury twojego profilu?
Pamietam, jak pis obiecywal, ze dowody pokaze tuz po wygranych wyborach, rok mija i nieczego nie ma. Znowu nie ma dowodow. Tragikomedia. Cale szczescie, ze tacy jak ty stanowia mniejszoscw naszym kraju.
Tylko nie pisz o jakims tvnie czy wyborczej. Oklepany tekst.

ocenił(a) film na 6
pawciunio

Ależ humanistyczny bełkot, żadna z wyżej wymieniony zmiennych nie ma wpływu na wielkości w przedstawionych równaniach.

A te jak byk można wyczytać z raportu Millera...

ocenił(a) film na 2
elektryk_wysokich_napiec

a jak ty chcesz liczyć drogę hamowania dla samolotu lądującego w takich warunkach przy tylu zmiennych? Może podzielisz się z nami wyliczeniami?

ocenił(a) film na 1
pikus1988

Musisz poczekac. Wódz partii nie podesłał mu jeszcze materialow. Tacy to pisowscy specjalisci.

ocenił(a) film na 2
pawciunio

Wiesiek z Ameryki zaraz wszystko wyliczy tak jak przy okazji lądowania na plecach, które według niego jest bezpieczniejsze dla pasażerów.