A ze niektorych kluje w oczy bo pokazuje co innego niz im pokazywalo TVN?-coz moze czas na mala odtrutke?-szczegolnie ze widze po komentarzach iz ZDECYDOWANA wiekszosc oceniajacych nigdy tego filmu nie ogladala.
To raczej tobie polecam odstawienie mediów - konkretnie pisowskich - bo ewidentnie ci się rzuciły na mózg i odebrały zdolność racjonalnego oceniania zarówno filmu, jak i widzów, którzy swój krytycyzm uzasadnili i nie czepiali się tylko i wyłącznie propagandowej wymowy, ale też warstwy technicznej, marnego aktorstwa, dłużyzn, braku napięcia, słabej reżyserii... Ale oczywiście, jako wyznawca sPISkowej teorii dziejów, wolisz widzieć wszędzie widzów TVN-u zamiast się przez chwilę zastanowić nad wartością artystyczną filmu Krauzego...
Fenomen.
Smolensk - propaganda
Ida - wspaniały film, dobrze że zdobył oskara. Biedni żydzi...
Oba filmy mają więcej wspólnego z g....m niż z rzeczywistością. Niestety ci co kreują rzeczywistość mają do dyspozycji takich tumanów jak większość tutaj. Jeden film jest mieszany z błotem, drugi wychwalany pod niebiosa.
Dzielą ludzi jak cholera, a te tępaki tak się dają podchodzić i jak marionetki, wykonują polecenia swoich panów. Będą bronić do samego końca, choć poŻYDku z tego nie mają żadnego...
Ewentualnie lepsze samopoczucie, że mogli komuś dowalić. A w rzeczywistości niczego to nie zmieniło, oprócz poprawy samopoczucia i lepszej kondycji tępoty.
Przykro mi, od samej strony technicznej i aktorskiej "Ida" bije "Smoleńsk" na głowę.
Skoro oceniłeś ten szit na 10, to znaczy, że nie oglądałeś, tylko jesteś pisuarowym sekciarzem. Wystawienie takiemu gniotowi 10 tylko kompletnie dyskwalifikuje cię jako wiarygodnego widza.
Ja oglądałam i nie zasługuje na więcej niż 2.
Premiera filmu 9.09.2016. Godzina 10.00. - formalne rozpoczęcie głosowania.
Godzina 10.03 - 374 negatywne oceny. Średnia: 1,40.
Film znakomity,..
Nie do końca zgadzam się z teorią wybuchu no i przemówienie w Gruzji wolała bym w oryginale. Brak mi też kłamstw Pani Kopacz odnośnie przekopywania ziemi, no i pana Komorowskiego, spania na pogrzebie, dowcipkowania na lotnisku czy oskarżana pilotów... Liczyłam na większy udział pani Łaniewskiej w roli Pani Walentynowicz... Może kiedyś zrobią z tego serial w którym dokleją braki... bo naprawdę warto.
Poza tym film znakomity mocne 10. Gdy film się skończył cała sala siedziała w ciszy część ludzi płakało... Pierwszy raz byłam na takim seansie....W filmie gra mało znanych aktorów ale to dobrze, gdyż ciężko oddzielić cześć fabularyzowaną od dokumentalnej. Znakomicie pokazany dramat ofiar, kłamstw TVN no i prowokacji palikociarzy.
Wielki ukłon dla twórców: Antoni Krauze (reżyser i scenarzysta), Michał Lorenc (znakomita muzyka), Marcin Wolski (scenarzysta)...
Znakomite postacie z krwi i kości w wykonaniu: Beata Fido,, Lech Łotocki, Ewa Dałkowska,, Redbad Klynstra, Jerzy Zelnik, Aldona Struzik, Dominika Figurska, Maciej Góraj. (celowo nie odmieniam by łatwiej ich znaleźć w wyszukiwarce).
Miło też, zobaczyć: Jan Pietrzak i Jan Pospieszalski co czyni film bardziej autentycznym.
Przy okazji apeluje by nie nie wystawiać negatywnych ocen sugerując się średnią czy niechęcią do PIS tylko obejrzeć film, jeśli nie teraz w kinie to później w TV lub internecie... i ewentualnie wtedy go opluwać.
O k...
Antek by lepiej nie wymyślił .Zaprosil cie juz do swojej podkomisji w której głównym dowodem będzie film A.Krauzego ?
A co tu jest wymyślonego? Mogę przysiąc na życie swojej rodziny że tak było.
Skoro obejrzałeś ten film co Ci się w nim nie podobało.
Nic nie widziałeś poza plakatem ewentualnie zwiastunem. Mogę Ci zadać kilka prostych pytań dotyczących szczegółów w filmie. Na pewno dziś na nie nie odpowiesz.
