PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650957}
2,3 51 tys. ocen
2,3 10 1 51030
1,3 45 krytyków
Smoleńsk
powrót do forum filmu Smoleńsk
Pawelek777888

No cóż, to najlepszy dowód na to co suweren uważa o tym propagandowym gów***. :)

Szejku

spamer ;-D

surogat84

Boli cię to, nie? :D

Szejku

śmieszy;-)

surogat84

Śmieszy cię twój ból? A to ananasik z ciebie!

Pawelek777888

Pewnie poświęciłeś czas i byłeś w wielu kinach, przeliczyłeś i sprawdziłeś, jeżeli nie to skasuj swój komentarz. Jja byłem wczoraj, na sali nie było tłumu ale mniej więcej tyle ludzi co zwykle chodzi do kina w poniedziałek wieczorem.

ocenił(a) film na 10
Zalamka

jak sie mieszka na pipidowce i za kino robi rzutnik to kino swieci pustkami

tuskZdrajca

Zrobienie konta na filmweb , żeby dać 10/10 "Smoleńskowi" nie jest szczególnym aktem odwagi ;-)

tuskZdrajca

Gdańsk ma wiele kin, ale i mniejsze się znajdą. A wyśmiewanie ludzi za to, ze chodzą do mniejszych kin jest na żenującym poziomie.

tuskZdrajca

Ja mieszkam w Warszawie i kina świecą pustkami trochę. :)

Zalamka

Widziałem w wiadomościach ( Nie, nie TVN - Superstacja ) reportaż, więc z ciekawości sprawdziłem to sam. Będziesz w szoku ale nie byłem na tym w kinie, ale istnieje coś takiego jak rezerwacja miejsc, Wiem jak wygląda rezerwacja i ile orientacyjnie ludzi przychodzi bez rezerwacji więc jestem w stanie to orientacyjnie policzyć.

A w kinie bywam częściej niż 15 razy w roku. W moim przypadku to wystarczająca ilość.

Pawelek777888

W porządku, czyli nie posiadałeś dostatecznych danych a napisałeś komentarz i nie widzisz w tym nic złego. Przyjąłem do wiadomości

Zalamka

Jak byłem wczoraj to nikt ze stojących w kolejce nie miał rezerwacji

Zalamka

Dlaczego ?? Bo mam inne zdani niż ty to już nie mam dostatecznych informacji?

Bo KinoPolska odmawia / nie chce mówic jaka jest chwilowo recenzja ?

Mam uwierzyć na słowo ? Widzę te rezerwacje i tym się kieruję. Wystarczy spojrzeć na rezerwacje innych filmów by zrozumieć.

No chyba, ze na smoleńsk nie trzeba rezerwacji, bo ludzie zainteresowani tym filmem o nich nie wiedzą.

I nadal uważam, że na podstawie rezerwacji można wyczuć czy film jest popularny czy nie.

Pawelek777888

To nie kwestia zdania, takie wypowiedzi trzeba oprzeć na twardych danych albo sobie je darować, ja napisałem to co widziałem wczoraj w jednym kinie, ty generalizujesz bez dostatecznych danych to niepoważne

Zalamka

Dane zaczerpnięte z artykułu i danych o rezerwacji miejsc. Powiedz mi, że jest inaczej.

Pawelek777888

Co mam ci mówić, ty już wszystko przecież wiesz. Kasę ciężką wydają firmy na badanie zainteresowania i frekwencji bo pewnie nie wiedzą o twoim istnieniu.

ocenił(a) film na 2
Pawelek777888

Miał jednak otwarcie na poziomie 107tysięcy widzów- to aż tak dramatycznie mało nie jest. Czyli w okolicach filmu 'Moje córki krowy' i połowy ostatniego 'Pitbulla' czy 'Planety singli'. Nie jest to więc jakiś margines. A takiej filmy często mają długie nogi w kinach...

kingjulianPL

Ja to widze na przykładzie multikina:

na jutro (Środa z Orange przypomnę) 4 miejsca zaklepane na godz 20 ;)

Pawelek777888

*Gdańsk

ocenił(a) film na 10
Pawelek777888

Helios - dziś 19:00, Smoleńsk, sala 2:
Wolne 3 rzędy z 16, reszta zarezerwowana.

krzych66

Kolejny oszołom. :D 10/10 dla propagandowego gówna :D:D:D

ocenił(a) film na 10
Szejku

Pójdziesz, zobaczysz, stwierdzisz czy gówno czy nie.
Na razie wróżysz z fusów tudzież sterowanej fali hejtu.

krzych66

Dlaczego sądzisz, że ten dobry człowiek będzie chciał finansować wizję moich pisiorków?

