PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650957}
2,3 51 tys. ocen
2,3 10 1 51047
1,3 34 krytyków
Smoleńsk
powrót do forum filmu Smoleńsk

Ale i o lotnictwie:
https://www.youtube.com/watch?v=YXiTFw8kl0g&feature=youtu.be

/.../
W ogole film mnie bardzo poruszył. Może dlatego też, że byłem w środku tego wszystkiego. To jest też inna sprawa. Natomiast tak patrząc od drugiej strony, w miarę obiektywnie na samą produkcję, jest ogrom faktów zebranych w tych dwóch godzinach seansu filmowego, ogrom zdarzeń rzeczywistych, które miały miejsce. I można abstrahować, czy one były prawdziwe czy nieprawdziwe. Była pokazana cała chronologia zdarzeń, łącznie z tym, co się działo w mediach, jak wchodziły te fałszywe informacje, zakłamanie, te prawdziwe fakty, które się mieszały z takim szumem medialnym negatywnym. To było genialnie pokazane, tak uważam.

Jest fajnie pokazana cała fabuła, narracja. Jest co prawda sporo retrospekcji, także to nie jest taki film, by pójść i "odmóżdżyć się". Na tym filmie trzeba myśleć. Ale pod względem pokazania faktów, dokumentów, które zostały umieszczone w tej produkcji...

Powiem szczerze, że bardzo podobała mi się gra większości aktorów. Oczywiście można mieć zastrzeżenia, to jest sprawa gustu. Mnie się podobały te kreacje. I oczywiscie chapeau bas dla samego twórcy, pana Antoniego Krauze. Jestem zauroczony jego pracą.

Natomiast patrząc na to od drugiej strony, jak społeczeństwo na to patrzy, społeczeństwo jest podzielone. Ci, którzy mają wątpliwości i ci, którzy wierzą w raport Millera jak w Biblię. I ci drudzy mają w większości tak, że nie są zainteresowani tym, jak to wygląda, co tam jest, ale mają wtłoczony "naturalny hejt", w takim sensie, że po przeczytaniu informacji od osoby, któa jest dla nich autorytetem, stwierdzają, że bez względu na to, co ten film sobą przedstawia,nie muszą na ten film iść, wystarczy, że "przeczytam i będe negował wszystko, co tam jest zawarte".

ocenił(a) film na 10
Smok_Eustachy

Ciekawe, że tutejsza trollerka, tak żwawo atakująca innych, przy tej wypowiedzi siedziała cicho.
A wypowiedź Wosztyla rewelacyjna. Polecam wszystkim.