Widze, ze prawie wszyscy piszacy tu to oplacane lewactwo, niemajace nic wspolnego z narodowoscia polska. Wydajecie opinie by manipulowac tymi, ktorzy przyjda Was czytac. Wstyd i hanba. Nie jestescie Polakami ale jakimis kukielkami z nierealnego teatrzyku. To czym emanujesz wraca-dobrze pamietac.
Oczywiście, bo jak ktoś się z tobą nie zgadza to musi być lewakiem? Co jeszcze inteligentnego powiesz?
A prawdą jest to, że w Smoleńsku był zamach jak mniemam? Napiszesz jeszcze coś ciekawego?
Jestem Polakiem, ty zaś jesteś zaczadzoną smoleńską propagandą, biedną, otumanioną pisowską paranoiczką. Zapewne narodowości polskiej (nie zniżę się do twojego poziomu i odmawiać polskości nikomu nie będę).
Próbujesz dzielić ludzi na Polaków (zwolennicy twojej partii, orędownicy tez o zamachu, osóbki zachwycone trailerem) oraz Polaków gorszego sortu / nie-Polaków / lewaków / ruskich trolli (tu wrzucasz wszystkich niepodzielających twoich poglądów oraz niezachwyconych poziomem wykonania trailera filmu Krauzego, propagandowego gniota robionego na polityczne zamówienie i mającego forsować określoną tezę).
Chore komentarze? Na pewno twój się plasuje w ich czołówce...
Ja nie probuje dzielic, ludzie sa podzieleni i ciesze sie, ze jestem po stronie prawdy. Nie dyskutujem z ty kolkiem wzajemnej adoracji bo macie ciasne glowki. Over.
Piszesz, że nie próbujesz dzielić, a w temacie... dzielisz ludzi na Polaków i nieprawdziwych Polaków, co jest chamskie bo sporej części osób odmawiasz patriotyzmu, polskości i szczerych intencji tylko z powodu posiadania odmiennych od twoich poglądów.
Kończysz wpis w tonie wyższości stwierdzając, że nie dyskutujesz z kółkiem wzajemnej adoracji (znowu próba przypięcia adwersarzom krzywdzącej łatki) a przecież... założyłaś temat na forum DYSKUSYJNYM.
Forum otwartym dla innych, powszechnie dostępnym, forum publicznym - służącym dzieleniu się opiniami, prowadzeniu dyskusji.
Zainicjowałaś rozmowę publikując temat i pora się z faktami pogodzić. A fakty są takie, że ludzie w większości nie podzielają twoich poglądów na katastrofę (podkreślmy raz jeszcze: KATASTROFĘ) smoleńską i nie czyni to z nich ludzi gorszych, obywateli drugiej kategorii. Może nawet maja rację - nie rozważyłaś takiej możliwości, bo w końcu stoisz po stronie prawdy (objawionej przez puszkowo-parówkowe konfabulacje ekspertów z pisowskiej komisji mającej obsmarować Tuska i Putina, szukać dowodów pod z góry przyjętą tezę).
Zresztą nawet nie chodzi o samą interpretację wydarzeń z 10 kwietnia 2010, ile o nędzę, która wybija niczym szambo z tego, jak i poprzedniego trailera filmu "Smoleńsk". Nędzę realizacyjną, słabe aktorstwo, zerową dramaturgię i nudę.... Dwuminutowy zwiastun zamiast rozbudzać ciekawość potrafi zmęczyć, znużyć... Ktoś może nawet wierzyć w zamach, a równocześnie być zażenowanym poziomem zwiastuna w kategoriach czysto filmowych. O tym też nie pomyślałaś uznając każdego krytyka filmu za lewaka.
