a już farmazony sypią się jak z rękawa. Czy naprawdę nienawiść do prawdy tak zaślepia? A może to zwykły strach?
Ja nie pisze, ze jest tam prawda. Ja pisze, że lemingi boją się prawdy. Tal mocno, że nie oglądając filmu już go hejtują.
A film? Pożyjemy, zobaczymy. W dotychczasowej narracji tej tragedii jest tyle fałszu, że każdy kamyczek do strumienia prawdy jest bezcenny.
kolejny zwolennik teorii spispkowych, wiadomo dokładnie co tam sie wydarzyło, więc po co snuć farmmazony na temat zamchów, sztucznych mgieł i innych waynalazkow, kto im kazał tam w ogóle leciec w pierwszej kolejności??Jeden brat się fochnął że nikt go tam nie zaprosił, a drugi kazał mu leciec mimo wszystko żal
Kolejny leming otumaniony przez TVN owskie media dla imbecyli. Co Ty wiesz? Nic lub prawie nic. jak można coś wiedzieć, kiedy się nie ma podstawowych dowodów? Tylko pracuje na tych przekazanych przez obcych???? Kiedy służalczość komisji idzie w parze z niekompetencją? Pomyśl wreszcie? Bądż Polakiem a nie kosmopolityczną masą robotniczą. Czy nienawiść do Kaczafiego zaćmiewa Ci umysł tak dalece, że nie jesteś w stanie logicznie mysleć?
Ja "nie boję się prawdy", bo prawda jest taka, że była katastrofa, a nie zamach. To, że po katastrofie nastąpił burdel i nikt nie wziął za to odpowiedzialności, to inna sprawa, choć właściwie to była wina Kaczyńskiego, bo domagał się lądowania. A lądować nie powinni. Ba, nie powinni nawet wystartować.
Poza tym ja śmieszkuję z samego faktu, że powstanie taki gniot propagandowy. Nikt nie broni robienia takich filmów, ale serio, to, co przedstawia, to czysta propaganda pomieszana z elementami sci-fi. Do tego już na trailerze widać, że film jest zrobiony słabo(jak właściwie każdy w naszej kinematogragii) i nie powali.
1. Prawda jest taka, że nie znamy przyczyn katastrofy. W świetle znanych faktów żadna z hipotez kupy się nie trzyma.
2. Zdumiewa mnie jak można wyjaśnienia takiej tragedii brać "na wiarę". Ty wierzysz że przyczyną był burdel i te banialuki z komisji Millera. Ja nie znam przyczyny. Mam nadzieję że jeszcze dożyję chwili kiedy ona przestanie być tajemnicą. Przyczyny zbrodni katyńskiej też przez paredziesiąt lat reżim też ukrywał i przekłamywał.
3. Trzeba być nieźle zaślepionym, aby oceniać film zanim sie go obejrzało. Może gdyby odciąć trochę od propagandy TVN-nowsko - Lisowskiej to by trochę wątpliwości powstało? Z drugiej strony to takim jak Ty jest łatwiej. Macie wiarę..
1. Przyczyny były wyjaśniane i jest ich od cholery. Główna to poważny błąd pilotów, którzy ignorowali systemy bezpieczeństwa czy coś takiego.
2. A co niby innego? Spiseg Żydów z Iluminatami? Poza tym nie ma co porównywać katastrofy lotniczej z mordem na tysiącach Polaków, bo to nie ma sensu.
3. Nie oceniam filmu, jedynie szacuję, jaki może być po trailerze i wstępnych informacjach. I stawiam, że za dużo się nie pomylę.
Ad1. Cytuję "czy coś takiego". Nie masz pojęcia o przyczynach!!! Wierzysz tylko w to co reżimowe media podały. ja mocno interesuje się tematem i to z różnych źródeł i nadal nie znam przyczyn. Bo oficjalnie podane po prostu kupy sie nie trzymają. Więc nie wychylaj siew dyskusji jak w temacie wiesz tylko "czy coś takiego".
Ad2. Nie wiem jakie były przyczyny. czy w ogóle była przyczyna inna niż błąd. Ale wiem, że to co słyszymy od ciał takich jak niesławna Komisja Millera to mieszanina bzdur, półprawd i propagandy.
Ad3. "Szacuję po trailerach" buahahahhahahaha Przeczytaj sam swoje słowa. Przecież to śmieszne.
"Czy coś takiego"-miałem na myśli systemy bezpieczeństwa, nie wiem, jak to się dokładnie nazywa, czy jest jakaś tego określona nazwa. Nie, że sam błąd.
2. Sam nie masz pojęcia o przyczynach, a twierdzisz, że ja nie mam. O co ci w ogóle chodzi i jakie reżimowe media? Nie masz przypadkiem lekkiej paranoi? Może i nie są do końca obiektywne, ale wciąż lepsze, niż fronda czy Republika, czyli najgorsze propagandowe gówna naszego kraju.
3. Mnie śmieszy sam fakt, że taki gniot powstaje. Poza tym po trailerze można wywnioskować, czy film będzie dobry, czy nie. Albo po tematyce. Najwyraźniej tego nie rozumiesz.