Co jak co ale nikt koło tego filmu nie przejdzie obojętnie, u jednych budzi płacz u innych agresje.
Płacz u tych co oglądali a agresje u tych co nie widzieli i nie mają pojęcia o czym piszą.
Pozdrawiam panie Bond
Ktoś, kto ocenia ten film na 10 nie może być obiektywny, bo to bardzo słaby film. Jest po prostu nudny i drewniany, pod każdym względem.
A co do Pani Kopacz, to ona przynajmniej tam była, pracowała przy szczątkach, nie to co Antoni, który zjadł obiad i uciekł pierwszym pociągiem.
Przyczyną katastrofy był błąd pilotów, którzy działali pod wielką presją ze strony prezydenta i podpitego Błasika.
Pośrednią przyczyną wypadku była właśnie sytuacja z Gruzji, po której pisowcy okrzyknęli pilota tchórzem.
http://www.se.pl/wiadomosci/polska/pilot-ktory-odmowil-lechowi-kaczynskiemu-lado wania-w-gruzji-bylo-niebezpiecznie-ale-prezydent-rozkaz_177965.html
A co tam było drewnianego, nudnego, drewnianego? Która scena była najgorsza?
Ci co oceniają na 10 nie są obiektywni?
Ci co oceniają na 1 nie są obiektywni, bo sama muzyka Michała Lorenca zasługuje na sporo. (chyba, że pod tym względem też jest drewniana) Chyba najlepsza od czasów "Psów" Pasikowskiego.
Poza tym taka wiara w ruskich, którzy uważają, że wojny w Gruzji ze strony Rosji nie było, czy wojny na Ukrainie ze strony Rosji nie ma.... Nie będę tego rozwijała.
Pani Kopacz pracowała, nawet nie zaczęła pracować. Nie umie nawet przejść po dywanie czy wiedzieć, że Ślązacy nie są narodem.
Odwal się ,idiotko, od Kopacz, bo grzebała w tych szczątkach a nie musiała.
Z muzyki Lorenca tylko jeden kawałek był dobry, to nie znaczy, ze to powinno mieć jakikolwiek wpływ na ocenę tego chłamu.
Czemu tak się denerwujesz , że mi ubliżasz oglądałeś wo ogóle ten film?
Który kawałek jest dobry? A które nie są?
Pytanie tylko czy grzebała? Kopacz nie jest wiarygodną osobą wiele razy ją złapano na kłamstwie.
Ciężkie czasy na nas przyszły. Teraz zdjęcia w filmie będą najważniejsze. Tak tłumaczą ostatnio trójcę flagowych osiągnięć naszej tzw. kinematografii: "Ida", "Pokłosie", "Wałęsa. Człowiek z nadziei".
Teraz powstanie następny: W 1939 roku Polska atakuje pokojowo nastawioną III Rzeszę, która z kolei kontratakuje i w samoobronie wysyła Gestapo w celu obrony Żydów przed polskim antysemityzmem. I też będzie: kontrowersyjne, ale nowa interpretacja, odświeżające, obalające schematy. Zdjęcia piękne, montaż. Tak będą opiewać
Twój scenariusz "następnego" filmu bardzo wpisuje się gatunkowo w to, co zrobiono w filmie Smoleńsk, czyli oparto scenariusz na idiotycznych urojeniach psychopaty. Pasujesz to tej sekty, nie ma co.
Ech..... Oglądałeś ten film? Nawet jak tak to powinieneś uszanować czyjąś opinię? Nie uczyli na wsi?
OOOOooo.... Przegiąłeś z tą oceną. Armia pseudokoneserów filmowych właśnie wyruszyła spalić ci dom za taką herezję :D
Popieram. Film wspaniały moim zdaniem ukazujący prawdę. Ja osobiście wierze w wybuch na pokładzie.,
Brzoza by nie rozwaliła takiego samolotu... Ci co oglądali wiedzą o czym mówię.
A, że KOD-owcom na pasuje to nic dziwnego.
Nie pamiętam takiej nagonki na jakąś produkcję od czasów "Dylematu 5" - która była uzasadniona.
Film mimo niskiej noty na pewno część ludzi przekona. Sam widziałem jak niektórzy co dostali darmowe bilety, zarzekali się, że po 10 minutach wyjdą bo traktowali seans jako poczekalnie a zostali do końca seansu.
A z panem Krauze będzie jak z Polańskim wielki atak medialny, a potem znaczna część atakujących zaczęła sięgać po jego filmy...
Tylko pisi debile uważają, że brzoza musiałaby być pancerna.
Nie widzieliście samochodów, które po zderzeniu z drzewem były zgniecione na miazgę? A z drzewa ledwie kora była zdarta.
