Wie, że "możesz" pisze się przez 'ż'.
Kaczyński nie ma nic wspólnego z JFK-em. JFK był członkiem Partii Demokratycznej, a to odpowiednik Nowoczesnej i PO, te kręgi ideowe. PiS-owi bliżej do Partii Republikańskiej, więc np. Nixona.
Więc to raczej Ty nie wiesz, co piszesz. :)
Myślę, że chodzi mu o to, co napisałem.
Po prostu usłyszał gdzieś, że "Smoleńsk" to polski "JFK" i doszedł do wniosku, że to dlatego, że Kaczyński jest jak Kennedy. Zły wniosek.
Także dlatego, że "JFK" to film kręcony z lewicowych pozycji (w końcu przez Stone'a), a "Smoleńsk" przez prawicę.
No proszę cię. ;) JFK został zastrzelony - co do tego nie ma żadnych wątpliwości, masa ludzi to widziała. Kaczyński zginął w wypadku lotniczym, bo był na tyle nadętym baranem, że nie chciał dwa dni wcześniej polecieć do Smoleńska z Tuskiem - tylko musiał zorganizować własną 'wyprawę', a że zbyt mądry nie był to władował do samolotu całą masę innych oficjeli - i wielu nieszczęsnych polityków nie z PiS-u, którzy mieli pecha, że mieli głupiego prezydenta, z którym musieli się zabrać. No i samolot walnął o ziemię, zabierając życie dziewięćdziesięciu sześciu osobom. Tyle. Wszelkie teorie o zamachu są żenująco śmieszne. I wszyscy to wiedzą, a Macierewicz i Kaczyński przede wszystkim, ale mówią te wszystkie banialuki, bo wierzą, że "ciemny lud je kupi" - i jak widać w tej jednej kwestii się nie mylą. :P
po co miał lecieć dwa dni wcześniej,skoro obchody odbywają się 10?,zresztą jak wytłumaczyć to że parę minut po katastrofie wszyscy w PO rozsyłali między sobą smsy żeby powtarzać że to był tylko wyopadek,tych niejasności jest mnóstwo tu nic się nie klei a wy to łykacie
Wyobraź sobie, że ja też parę minut po katastrofie rozsyłałem SMS-y o wypadku. Kto tego wtedy nie robił?
Tzn.: Ty miałeś pewnie wówczas lat 5 (wnioskując ze zdjęcia), ale ja już potrafiłem pisać w 2010, więc... :P
"ale to była z góry ustalona wersja,że to był zamach."
Czyli zwolennicy teorii zamachu wiedzieli, że nastąpi wcześniej? Leć do prokuratury, to ważna informacja!
Wśród PiS-owców. A prawda jest taka, że Jareczek dzwonił do Leszka i mówił mu, że musi wylądować, bo jak Tusk był 2 dni wcześniej to on musi być teraz. Warunków do lądowania nie było - i doszło do katastrofy.
Jedynym odpowiedzialnym za tę tragedię jest Jarosław Kaczyński, o czym wszyscy wiedzą (z nim na czele), ale trudno się publicznie przyznać do tego, że się zamordowało brata i 95 innych osób. Ściema o zamachu jest znacznie łatwiejsza.
Łatwiej udowodnić to (wiadomo, że Lech Kaczyński rozmawiał przez telefon z samolotu - nawet jest taka scena w filmie [a przynajmniej jego zwiastunie]) niż bzdety o zamachu.
Na zamach nie wskazuje nic poza rojeniami Macierewicza. Wszystko za to wskazuje na zwykłą katastrofę lotniczą. Więc to nie ja powinienem coś udowadniać - tylko ty i inni wierzący w zamach.
Latwiej więc udowodnij zamiast pomawiać,to ze rozmawiali o niczym nie świadczy,masz pojęcie co musi przeżywać J.Kaczyński kiedy na każdym kroku jego opluwacze oskarżają go o smierć tylu ludzi w tym jego brata?.
