PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650957}
2,3 51 tys. ocen
2,3 10 1 51030
1,3 45 krytyków
Smoleńsk
powrót do forum filmu Smoleńsk

Gdy zobaczyłam zwiastun to najbardziej rzuciło mi się w oczy.

ocenił(a) film na 8
Perenelle

Bo JFK nie był. Każdy film z tłem politycznym jest tak czy inaczej propagandowy.

TheQac

Ale jest różnica w filmie pokazujący teorie w sprawie istotnego '' zamachu " tworzonego przez niezależnego reżysera a przez partie polityczna będącą u władzy pracującą zrzucić winę z katastrofy na swoich przeciwników politycznych

ocenił(a) film na 8
kacperpogorzelskipl

Nie da się zrzucić winy. Albo ona jest albo jej nie ma. To, że morderca pedofil ma wspaniałego adwokata i jest uniewinniony wyrokiem to nie znaczy, że nie jest mordercą pedofilem. Odnośnie "przeciwników politycznych" partii w aktualnym Sejmie to PiS ma jednego przeciwnika politycznego: Kukiz'15 i vice versa. Pozostałych trudno nazwać "przeciwnikami politycznymi".

TheQac

Te zrzucić winę miało jest w cudzysłowiu . PO przez lata było głównym przeciwnikiem pisu i to właśnie w ich jest skierowana ten film

ocenił(a) film na 8
kacperpogorzelskipl

Oglądałeś?

TheQac

Co to za zenujaca retoryka "ten film może być propagandowy, bo jakiś tam film o JFK też był". To ma być niby usprawiedliwienie? Słabe. Jak tak będziemy mówić, to już wszystko bedie można usprawiedliwić.

ocenił(a) film na 8
ereminka

Hy, nawet nie oglądałeś JFK. Smutne.
To nie jest żadne usprawiedliwienie.
Każdy film o historii ostatnich stu lat (a dokładniej od Wielkiej Wojny) jest propagandowy.

TheQac

Nie oglądałam ale to nie ma nic do rzeczy. Chodzi o retorykę. I jakoś mnie to nie smuci, smucą mnie gorsze rzeczy. Film zawsze mogę sobie obejrzeć.

ocenił(a) film na 8
ereminka

Jaką retorykę? To żadna retoryka tylko moje zdanie. Mogę ci je powtórzyć: każdy film o historii ostatnich stu lat (a dokładniej od Wielkiej Wojny) jest propagandowy.

http://sjp.pwn.pl/sjp/retoryka;2574137.html
http://sjp.pwn.pl/szukaj/opinia.html

No i teraz możesz zgadzać się lub nie z moją opinią. Możesz próbować udowodnić mi, że nie mam racji, ale nie myl pojęć.

A smutne jest to, że wypowiadasz się na temat, o którym nie masz pojęcia.

TheQac

Wypowiedziałam się tylko na temat "Bo JFK nie był. "

ocenił(a) film na 8
ereminka

Nie ma to jak wycinać z kontekstu, nie?

ocenił(a) film na 5
Perenelle

Jaka propaganda?

Perenelle

Mi również :)