Samolot leciał za nisko i za szybko, więc zderzenie z drzewem wybilo go z pędu, więc się odwrócił i roztrzaskal.
Ciekawe po co Rosjanie mieliby organizować tak spektakularny zamach. Przecież Kaczyński nie miał szans na reelekcję.
pisi debile - szanujmy się może przynajmniej trochę, ja akurat nie głosowałem na PiS.
Poza tym te pisi debile to około 40% głosującego społeczeństwa.
Tylko wytłumacz mi dlaczego wokół tej katastrofy jest tyle samobójstw już nie chcę używać słowa morderstw.
Przecież Kaczyński nie miał szans na reelekcję. - Duda też nie miał szans na wygraną z Komorowskim.
Jak głosił TVN Komorowski 81%, Duda 7%, Kukiz 0%..... Kaczyński według TVN miał wtedy około 30% poparcia to prawie 3,5 razu więcej niż Duda. To bym nie przesądzał szans na reelekcję.
Poza tym napisałem, że wierze w wybuch. To wszystko. Nie wiem czym był spowodowany.
Nie napisałem ani słowa o zamachu czy udziału Rosjan.
Był był skłonny uwierzyć w twoją tezę gdyby śledztwo było prowadzone inaczej... żeby wina pilotów okazała się znacznie później a nie parę dni czy nawet godzin po katastrofie. Poza tym myślisz, że te rodziny i znajomi ofiar są tak głupi, że robią sobie publicznie jaja ze śmierci swoich bliskich czy są tacy zdesperowani, że na grobach swoich bliskich robią sobie kampanie wyborczą...
Niech teraz TVN z Wyborczą zrobi film konkurencyjny o pijaństwie Błasika i Kaczyńskiego (Palikot głosił, że podobno był alkoholikiem) i zobaczymy, który ma większą propagandę.
Pisi debile to 20 %uprawnionych do głosowania, czyli jakieś 6 mln ciemnoty, która wpuściła kraj w niezłe szambo.
Kaczor w sondażach leżał i kwiczal, dlatego poleciał do Smoleńska, w ramach kampanii wyborczej.
Na trumnach lansuje się pis i wykorzystuje w tej obrzydliwej grze rodziny ofiar.
Tia, był wybuch, tylko nie wiadomo kto, jak i po co. ....
Przyczyna była jedna - błąd załogi, która działała pod presją, którą wywierali Błasik i Kazana na polecenie wiadomo kogo.
Ale dalej mi nie odpowiedziałeś odnośnie samobójstw. Facet zajmujący się katastrofą smoleńską kupuje prezenty pod choinkę dla żony i dzieci i nagle się wiesza...
Podobnych historii jest około 7-8 zarówno w Polsce, jak i w Rosji.
20 %uprawnionych do głosowania, to dziwne, że mają większość i jakoś im poparcie nie spada.
Duda też leżał w sondażach i jakoś wygrał z prawie 53% poparciem.
Czyli uważasz, że winy po stronie Rosjan, żadnej nie ma. Kontrolerzy z wierzy, którzy zginęli w tajemniczych okolicznościach wykazali się 100% profesjonalizmem. Z organizacją wizyty też było wszystko w porządku?
Poza tym skoro nie Pis? to kto ma rządzić?
Platforma? Petru? PSL? Lewica? Korwin Mikke? Ruch Narodowy?
Ja akurat jestem za Kukizem nie wierze w jego zmiany, ale przynajmniej nie bierze pieniędzy z kasy.
Za organizację lotu odpowiadała kancelaria prezydenta, który wyraźnie zażądał od Tuska, żeby się nie wtrącal.
Kontrolerzy z "wierzy" zginęli w niewyjaśnionych okolicznościach? Jakie "samobójstwa" powiązane z wypadkiem? Co ty czytasz?
PiS to najgorsza opcja,jaka przytrafiła się Polsce. Ale to już temat na inną dyskusję.
Bezpośrednią przyczyną katastrofy były błędy pilotów i naciski. Nic więcej.
Platforma, Petru, PSL, Lewica są lepsi.
Co Ci zrobił PIS, że tak go nie trawisz? Płaci Ci ktoś za to?
Czy podwyższył Ci wiek emerytalny?
Czy zabrał dni wolne za soboty kosztem Trzech Króli?
Czy podwyższył wat?
Czy zmusił 6 latki do pójścia do szkoły?
Czy zmniejszył zasiłki pogrzebowe o 2 tysiące?
Czy wprowadził widełki na becikowe?
Czy wprowadził podatek Belki na lokaty codzienne unikające podatku?
Czy inwigilował polskich dziennikarzy?
Czy wysyłał antyterrorystów do siedziby nieprzychylnej gazety?
