Na pohybel TVN, Michnikowi i całej tej zakłamanej postkomunistycznej elicie i ich jawnym manipulacjom daje 10. A teraz możecie mnie hejtować lemingi :)))
Leminigi? Popatrz na siebie na jakiej podstawie oceniasz film/ 10 za co? wiesz że w skład 10 nie wchodzi sam temat ale także gra aktorów, muzyka, efekty, postacie, dialogi i masa rzeczy? I to jest arcydzieło? Wątpię....
Ten film na pewno nie zasługuje na 10, ale tak samo nie zasługuje na 1. A ponieważ lemingi czy jak wolisz osoby związane z KOD, PO czy Nowoczesną oceniają ten film głównie przez pryzmat polityczny, wyszydzają go i odgórnie dają 1, zaniżając tym samym realną średnią filmu, to ja jako ich zadeklarowany oponent daje 10, ot tak dla samego kontrastu i dla zachowania równowagi ;))
Wiesz jak wciskają kit lub jak wolisz niepotwierdzone w żaden sposób informacje w głowy dzieci (wycieczki szkolne finansowane przez PiS) to to jest nie halo, mi nie pasowało wciąganie w film Katynia i to że film był bardzo słaby i tandetny. Aktorsko też bardzo źle (Fido to nie bardzo źle, ona to po prostu gówno że tak powiem). Jedyny plus to postać Kaczyńskiego, też słaba ale lepsza o dwa poziomy od reszty. Ogólnie propaganda się ujawnia właśnie po tym jak zaczęli wysyłać wycieczki do kin, wpychają to dzieciakom do głowy nie mając na to dowodów. I jak by PO nieudolne nie było to przynajmniej nie robiło takich jajc jak z tym filmem.
Hmmm, myślę że przy obecnym podziale w PL każda ze stron próbuje budować swoich bohaterów. Dla PISu są to L. Kaczyński czy Olszewski, a dla PO Bartoszewski czy Wałęsa. Co do wycieczek szkolnych to z tego co się orientuje to na http://www.filmweb.pl/film/Wałęsa.+Człowiek+z+nadziei-2013-608184 też chodziły wycieczki szkolne, były delegacje urzędników i jakoś nikt wtedy nie protestował i nie mówił że to propaganda... W mediach mainstreamowych było cichutko na ten temat, a wręcz była agitacja że każdy powinien zobaczyć historię jak to Lechu sam jeden obalił komunizm ;)
Wszystkie filmy związane w jakimś sensie z polityką ocenia się bardziej przez pryzmat polityczny niż za samo wykonanie. Smutne, ale prawdziwe...
Popieram. Film znakomity a Ci co hej tują po prostu się boją tego filmu - dlatego wywołuje u nich takie agresywne emocje.
5 minut po rozpoczęciu premiery i odblokowaniu głosowania na film-web.
654 negatywnych ocen - średnia 1,3, Po tygodniu się trochę podniósł.
A film i tak był bardzo delikatny dla poprzedniego rządu.
Nie ma w nim Kopacz "przekopującej" ziemię i Komorowskiego oskarżającego pilotów kilkadziesiąt godzin po katastrofie. Przemówienie Kaczyńskiego w Gruzji (mimo znakomitej gry pana Łotockiego) wolałbym w oryginale.
Ale oczywiście mocne 10/10.
Dobrze by było zrobić z tego rozbudowaną wersje serialową.