Mógłbym sobie pozwolić na złośliwość i zacząć się zastanawiać nad jak wieloma rzeczami również nie pomyślałaś, gdy zaczęłaś wierzyć w polityczny teatrzyk Macierewicza, a później założyć swój pocieszny temat na forum filmwebu, ale nie będę się nad tobą pastwić. Raczej trudno by ci było podjąć polemikę na zadowalającym poziomie. :-)
Dziś Senat ma debatować nad prawem pozwalającym na zdymisjonowanie członków Komisji Badania Wypadków Lotniczych. Pewien noblista powiedział kiedyś "nie chcesz pan mieć gorączki, stłucz pan termometr", prorocze słowa. Zapewne taka dymisja unieważni też wyniki śledztwa, a może nawet pozwoli za uznanie katastrofy za niebyłą. Kłania się staruszek Orwell (co gorsza nawrócony komuch, tfu).
Jeśli dobrze kojarzę to właśnie za to ma się nami zainteresować ICAO. Wedle ratyfikowanych przez Polskę dokumentów członkowie komisji badających incydenty lotnicze mają być apolityczni, a aktualne rządy nie mogą ingerować w ich kompetencje.
Czyli kolejna Komisja Wenecka na zlecenie lewaków będzie stawać okoniem "dobrej zmianie".
Antoni już zmienił komisji regulamin i to on będzie decydować o kierunkach badań, a nawet o treści komunikatu końcowego. Odebrał też zwierzchność nad członkami gremium przewodniczącemu.
No co zrobisz, nic nie zrobisz, uwzięło się żydostwo, masoneria iluminati na "żąd" prawdziwych Polaków.
Jak napisałem 3.08.2016, tak się stało. Unieważniono raport komisji Millera. Z logicznego punktu widzenia powoduje to uznanie raportu Anodiny, bo tylko on jest zakończony. No chyba, że A.M. też go unieważni...
I wlasnie dlatego nie chce dyskutowac bo nie uzywasz logiki w faktach, ktore sa tak oczywiste, ze dziecko by zrozumialo. Jedna rzecz Ci podam:samolot spadajacy z wysokosci 50-100 m rozpada sie na milion kawalkow na przestrzeni kilometra. Oczywiscie, zadnego wybuchu nie bylo jak to zadeklarowala Komisja Millera, to wina brzozy. I wszelkie gadanie, ze to wypadek i brzoza po prostu sa smieszne i swiadcza o ludziach, ktorzy to mowia. To forum jest do dyskusji o filmach: mnie trailer poruszyl i nie zawialo w ogole nuda, bardzo chce obejrzec go jako dzielo , nie jako dokument.
Zainicjowalam? nie, ja zareagowalam, odpowiedzialam na to co juz tu bylo.
Twoje slowa: "...objawionej przez puszkowo-parówkowe konfabulacje ekspertów z pisowskiej komisji mającej obsmarować Tuska i Putina, szukać dowodów pod z góry przyjętą tezę...", "... polityczny teatrzyk Macierewicza..." pokazuja takze Twoja nastawienie do tych, ktorzy nie wierza w zwykla katastrofe. Lepiej sie widzi innych niz siebie. Ja, jesli mam opinie to sie wypowiadam bez obrazania innych ale specjalnie zapisalam sie na to forum wczoraj bo zlosliwosc wiekszosci forumowiczow nie pozwolila mi przejsc obojetnie i spokojnie, bez reakcji. Jesli ktos jest chamem ja tez jestem chamem, jesli ktos jest agresywny, ja tez jestem agresywna - rozmawiam z dana osoba jej jezykiem i wtedy co? szok!!! jaka to ja jestem czy nie jestem. Umiem dyskutowac i dyskutuje z ludzmi, ktorzy maja szacunek dla innych bez wzgledu na opinie czy w ogole innosc. Z kultura. Tego co tu zastalam trudno kultura nazwac. A wyzszosc z mojej strony? to Twoje odczucie. Ja po prostu nie wchodze w dyskusje tam gdzie stoi mur mentalny. A nawet jesli ktos jest bardziej inteligentny od innych to co? tak ciezko to przyjac? bo reszta czuje sie glupkami? to problem reszty... I jeszcze jedno: wiekszosc ludzi wierzy wlasnie w wybuch-sledze fora i czytam i ciesze sie, ze swiadomosc ludziom sie otwiera, czego i Tobie zycze.