Czy wysyłał antyterrorystów do domu 18-19 letniego chłopca prowadzącego stronę nieprzechylną Bronkowi?
Czy doprowadził do dzikiej reprywatyzacji Warszawy?
Czy chciał władować do Polski emigrantów?
Czy zamknął Stocznie a właściwie rozpieprzył na złom by nie udało się ich odbudować?
Rozpisałem się chciałem jeszcze wymienić afery ale mi się już nie chcę.
Nie wiem kto tobie płaci za te agitki.
PiS przede wszystkim łamie prawo i konstytucję. Stosuje bolszewickiemetody rządzenia, prymitywną propagandę, uprawia nepotyzm i kolesiostwo na niespotykaną skalę, pobił już w tej materii 8- letnie rządy PO PSL, wpieprza swoje miernoty gdzie się da, wprowadził debilne 500 + z pieniędzy podatników, dług publiczny rośnie jak szalony.
6-LATKI powinny chodzić do szkoły, w USA szkołę zaczynają w wieku 5 lat. Ten gnój od strony nieprzychylnej Bronkowi przesadził z hejtem i obelgami, mieli rację, że złapali go za dupę. W reprywatyzacji brał udział także poprzednie władze, czyli Kaczyński, dlatego pisuar nie chce komisji, lecz prokuratury, bo przecież ona należy do nich.
PO nie chciało wladowac emigrantów, tylko przyjąć niewielką ich liczbę, choć oni i tak nie chcą tu być, więc problem jest sztucznie demonizowany przez pisuar.
PiS bandycko wkroczył do siedziby NATO w Polsce, tak jak bandycko chce przejąć Warszawę pod pretekstem afery reprywatyzacyjnej.
Mogłabym pisać jeszcze długo o tej bandzie ale idę spać, poza tym to jest forum filmowe.
Nikt mi nie płaci. Obejrzałem znakomity film i pochwaliłem na jego stronie. A ty na mnie naskakujesz nie oglądając filmu naskakujesz na innych wyzywając ich od debili.
500+ debilne. wiesz co znaczy taka pomoc dla samotnej matki wychowującej 4-6 dzieci.
6latki do szkół. Widać, że nie masz dzieci.
Niektóre dzieci w tym wieku nie umieją jeszcze dobrze mówić. Poza tym spróbuj udźwignąć plecak szkolny przeciętnego uczniaka, który musi dźwigać bo, rodzice pracują dziadkowie pracują do 67 roku życia. W Ameryce są inne zasady większa opieka, choćby nawet szkolny autobus przywożący dzieci. No i większa pomoc materialna - możliwość wynajęcia opiekunki, albo brak kariery zawodowej u jednego z rodziców. Oczywiście rodzic który nie chce puścić swojego dziecka musi chodzić po psychologach i psychiatrach, płacić sporo pieniędzy i tracić urlop.
Żałujesz polskim rodziną 500+ a nie szkoda Ci kasy na utrzymywanie uchodźców w sile wieku nie nadających się do pracy.
1 emigrant potrafił zabić 84 osoby we Francji, w Niemczech poza zamachami co dzień zdarzają się napady ze strony emigrantów, Przyłożenie noża na gardło ekspedientce by ukraść puszkę piwa. Sam znam ludzi którzy tam pracują i spotykają się z tym na co dzień tylko media Ci tego nie powiedzą. Kopacz szykowała sobie ciepłą posadkę w Brukseli obok Tuska i Bieńkowskiej i prawie jej się to udało.
Platforma znacznie bardziej łamała konstytucję choćby nawet wcześniej wspomniane przeze mnie zabranie dni wolnych za święto w sobotę. Przywrócił to PIS z Solidarnością.
poza tym to jest forum filmowe.
To napisz coś o filmie rozumiem, że go nie raz oglądałaś skoro jesteś stałym bywalcem na tej stronie.
Tylko konkretnie bo zaczynam mieć wątpliwości czy go w ogóle oglądałaś. Chyba nikt nie jest na tyle głupi by oceniać film i wdawać się w polemikę bez obejrzenia go.
Popieram. Film jest bardzo dobry. Myślałem, że na tak ubogie środki film będzie słaby. Myliłem się. Film umiejętnie łączy fabułę z faktami. Koncentruje się na szukaniu prawdy i pięknie obnaża techniki manipulacyjne ówczesnych elit. To dobry film, a muzyka Lorenca potęguje narastającą niechęć do stosowanych manipulacji. Było tez kilka bardzo wzruszających chwil. Uważam, że każdy Polak powinien oglądnąć ten film i każdy sam powinien wyrobić sobie na jego temat zdanie. Oceniłem film bardzo wysoko 10, bo jest tego wart.
GRAnith więc nie rób tego więcej. Przestań sobie robić do "ryja" jak to określiłeś.