PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650957}
2,3 51 tys. ocen
2,3 10 1 51047
1,3 34 krytyków
Smoleńsk
powrót do forum filmu Smoleńsk

A przede wszystkim, za wcześnie na film o tej tematyce.

sweet_anger

To drugi film na ten temat po "Prosto z nieba", który ocenę na Fw ma taką samą jak "S", za to na IMDB aż 3.9 i żadnych recenzji ("S" ma ocenę 1.1 i 15 recenzji). Jednak "Pzn" na Fw ma tylko 1412 głosów (zamiast 18 738 dla "S") i jedynie 54 tematy w dyskusji ("S" ma 1183). Nie było po premierze "Prosto z nieba" burzy w prasie prawicowej i akcji apologetów, a przecież argumenty można by przytaczać te same. Też powstał bez wsparcia państwowego, część aktorów grała za darmo i nie miał dobrej prasy ze strony "lewactwa". Reżyser jednak popełnił błąd, skupił się na przeżyciach rodzin ofiar, nie rzucał oskarżeń oraz najgorsze, "Pasażer 1" nie jest postacią centralną. Wartość propagandowa filmu zerowa i ma za swoje...

ocenił(a) film na 3
bazant57

"""
bazant57 w odpowiedzi na post: geniusm | 15 lut 2016 20:17
"Z poprzedniego systemu to pamiętam głównie jak stałem od 6 do 10 żeby kupić bochenek chleba i kilo cukru."

Konfabulujesz. Kolejki po cukier były przez krótki czas w 1976 po wystąpieniu "Szalonego Piotrusia". Zaraz potem na cukier wprowadzono kartki. Co do kolejek po chleb, to obok soli i octu w jakiejś postaci pieczywo zawsze było dostępne.
"""

Masz chłopie zapał.

KoreanCookieMonster

Co Twoja wypowiedź ma do rzeczy?

sweet_anger

W tej chwili nadal nie czas na film o tej tematyce. Kaczyński nie pozwoli na potwierdzenie prawdy. Poza tym spiskowe teorie są mu potrzebne do celów propagandowych.

ocenił(a) film na 1
Orlagura

Jeżeli potwierdzeniem prawdy ma być ruski raport (i powielający go co do joty raport komisji Millera), to ja dziękuję za taką prawdę. Poza tym, nie zauważył_ś, że pisiory już dawno nie wykorzystują tezy o zamachu w debacie publicznej.

sweet_anger

Jeżeli potwierdzeniem tego,że raport komisji Millera co do joty powielił ruski raport jest sugerowanie, że w ruskim raporcie jest krytyka ruskich kontrolerów ,to ja dziękuję za taką prawdę.