PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650957}
2,3 51 tys. ocen
2,3 10 1 51047
1,3 34 krytyków
Smoleńsk
powrót do forum filmu Smoleńsk

Witam,
Od wielu lat odwiedzam filmweb, czasem wczytuję się w dyskusję pod filmami.
Założyłem konto, żeby napisać parę słów, bo to co się dzieje na forum filmu Smoleńsk przechodzi ludzkie pojęcie.
Nie będę się wdawał w szczegółową ocenę filmu.
Nie rozumiem ludzi, którzy zakładają kolejne konta, by oceniać film na 1 lub na 10 (zauważyłem dwa skrajne obozy) i prowokować bezsensowne dyskusje.
Co Wam to daje? Zabiliście konstruktywną dyskusję na temat filmu. Czy administracja nie może z tym czegoś zrobić?
Pod innymi filmami nie zaobserwowałem takiego zjawiska.

ocenił(a) film na 2
AdamSadowski

Dobrze gadasz, ale jest jeden problem, tutaj chyba nie ma administracji :/

ocenił(a) film na 1
AdamSadowski

Mnie to nie przeszkadza bo w sumie o czym tutaj można dyskutować film głupi i tyle

AdamSadowski

Podchodząc konstruktywnie i nie pisać bezsensownie:

1. Scenariusz filmu - ogólny bezwład, bez jakiegoś pomysłu, wygląda tak jakby pisało go parę osób, każdy sobie.
2. Gra aktorska. Może jedna osoba zagrała na poziomie (kto widział film i umie ocenić, to wie o kogo chodzi). Gra Beata Fido wręcz jest w stanie widza irytować powtarzaną tą samą miną.
3. Film dobija jego cel propagandowy. Okłamywanie i manipulacja tym co ma sądzić widz, a co nie jest zgodne z prawdą jak najbardziej usprawiedliwia niską ocenę.

ocenił(a) film na 10
marssendo

No a jaki miałby być pomysł na ów scenariusz?

Smok_Eustachy

Zależy czy to miałaby by być fikcja, czy nie.

Jeżeli byłaby to fikcja, to na pokładzie powinna być rodząca matka, a samolot powinien lądować w trakcie jakiegoś kataklizmu typu trzęsienie ziemi lub wybuch wulkanu.

ocenił(a) film na 6