Jarosław Kaczyński to buc, więc mi go nie szkoda. I nie, w jego wypadku nie jest to słowo obraźliwe: czasem trzeba po prostu nazywać rzeczywistość po imieniu. :)
W którym miejscu Kaczyński jest patriotą?
Patriocie zależy na tym, żeby jego kraj był silny, a więc zjednoczony, a nie skłócony, szanowany na świecie, a nie wyśmiewany, taki, w którym szanuje się konstytucję i prawa wszystkich obywateli, niezależnie od ich światopoglądu, a nie tylko tych ultrakonserwatywnych, którzy popierają PiS, taki, który jest dumny ze swojej kultury, a nie taki, w którym intelektualistów i artystów się poniża, bo nie popierają 'jedynie słusznej' linii partyjnej.
Tak w zasadzie to chyba nie ma w Polsce nikogo, kto zrobiłby tyle złego w ostatnich latach dla swojego kraju, co Kaczyński, a więc nikogo, kto byłby mniej patriotą od niego. I to nawet wliczając wszystkich narodowców, których jedynym celem jest hańbienie swojego kraju, jego kultury i generalnie niszczenie go od środka.
Można nazwać patriotycznym np. środowisko "Wyborczej", ale na pewno nie PiS-u. Wiem, że to stwierdzenie zbyt skomplikowane dla prawicowych półmózgów, ale takie są fakty.
I tak, jestem lemingiem, człowiekiem gorszego sortu z jakimś tam pierwiastkiem animalnym, łże-elitą, lewakiem itp. itd. Czyli jestem prawdziwym patriotą i Polakiem dumnym ze swojego kraju. I doprawdy żal mi, że jest on niszczony przez Kaczyńskiego i resztę śmiesznych prawicowych pajaców. Do niczego dobrego to nie doprowadzi, niestety.
Polska nie ejst wyśmiewana,tylko że donosiciele latają za granicę i skarża o byle co.Poza tym Kaczyński nie nazwał Polaków nie głosujących na PIS gorszym sortem,to zmanipulowane słowa przez antypolskie szczuje,jemu chodziło o donosicieli ze Schetyną na czele.Nie ma ci co tłumaczyć bo masz wyprany przez tvn mózg
Wszystko jedno kogo tak nazwał. Już sam fakt, że nazwał pokazuje, że jest bucem.
I to PiS latał za granicę szczuć na Polskę. Teraz nikt nie 'skarży' tylko próbują ratować sytuację w kraju, w którym demokracja umiera pod rządami idiotów.
TVN jest spoko. Na pewno lepsze od "W sieci", "Do Rzeczy", wpolityce.pl i innych tego typu pseudomediów dla półmózgów. :)
TVN jest stronniczy aż do bólu,manipulują tak zawzięcie że ostatnio musieli przepraszac bo robili wywiad z niby czlonkiem załogi jaka 40.Nie ma co tu gadac z kimś kto ma tak wyprany mózg
Nie ma mediów, które nie byłyby stronnicze.
Ale TVN czy "Wyborcza" są stronnicze w sposób sensowny - i skierowane do ludzi inteligentnych.
Media prawicowe są skierowane do debili - i w ogóle się tego nie wstydzą. Oto podstawowa różnica. :)
Typowy prawak w akcji, zero merytorycznych argumentów, wypieranie faktów na rzecz swojego widzimisię. Jedynie rzucanie hasłami i klasyczne nazywanie innych lemingami
PS. Właśnie przez takich jak Ty, patriotyzm to teraz tak wypaczone pojęcie
Jarosław Kaczyński to patriota?? gdzie był w stanie wojennym?? prawdziwi patrioci byli wtedy w więżeniach za walkę o Polskę.A gdzie był twój patriota w domu u mamusi ??o tak wielki patriota haha:)
patriotyzm nie polega na siedzeniu w wiezieniach,wystarczy ze kocha Polske i jej nie narazi na uchodźcow i jej nie sprzeda
No tak taki z niego patriota, że był niegroźny dla systemu :)
Że jej nie sprzeda to też nie znaczy że jest patriotą, wystarczy że cyrki robi w naszym kraju, na które patrzy cały cywilizowany świat.
