Tutaj widzę większość głosujących nawet nie widziała tego filmu. Dają jeden dla zasady, a film taki zły nie jest. 90% pokazanych zdarzeń miała miejsce w rzeczywistości i pretensje można mieć co najwyżej do poprzedniej ekipy rządzącej, a nie do filmu. Dobrze pokazano m. in. wątek o tym jak traktowano rodziny ofiar tej katastrofy. Zachowajcie minimum obiektywizmu przy ocenianiu tego filmu!
Każda ocena jest subiektywna, słaba gra aktorska szczególnie Fido (0/10), marne efekty (nawet jak na polskie warunki) , płaskie, przerysowane i jednowymiarowe postacie oraz mimo braku potwierdzenia i konkretnych dowodów nieprawdziwa historia. Film nie powinien powstać i w porównaniu do innych polskich filmów dobry? Mało oglądałeś albo oglądałeś same słabe filmy, sorry ale nie masz racji. I 10/10 to wielka przesada
Tylko, że na tym portalu oceny są głównie polityczne. No i co tu jest Twoim zdaniem nieprawdziwe w tym filmie? Owszem ta teza o wybuchach podlega dyskusji ale i w filmie zostało to na etapie dyskusji, a nie jakiegoś twardego postawienia sprawy. Pozostałe główne wydarzenia miały jednak miejsce. Takie są fakty.
I jeszcze jedno. Nie twierdzę, że jest to perła polskiej kinematografii ale przy całej masie bzdurnych polskich produkcji ta przynajmniej osiąga średni poziom. 2/10 to przesada.
Masz rację 2/10 to przesada, powinienem dać 1/10 ale dałem 1 gwiazdkę za postać Kaczyńskiego bo szkoda mi było aktora który jako jedyny tam coś się starał grać. "tylko, że na tym portalu oceny są głównie polityczne." No nie zbyt. Mi sporo nie pasuje ale film to gniot i skupiam się teraz tylko na filmie. I jak wytykasz mi ocenę to sorry, ale 8/10? Łatwo zbić tą ocenę argumentami więc nawet nie zapytam za co aż tyle.