PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650957}
2,3 51 tys. ocen
2,3 10 1 51047
1,3 34 krytyków
Smoleńsk
powrót do forum filmu Smoleńsk

Mam nadzieję

ocenił(a) film na 5

że PISF nie da na ten ''Film'' ani grosza przynajmniej z moich ciężko zapracowanych pieniędzy niech się składają moherowe berety wraz z Rydzykiem jak chcą oglądać taki zakłamany gniot

OLIN1

http://www.rp.pl/artykul/628874,1071818-Prorocy-o--Smolensku-.html
Cytat: 'Czy film „Smoleńsk" w reżyserii Antoniego Krauzego dostanie publiczne pieniądze? Nie. A czy powinien? Oczywiście, jeśli tylko projekt byłby dobrej jakości. Ale przecież nie o jakość tu idzie, bo gdyby tak było, dofinansowania nie dostawałyby tak obrzydliwe gnioty jak „Wyjazd integracyjny" Angermana czy „Pokłosie" Pasikowskiego.'
- zapewne pod aktualnym kierownictwem PiSF dofinansowałby prędzej np. 'Nazi matki , Nazi ojcowie' niż film mający być szansę polskim Loose Change, więc spokojna leminża twoja..

ocenił(a) film na 5
Aristosek

Pokłosie '' obrzydliwym gniotem '' co ty czytasz człowieku wiesz co chciałbym żeby Polacy robili więcej takich ''Obrzydliwych gniotów'' i wypadało by nie przemieniać nazw filmów Nasze Matki Nasi ojcowie a nie Nazi matki kiepski żart.

ocenił(a) film na 3
Aristosek

Naturalnie autor cytowanego artykułu nie raczył wspomieć, że "Pokłosie" czekało na owo dofinansowanie całe 6 lat. Szkoda, w "Rzeczpospolitej" pisali o tym wcześniej.

Sqrchybyk

Pokłosie '' obrzydliwym gniotem ''

W tym momencie przestałem czytać artykuł.

Aristosek

Rozumiem narzekanie na "Wyjazd integracyjny", ale nazywanie "Pokłosia" gniotem to wręcz zbrodnia. Musiał to napisać ktoś, kto zakłamuje rzeczywistość i dopasowuje fakty do swojej politycznej tezy.

ocenił(a) film na 3
OLIN1

W pełni popieram. Lepiej niech podatnicy bulą na stojące i rdzewiejące pendolino albo na koncert madonny. To są cele pierwszej potrzeby.

Pawuloniasty

Ja jestem za tym by zrobili film o tym jak 96 ludzi zignelo przez decyzje jednego kaczynskiego.

OLIN1

ja na takie marnotrastwa mowy nienawiście nie pozwole takjak na świadczenie pielęgnacyjne dla rodziców niepełnosprawnych dzieci tfuuuu

OLIN1

a ja tam nie miał bym nic przeciwko gdyby jednak powstał nawet gdyby był słaby i nieudany.