PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650957}
2,3 51 tys. ocen
2,3 10 1 51047
1,3 34 krytyków
Smoleńsk
powrót do forum filmu Smoleńsk

Mam pytanie - bardzo chciałbym iść na ten film, ale nie wiem jak przebiega seans. Trzeba się jakoś przygotować? Mam wydrukować czy nauczyć się na pamięć apelu smoleńskiego? Ubrać się na czarno czy też mogę tak glamour ale bez przesadnie? Jakieś tulipany mam zabrać czy wystarczą zwykłe kaczeńce?

sceptyk

Najważniejsze jest nastawienie psychiczne, gdy trzeba musisz zrobić płaczliwą minę, a w odpowiednich momentach gniewną. Gdy pokaże się na ekranie Wielki Brat krzycz z rozkoszy, gdy wilcze oczy Tuska sycz z nienawiści. Rozglądaj się też uważnie, czy wśród widzów nie ma zakamuflowanych przebierańców, którzy mają nieszczere zamiary. Takich wydaj odpowiednim służbom.

xtomix

A mogę obejrzeć coś przed premierą by się jakoś emocjonalnie przygotować polecacie jakiś film?

sceptyk

Niosła Go Polska

ocenił(a) film na 10
xtomix

Jak nie wiesz jak się zachować to się po prostu zachowaj przyzwoicie.

ocenił(a) film na 10
sceptyk

pampersa se załóż

Smok_Eustachy

Aż taki straszny je ten film?

ocenił(a) film na 1
sceptyk

Różaniec, bez niego na sale nie wpuszczają. Zdjęcie poległej pary prezydenckiej też nie zaszkodzi.

sceptyk

po prostu zachowaj powage

sceptyk

Przede wszystkim ubierz się godnie. Dres, jeansy odpadają. Trochę bardziej elegancko niż w niedzielę do kościoła, może bardziej jak na pasterkę? Przypomnij sobie słowa hymnu, przed filmem byłoby dobrze odśpiewać. Oglądaj w powadze, z miną zatroskaną. Uroń kilka łez, a po ostatniej scenie wstań i krzyknij "Cześć ich pamięci, wina Tuska, niech zyje dobra zmiana". Jakby ktoś się śmiał to zwróć mu delikatnie uwagę "Czego kuwa rżysz?! Chcesz wpier***?". I tak z 3 razy idź żeby zrobić oglądalność.
A no i naważniejsza sprawa-wybierz jakieś lokalne kino, a nie multipleks z zachodnim kapitałem.

alien_2

<<po ostatniej scenie wstań i krzyknij "Cześć ich pamięci, wina Tuska, niech zyje dobra zmiana". Jakby ktoś się śmiał to zwróć mu delikatnie uwagę "Czego kuwa rżysz?! Chcesz wpier***?" >>

:D :D :D

alien_2

Właśnie kupiłem nowy garnitur. Mam też apkę z apelem. Chyba już jestem przygotowany.

Mam jeszcze jedno pytanie: czy jak film wyjdzie na DVD to mogę kupić z jakiejś gazetki czy lepiej pełną wersję blurej z komentarzami i wyciętymi scenami? No i najważniejsze czy na ten film zabrać dziecko i żonę.