PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650957}
2,3 51 tys. ocen
2,3 10 1 51047
1,3 34 krytyków
Smoleńsk
powrót do forum filmu Smoleńsk

Machnąłem się: To prokurator Przybył a nie Parulski palnął sobie w łeb z kapiszona. Ech znawcy wy: żaden znafca tematu nie sprostował. Widać jakie macie pojęcie. Wstyd.
I to Przybyła brakuje w filmie, Bardzo brakuje jednego dialogu:

- samolot nie uderzył w brzozę
- Ruskim wojny nie wypowiemy.

To o warstwie dokumentalnej.
Jak mówimy o fabule to Fido jest potrzebna tylko po to, żeby łaziła w różne miejsca. Dzięki temu widzimy, co się tam działo. Palikociarnię np. Tak swoją drogą: kto łaził na Krakowskie przedmieście z palikociarnią?

3. Zastanówmy się, jaką ocenę dać filmowi jak trolle sobie pójdą. Niby jakieś braki są. Ale Smoleńsk nie może dostać mniej niż Godzilla a Godzilla ma 10 więc Smoleńsk ma mieć 10. I nie chce być inaczej.

4. W szczytowym okresie demokracji aktorzy są terroryzowani bo we filmie chcą zagrać. I wielu zrezygnowało (stąd niektóre niedociągnięcia). I jakoś ten terror nie oburza i KOD nie protestował Ciekawe.

Smok_Eustachy

Witam blogera z portalu Niepoprawni.pl!

ocenił(a) film na 10
Robson

Cześć

ocenił(a) film na 2
Robson

Raczej kłamcę, który wyrwał bana na forum pilotów. Z drugiej strony bloger może być kłamcą, więc dobrze go określiłeś.

ocenił(a) film na 3
Robson

I Fronda.pl

ocenił(a) film na 1
Smok_Eustachy

Odstaw narkotyki.

ocenił(a) film na 1
Smok_Eustachy

Co ty wiesz o filmie? Twój umysł spowija mgła efektów specjalnych, którymi karmią dzisiejszego widza. Wróć kiedyś lub pozostań w labiryncie Transformersów i nigdy nie znajdź nici Ariadny, która prowadzi do fenomenalnych dzieł.

ocenił(a) film na 10
1337Phoenix

Co to jest Transformers i gdzie ma swój labirynt?

ocenił(a) film na 1
Smok_Eustachy

Dzieciaczku, jak już wyzywasz, to pokaż trochę inteligentnej retoryki, a nie pospolitego buractwa. Mogę się mylić, bo po prostu może już jesteś taki powierzchowny i pretensjonalny. Lakonicznie: po prostu debil. Udowodnij mi, że jest inaczej, debilu. Boże, ile we mnie jest klasy, tak jechać plebsa z gracją, który posługuje się ironią na poziomie 5 latka. Taki się już urodziłem - naturalny

ocenił(a) film na 5
1337Phoenix

Zatem ja będę taki jak Ty i wklejał to w każdym temacie, w którym znajdę taką Twoją wypowiedź jak tamta powyżej!
Film jest słaby, w polityce nie jestem po stronie PO ani PiSu.
Jednak... wkurza mnie to zdanie, które ciągle wklejasz! Spodobało ci się, stwierdziłeś że stworzyłeś coś fenomenalnego (używajac kilku odniesień metaforycznych) jak na twój umysł i wklejasz to w każdym temacie, choć jest nie na temat! Bardzo prostym człowiekiem jesteś. Ile razy jeszcze to wkleisz?

ocenił(a) film na 5
1337Phoenix

Film jest słaby, w polityce nie jestem po stronie PO ani PiSu.
Jednak... wkurza mnie to zdanie, które ciągle wklejasz! Spodobało ci się, stwierdziłeś że stworzyłeś coś fenomenalnego (używajac kilku odniesień metaforycznych) jak na twój umysł i wklejasz to w każdym temacie, choć jest nie na temat! Bardzo prostym człowiekiem jesteś. Ile razy jeszcze to wkleisz? Myślisz, że wychodzisz na inteligenta, a robisz z siebie po prostu debila.