cyrk to robi kod,z alimenciarzem na czele,facet ośmiesza siebie i innych wycierając sobie gębę praworządnością a sam prawa nie przestrzega.Mnie i wielu Polakom za PIS zyje sie dobrze i pewnym srodowiskom to sie nie podoba,dlatego tak ośmieszają te katastrofę i Kaczyńskich!!
Jakim Polakom żyję się lepiej ?? działaczom partyjnym?? Pis robi cyrk z naszą konstytucją i z katastrofą wiec nie pisz mi głupotach o wielkich patriotach Kaczyńskich.Wielki patriota to np Lech Wałęsa, którego chcą niszczyć twoi wielcy Polacy, którzy nic nie zrobili dla Polski.
nie dyskutujcie z tym dyslektykiem "Mistrzem_walki_wrecz". Nie ma sensu, gość nie podaje żadnych argumentów, same slogany i emocjonalne "argumenty". I do tego taki z niego patriota, że własnego języka nie potrafi poprawnie napisać.
Walesa donosil,są teczki z domu Kiszczaka i to jest fakt,to ci wielki patriota prawda?,zwlaszcza jak imprezowal z owym Kiszczakiem,ten sam Wałesa nazwał Polakow głupkami będąc w USA-gratuluję idola.Polakom żyje się lepiej,spada poziom ubustwa dzięki 500+,spada bezrobocie,gospodarka się rozwija i rozwijała by się jeszcze lepiej gdyby nie donosiciele szkalujący rząd.
O tak akurat systemowi z tamtych lat można ufać :) nie pomyślałeś że chcieli mieć haki na Wałęsę i dla tego mają te dokumenty ?? o tak Polska jest krainą mlekiem i miodem płynącą:) co że słuszną zdrowia?? gdzie te mieszkania dla młodych???przypominam że PIS również donosił na Polskę, a ostatnio poprosił o opinie Unie, która była negatywna dla naszego kraju?? a może tym nie wiesz ???
Wałęsa deklarował że udowodni swoją niewinnosc nawet za granicą,siedzi cicho jak mysz pod miotłą,ty sądzisz że PIS po niespelna roku naprawi wszystko?
A gdzie ten grafolog co to miał potwierdzić autentyczność dokumentów Kiszczaka? PiS tak gadał o tym a teraz cisza.
Nie, to PiSowcy mieli powołać, przecież to oni robili nagonkę, fotografowali się w świetle fleszy, miał być kolejny przełom a tu cisza.
Czy jest 'super' to bym dyskutował. Ale rozumiem tego typu teksty. Zginęli ludzie - i to jest fakt, i tragedia, ale PiS od sześciu lat robi z tego komedię (te wszystkie miesięcznice, teorie o zamachu, komisja Macierewicza i inne bzdety, o pochówku na Wawelu już nawet nie wspominając), więc trudno z tego wszystkiego nie kpić.
PiS, ze swoją komisją i teoriami na temat lotu z 10.04.2010, tak dalece ośmieszył katastrofę smoleńską, że gdyby nawet dzisiaj ktoś udowodnił, iż faktycznie prezydent i cała delegacja zginęła w zamachu to nikt by w to już nie uwierzył. Taka jest smutna prawda.
Racja. A najgorsze jest to, że sam brat się do tego przyczynił i uspakaja sumienie stawiając pomniki.
NIEŹLE CI MUZG WYPRALI. TAK TO JEST JAK ŚE ULEGA PROPAGANDZIE.
OBUĆ ŚE 1!!!11111
Przecież przyznałem ci rację, że to jest straszliwa zbrodnia.
Jest zapis rozmowy, ale nie jest w interesie aktualnej władzy udostępniać go.