PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650957}
2,3 51 tys. ocen
2,3 10 1 51047
1,3 34 krytyków
Smoleńsk
powrót do forum filmu Smoleńsk

Czas coś wyjaśnić

użytkownik usunięty

Na forum wiele ludzi się śmieje z tego filmu a inni go sobie cenią. Ja wyrażę się tak. To wszystko jest PiSowską propagandą. Te wszystkie domysły, pomówienia i spiski to jest nieporozumienie totalne. Ja nie wierzę w zamach na śp. prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Ja uważam, że katastrofę spowodowały warunki pogodowe w Smoleńsku. A te ślady trotylu? Serio? W sumie nie ważne. Komisja badająca katastrofę zachowała się wręcz śmiesznie. Nie przeprowadzili jej jak powinno, bo większą ingerencje miały rosyjskie władze oraz komisja. Możemy podziękować swojej, że oddała w łapy Rosjan nasz wrak, czarne skrzynki itp. Sami jesteśmy sobie winni. Antoni Macierewicz, wobec mnie ma urojenia, który wierzy w spiski i zdradę - nie przyłożył zbytnio do tego wszystkiego ręki. Dla mnie katastrofa smoleńska to po prostu katastrofa lotnicza a nie zdrada itp. Antoni Krauze chciał przestawić ten film w dobrym świetle. Nie wyszło, ale dobre chęci miał. Ale jak widzę, że dwie grupy (Opozycja vs. Zwolennicy PiS) na siebie naskakują to aż mnie skręca. Polak przeciw Polakowi. Nigdy nie dojdziemy do porozumienia w tej sprawie, bo panuje u nas ciemnogród, obłuda, komunizm i brak swobody. PO i PiS oraz każda partia z nimi sprzymierzona będą walczyć o władzę i pieniądze. A katastrofa smoleńska będzie przedstawiona jako Zdradziecki Zamach na śp. Lecha Kaczyńskiego i na pozostałych 95 osobach, które były na pokładzie ze strony Rosjan. Owszem, mamy z nimi nie dobre relacje, ale nie posunęliby się do takiego czegoś. Dla mnie to jest głupota. To była zwykła katastrofa lotnicza spowodowana przez pogodę, która była tragiczna, komisja śledcza dała dupy i nie była dokładna i koniec kropka. To musi się skończyć