człowiek, który jest w sekcie - jak Ty - nie zdaje sobie sprawy z tego, że wyprano mu umysł i jest w sekcie. I zawsze - ZAWSZE - jest głęboko przekonany, że jest po stronie prawdy. Właściwie to żal mi Ciebie i innych Tobie podobnych, gorzej, że zrobiło was się na tyle dużo, że niszczycie ten kraj swoim pozornym, dętym i głupim patriotyzmem. Może kiedyś otworzą Ci się oczy, może zobaczycie jak potwornie was zmanipulowano. Ale ja jestem pesymistą.
"Jedna rzecz Ci podam:samolot spadajacy z wysokosci 50-100 m rozpada sie na milion kawalkow na przestrzeni kilometra."
konkrety kobieto, samolot nie spadał a schodził i to nie ze 100 metrów tylko więcej bo nie wiem czy wiesz ale loty odbywają się na dużo większych wysokościach, a żeby wylądować to trzeba z nich zejść, odbywa to się z pewną prędkością. Chciałbym jeszcze poznać te prawo fizyczne, które mówi na ile kawałków rozpada się samolot w danej katastrofie. Widzę, że posiadasz wiedzę na ten temat, chciałbym więc, żebyś podzieliła się nią ze mną. Być może coś mi umknęło.
"Oczywiscie, zadnego wybuchu nie bylo jak to zadeklarowala Komisja Millera, to wina brzozy. I wszelkie gadanie, ze to wypadek i brzoza po prostu sa smieszne i swiadcza o ludziach, ktorzy to mowia."
A był wybuch? W takim razie gdzie kołowe rozrzucenia elementów? Nie wiem czy wiesz ale siła wybuchu rozchodzi się we wszystkich kierunkach, natomiast elementy Tutki leżą idealnie w osi tego jaki kierunek samolot obrał bo utracie kontroli przez pilotów.
Jeszcze jedno, głównym zarzutem ZP Macierewicza do Laska i jego komisji było to, że nie mieli wraku i skrzynek w Polsce, co według Macierewicza nie pozwala na wyjaśnienie katastrofy. Chciałem więc zapytać ciebie, jak ten sam Macierewicz i jego eksperci badają dziś katastrofę? Przecież nie mają dostępu do dowodów, ba nawet jeden z nich nie był w Smoleńsku do dnia dzisiejszego a kasa na ich konta leci.
Stańczyk kiedyś udowodnił, że w Polsce jest najwięcej lekarzy.
Teraz okazuje się, że mamy mnóstwo speców od wypadków lotniczych. Co więcej wychodzi przy takich wypowiedziach słabość systemu nauczania w zakresie dynamiki newtonowskiej (a takich co skończyli naukę na etapie podstawówki to prawie nie ma). W tej sytuacji przyjmowanie wszystkiego na tzw. chłopski rozum jest nieuchronną konsekwencją. Zamiast argumentów technicznych pojawia się wiara w to lub tamto, a ona nie potrzebuje dowodów.
Wiadomo, w końcu bombowiec miał wyciąć las, Ruscy od dawna wykorzystują samoloty do tego.