PrezydentRP

Przecież pan nie ma swoich pisiorów, to pan jest pisiorem naczelnika kraju!

ocenił(a) film na 10
PrezydentRP

Jak twój "dobry człowiek" nie obejrzawszy filmu może stwierdzić, że jest on "propagandowym gównem"?

krzych66

A gdybyś mieszkał w III Rzeszy i był anyfaszystą to jak byś nazwał to, co leci w kinach? Przecież nie chciałbyś i nie mógłbyś tego oglądać...

Pisuar jeszcze nie przejął PISF, ale zrobi to, bo musi zawłaszczyć obszar sterowania kulturą. Jak wiesz media publiczne już zostały przejęte, IAM został przejęty. Nie wspomnę, że towarzyszy temu tworzenie bojówek, militaryzm, kult bandytów przeklętych...

ocenił(a) film na 10
Redaktorka

Ach, to my tu mamy IV Rzeszę Polską i faszyzm, tzn... tfu... pisizm?
Elo, tu Ziemia... czas wracać z Marsa...

krzych66

"sterowana fala hejtu" - buahahahahahahahaha, kolejny spisek, kolejny zamach, tym razem na film o Smoleńsku. xDDDD

ocenił(a) film na 4
Szejku

tu nie ma nic śmiesznego, większość ludzi krytykujących ten film nawet nie miało okazji go zobaczyć. normalny, cywilizowany człowiek więc od komentarzy by się wstrzymał, ale ci ludzie są od kilku lat sterowani nie zdając sobie nawet z tego sprawy.

krzych66

O kurcze.... rzeczywiście. Nie sprawdziłem tego kina. No to wow, naprawdę dobry wynik. Oczywiście wycieczki szkolne wypadają z gry, bo nie ta godzina. Helios ma dziś promocje, ale to nadal świetny wynik.

Czuję się lekko zmieszany :P
Różnica pomiędzy Heliosem a Multikinem kolosalna

ocenił(a) film na 2
Pawelek777888

No ja byłem na pokazie- w Gdyni- w piątek gdzie było 15osób na dużej sali (choć to ranek był, wieczorem sale zapełnione bardziej były). Aczkolwiek po weekendzie przyszedł tydzień- być może szkoły teraz ruszą i frekwencja się zwiększy. Ale wracając do Twojego głównego postu, 108tysięcy widzów w pierwszy weekend i 7 tysięcy głosów na filmwebie- trochę zbyt dużo (6,5%), pewnie połowa wystawionych głosów- 'jedynek' 1/10- jest przez ludzi, którzy nawet filmu nie widzieli

kingjulianPL

na forum ludzie chwalą się wystawianiem 1 w ciemno....

innym razem ktoś kto dał 10 w dniu premiery pyta gdzie można ten film zobaczyć ;)

Pawelek777888

Zważywszy na 6 milionowy elektorat moich pisiorków + plus ich potomstwo nieletnie, to kina nie powinny świecić pustkami...
Coś jest nie tak...

ocenił(a) film na 1
PrezydentRP

Może Twoje pisiorki się pogubiły i zamiast na Smoleńsk poszły na jakąś opóźnioną projekcję Nimfomanki. Z wrażenia im się teraz ręce trzęsą, jak próbują wbić na Filmweb :D

Sharak

Jak prezydentowa z córką poszły na inny film w czasie premiery, to co się dziwić szeregowym pisowcom, że nie chce im się wydawać kasy. Nawet jak wystawiają tu 10, to i tak wątpię, by widzieli, bo nic sensownego nie są w stanie napisać o fabule, tylko klepią farmazony o prawdzie o zamachu itd. Marta Kaczyńska też się nie wybierana to do kina, widocznie czytała recenzję Raczka i wzięła ją sobie do serca.

ocenił(a) film na 4
xtomix

naprawdę myślisz że tak inteligentna osoba jak Marta Kaczyńska nie poszła na ten film bo zasugerowała się opinią jakiegoś wypalonego krytyka?

TatuAsz

Miała też info na temat filmu z pierwszej ręki, choćby od stryja, gdyby ten powiedział: "idź koniecznie, bo warto", to by przecież poszła.