PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650957}
2,3 51 tys. ocen
2,3 10 1 51047
1,3 34 krytyków
Smoleńsk
powrót do forum filmu Smoleńsk

średnia ocen będzie mniejsza od Kac Wawy.

ocenił(a) film na 2
Justynian_Wielki

Myślę, że może (z czasem) być- tu zadziała bardzo dorosłe podejście 'w ramach protestu wystawiam 1', bez obejrzenia oczywiście. Przy 'Kac Wawie' ludzie mieli chyba po prostu wylane na to, jakim nie porozumieniem był ten film. Tam ocena filmu w profilu to była wieś, a czytając forum pod 'Smoleńskiem' mam wrażenie, że dla części osób fajnie będzie mieć w profilu lufę wystawioną filmowi

ocenił(a) film na 1
Justynian_Wielki

Na pewno będzie jak w samej Warszawie jest 25 tys ZaKODowanych

ocenił(a) film na 1
GTA1

Weź ty już nie komentuj więcej pod tym filmem koleś

ocenił(a) film na 2
robin_hauer

Powiedział koleś, który dał jeden bez oglądania filmu. Serio uważasz się za lepszego od niego?
Kpinę i szopkę uprawiacie.

ocenił(a) film na 1
Justynian_Wielki

Film, będący indoktrynacją polityczną, którą próbują nam (po czasach komuny), wcisnąć w XXI-szym wieku, zasługuje na mniej niż najbardziej żałosna komedia.. niestety.

Złość internautów, którzy oceniają bez oglądania, jest zrozumiała, choć myślę, że wszystkim jest przykro, że do czegoś takiego doszło

ocenił(a) film na 2
medikoo

Złość można wyrazić po prostu nie idąc do kina i nie wspomagając finansowo. Jak przy każdym filmie. Wystawianie 'jedynek' bez obejrzenia filmu jest po prostu dziecinne.

ocenił(a) film na 1
kingjulianPL

Wystawienie 1-ki to część protestu, przeciw temu, że takie produkcje (w moim rozumieniu, bardzo niebezpieczne dla naszego kraju) powstają.

Samo nie pójście do kina, to siedzenie cicho w domu i czekanie aż samo minie.

ocenił(a) film na 6
medikoo

Czy dales tez 1 poklosiu gdzie byla jeszcze wieksza fikcja niz tutaj?

ocenił(a) film na 6
medikoo

Serio? Trzeba byc debilem zeby dawac ocene bez ogladania jaki cel w tym? Podleczenie kompleksow?

Monti85

Serio? Używanie względem innych obraźliwych określeń pasujących do wypowiadającej je osoby jest "podleczaniem kompleksów"?

ocenił(a) film na 6
slow_ball

A nie jest? P

Monti85

To widać, że jest. P

Justynian_Wielki

Tak źle nie będzie. Właśnie film Smoleńsk przymierza się do ataku oceny 3/10 i daleko w tyle zostawia Kac Wawę.

ocenił(a) film na 1
Justynian_Wielki

Na razie na to się niestety nie zanosi...

ocenił(a) film na 2
Justynian_Wielki

Kurczę... Muszę przyznać, że mnie taka niska ocena "Smoleńska" zszokowała. Spodziewałam się oscyllującej między 5 a 6 a tutaj... nawet do 3 nie dociąga. Myślę, że wynik tego dzieła nie będzie gorszy niż "Kac Wawy", czy "Gulczasa", ale i tak jest strasznie nisko.

Prawdopodobnie ocena filmu poleci w górę jak zostanie wyświetlony w TV. Wtedy pokona barierę 3.0. Jestem tego prawie pewna :)

ocenił(a) film na 4
Encrier

Mam wrazenie, ze to jest podszyte polityka, ludzie daja 1 bez ogladania. Az trudno uwierzyc czytajac komentarze na tym forum, ze ludzie tak bardzo nienawidzacy PIS i Kaczorkow dobrowolnie poszli do kina na ten film.

ocenił(a) film na 1
drjak

A nie masz wrażenia, że i sam film jest podszyty polityką? Tym bardziej, że obecna władza nawet nie kryje się, że to jej produkcja? Zalewu nowych trollskich kont oceniających film na 10 też jakoś nie zauważasz? Widzisz jedno nie widząc reszty? To się nazywa fachowo "widzenie tunelowe" i nie chce Cie martwić, ale to choroba psychiczna. Ale spoko - dziś już to się leczy. A co do filmu to nie trzeba go widzieć, aby wiedzieć czym jest. Mamy 21wiek jeśli tego jeszcze nie zauważyłeś - a co z tego wynika to już musisz sam pokombinować.

ocenił(a) film na 4
Zerro

Jak obejrze film to ocenie, na ta chwile kompletnie mi on zwisa. Film z cala pewnoscia jest podszyty polityka, ale tak samo jest "Ida" czy "Poklosie" i mi to zupelnie nie przeszkadza. "Poklosie" mimo iz jest gesty od czegos co moglibysmy nazwac anty-polskoscia i byl rezyserowany pod pewne ustalone tezy (Polak - to menda i Zydobojca) calkiem mi sie podobal bo trzymal w napieciu. Tak jak piszesz "obecna wladza" bedzie robic swoje produkcje, tak samo poprzednia to robila, ale poniewaz mieli wiecej czasu to robili to w sposob bardziej plynny i mniej siermiezny niz obecna.
Co do kont na filmweb to kompletnie nie zwracam na to uwagi, naprawde ch*j mnie to obchodzi. Moje istnieje dobre pare lat i sluzy mi glownie sledzeniu tego co obejrzalem a czego nie. Naprawde szkoda mi czasu, aby sledzic kto i kiedy i gdzie powstal (nawiasem mowiac nie mam FB, Twittera i naszej klasy ani innych z tych smieci).
Jednak wracajac do meritum - c**j mnie obchodzi kto i z jakich powodow tworzyl film, tutaj oceniam tylko walory artystyczne (lub ich brak). Miejscem do przepychanek politycznych sa urny wyborcze. Filmweb zostawie X muzie i chyba kazdy kto wystawia note nie ogladajac tego filmu jest debilem.
Jesli chcesz pomijac propagande to musisz ominac wszystkie amerykanskie filmy wojenne po roku 1945 i wszystkie powinny byc ocenione na 1, no i oczywiscie pominac ruskie filmy wojenne.