"..konkrety kobieto, samolot nie spadał a schodził i to nie ze 100 metrów tylko więcej bo nie wiem czy wiesz ale loty odbywają się na dużo większych wysokościach, a żeby wylądować to trzeba z nich zejść, odbywa to się z pewną prędkością. ..." moze powinnam przedstawic przebieg calego lotu z Warszawy by wyrazic z jasnoscia to co chce powiedziec i Ty wiesz co chce powiedziec ( a moze wlasnie nie wiesz bo trzeba ci jak krowy na miedzy wyjasniac) ale musisz polemizowac i to bardzo dziecinnie. Twoje argumenty nie maja zadnej sily bo sa bez sensu. Tak wiec kiedy JUZ SAMOLOT ZNALAZL SIE NA WYSOKOSCI 100 m rozpadl sie na kawalki czyz nie? ah, nie-przeciez wyladowal i sie rozpadl przy uderzeniu z ziemia na milion kawalkow (tak, policzylam z pomoca satelity , ze byl rowny milion....szkoda slow)
"...A był wybuch? W takim razie gdzie kołowe rozrzucenia elementów? Nie wiem czy wiesz ale siła wybuchu rozchodzi się we wszystkich kierunkach, natomiast elementy Tutki leżą idealnie w osi tego jaki kierunek samolot obrał bo utracie kontroli przez pilotów..." no popatrz, popatrz jaki Ty spec jestes - wszystkie wybuchy u Ciebie maja identyczny ksztalt i droge rozrzutu- to rzeczywiscie nie mam z kim rozmawiac bo ja tak specjalistycznych informacji nie posiadam. To jakbys powiedzial, ze kazdy czlowiek spadajacy z 10-tego pietra musi identycznie upasc. Szok.
"Tak wiec kiedy JUZ SAMOLOT ZNALAZL SIE NA WYSOKOSCI 100 m rozpadl sie na kawalki czyz nie"
A jakieś dowody na to? Bo nawet Macierewicz z tym swoim pseudo zespołem nie mówił o wybuchu na 100 metrach. Czekam więc na rzeczowe dowody, popierające to co napisałaś. Powiesz mi jeszcze jakim cudem te wszystkie elementy poleciały w kierunku lotniska tyle metrów? Te mały elementy miały nośność szybowca? Ciekawe rzeczy tutaj chcesz sprzedać.
"no popatrz, popatrz jaki Ty spec jestes - wszystkie wybuchy u Ciebie maja identyczny ksztalt i droge rozrzutu- to rzeczywiscie nie mam z kim rozmawiac bo ja tak specjalistycznych informacji nie posiadam. To jakbys powiedzial, ze kazdy czlowiek spadajacy z 10-tego pietra musi identycznie upasc. Szok."
Specem nie jestem natomiast jak widać moja wiedza jest na tyle duża, że dostrzegam najprostsze rzeczy, które dla ciebie wyglądają jak czarna magia. Zakładając, że masz rację i wybuch poszedł po najmniejszej linii oporu kierując się swoją siłę w najsłabszy element Tutki. Gdzie jest miejsce w którym widać wyraźne wypchnięcie szczątków samolotu w jednym kierunku. Pomijam oczywiście skierowanie szczątków zgodnie z jego ruchem w kierunku lotnictwa bo to oczywiście potwierdza, że żadnego wybuchu nie było tylko rozwalenie konstrukcji w niekontrolowanym ruchu.
Pani Ewa Stankiewicz? Rejestracja na filmwebie 2 dni temu, wszystkie komentarze obrażające użytkowników, którzy nie zgadzają się z chorymi wizjami antoniego, nick ewaewa..... To musi być pani, ewentualnie jakis płatny "specjalista" od marketingu szeptanego opłacany przez nasz ciemny rząd.. Pozdrawiam
Po prostu nie wierzę, że ktoś zdrowy na umyślę może wypisywać takie brednie. Pasuje pani do profilu psychologicznego wspomnianej wcześniej postaci :)
"To czym emanujesz wraca-dobrze pamietac."
Kłamstwo też, a posługujesz się nim dla zgnębienia myślących inaczej. Cała nadzieja w tym, że jesteś trollem i wszystko jest grą...
Zamach, nie zamach. Fajnie jakby pisowców wsadzić w drugiego trupolewa i wysłać na taką samą wyprawę.
Uważaj, za takie komentarze biało-czerwona drużyna wymierzy Ci Prawo i Sprawiedliwość. I jeszcze dowiesz się, że jesteś lewakiem.
Swoją drogą zabawne jest jak dyskutują ze sobą "użytkownik usunięty" z "użytkownikiem usuniętym" i mają odmienne poglądy. Rozdwojenie jaźni?