PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650957}
2,3 51 tys. ocen
2,3 10 1 51047
1,3 34 krytyków
Smoleńsk
powrót do forum filmu Smoleńsk

Jak na Polskie warunki film niemal perfekcyjny technicznie i z przesłaniem. Wspaniały obraz o największej tragedii we współczesnym świecie. Świetna gra aktorska , zdjęcia i scenariusz oraz reżyseria i sama muzyka idealnie wpasowana w klimat tragedii. To wszystko trzeba zobaczyć , a właściwie przeżyć, bo z racji ogromnego bagażu emocjonalnego zawartego w tym obrazie i doświadczeń które łączą Naród Polski w związku z wydarzeniami przedstawionymi w tym filmie na podstawie autentycznych zdarzeń nie można przejść obok niego obojętnie. Trzeba takiego filmu by przyszłe pokolenia poczuły i zrozumiały. Należy pamiętać , że Prawdy nie da się pokonać . Potrzebny i poruszający film. Bez dwóch zdań. Oczywiście dzięki lewackiej propagandzie i środowisku "elity" z pewnością nie zostanie wystawiony jako Polski kandydat do Oskara , a szkoda bo świat powinien zobaczyć ten obraz , poznać te wydarzenia i zmierzyć się z Prawdą. Szkoda.

ocenił(a) film na 2
wally_walter

"Wspaniały obraz o największej tragedii we współczesnym świecie". Dalej nie czytałem. Radzę udać się do dobrego specjalisty.

mariuszym11

Zapominał wpisać słowo zamach :) Jarek będzie nie zadowolony :)

ocenił(a) film na 2
wort801

Fatalnie. Premia pójdzie się .... na grzyby.

wally_walter

Ty się zmierz z prawdą pisofilu. :D

ocenił(a) film na 9
Szejku

Zacznijcie myśleć samodzielnie . To nie boli a można dojść do bardzo zaskakujących wniosków . Trochę obiektywizmu dla tego filmu , a nie ciągle plucie jadem.

wally_walter

Ty zacznij myśleć samodzielnie, zamiast łykać bezmyślną, kretyńską propagandę jak młody pelikan.

ocenił(a) film na 1
wally_walter

łączą naród polski... ha ha ha :D wally twój obiektywizm w ocenach w pełni uzasadniony :D ciacho 10/10 weekend 8/10 ostra randka 9/10 ;D i smoleńsk na wisience :D załóż bloga a nie wypowiadaj się tutaj na temat jakości filmów a tym bardziej nie mieszaj w polityke

ocenił(a) film na 2
wally_walter

Czekaj, jest taka partia o podobnym sposobie myślenia do twojego, i kto tu nie myśli samodzielnie xd Hipokryci.

wally_walter

Myśl samodzielnie pisowski trollu, bo się tylko kompromitujesz.
Ten film to kupa shitu, fatalnie zrealizowany, zagrany i napisany.

Twój wpis jedzie pisuarową propagandą na kilometr, jakbyś się w Korei Północnej wychował :)))))

ocenił(a) film na 10
White_Carnation

Kwiku kwiku fiku miku. Powinni wsadzić scene krzyżowania.

Smok_Eustachy

Wałęsa 2 a smoleński szajs 10. Wszystko na twój temat, kaczy bobku.

ocenił(a) film na 2
White_Carnation

tego człowieka zbanowali za pisanie głupot na polskim forum pilotów. Próbował pilotom udowadniać, że w Smoleńsku był zamach. Goście, którzy latają chociażby dla katarskich linii według niego nie mają pojęcia o lataniu.

pikus1988

Zaczadzony idiota.

ocenił(a) film na 2
White_Carnation

Można i tak określić, niemniej śmiesznie czytało się jego przepychankę z ludźmi którzy mają więcej wylatane niż on wyjeżdżone.

wally_walter

http://memytutaj.pl/uploads/2015/12/16/5671d5b29548b.jpg

ocenił(a) film na 2
wally_walter

Największa tragedia serio? Polski kandydat do Oscara? O mój Boże, jak dorośniesz i to przeczytasz to Ci będzie pewnie wstyd że pisałeś takie głupoty.

WTTW_FILM

On raczej żartował nie umiem sobie wyobrazić że ktoś tak może pisać na serio :)

wally_walter

A druga sprawa. Tak, trzeba zmierzyć się z prawdą: o bałaganie w najwyższych urzędach, o ambicyjkach, szlachciurowskich zapędach, rusofobii, megalomanii małego kraiku i jego rządzących. Trzeba zmierzyć się z prawidłami logiki, prawdopodobieństwa i sensu. Trzeba przyznać się do błędów po swojej stronie.

ocenił(a) film na 1
wally_walter

"Największa tragedia we współczesnym świecie". Dobrze się czujesz?

upi00r

PIS przejął Sejm, telewizje i tak dalej teraz pora na filmweb :)

ocenił(a) film na 10
wally_walter

No pojechałeś klin-klinem

wally_walter

I jeszcze jedno: Zapoznaj się ze znaczeniem słowa lewacki. To, że zidiociały dziadyga JKM używa tego słowa nie znaczy, że musicie go bezmyślnie naśladować. Wiem, że podoba wam się obelżywe brzmienie tego słowa, ale musicie wiedzieć, że wymyślili je komunistyczni ideolodzy z PZPR, dla określenia każdej lewicy różnej od siebie.
Tak więc w Polsce obecnie za wyjątkiem niszowej Krytyki Politycznej i niszowego Radia Tok FM oraz niszowej Superstacji, Nie, Faktów i Mitów nie istnieją żadne LEWICOWE media, o lewackich nie wspominając, bo Mać Pariadka nie wychodzi od 10 lat !!!
Media na które się powołujesz to media centroprawicowe - uległe wobec kleru, antyrosyjskie, proUPAdlińskie, więc z czym do ludzi?!

ocenił(a) film na 9
Redaktorka

Poczytaj trochę , zanim zaczniesz wypisywać takie rzeczy, bo po prostu się mylisz. Albo ktoś ci płaci za szerzenie antypolskich kłamliwych treści . Lewak to po prostu głupiec uległy wobec nowych homo-uchodźco trendów , NWO , eurokołchozu , homopropagandy i wszystkich chorych ideologii , które walczą z ludzkim rozumem i dorobkiem kultury oraz cywilizacji Chrześcijańskiej Europy , którą chcą zniszczyć i tyle. Mejnstrimowe media w Polsce się w to wpisują idealnie . Nie muszę chyba wymieniać nazw

wally_walter

A tobie ktoś płaci za takie głupoty "prawdziwy Polaku" ??

wally_walter

Chrześcijaństwo i rozum? Chrześcijaństwo i cywilizacja? Ręce opadają...

Redaktorka

Wybacz szczerość, ale Twoja ostatnia wypowiedź na temat chrześcijaństwa świadczy o tym, że razem z ~wally_walter jesteście siebie warci. Ludzie po jednych pieniądzach, ale po dwóch stronach barykady. Choć prawdę mówiąc nie wiem, co trzeba mieć w głowie, żeby z taką ekscytacją, zaciekłością i determinacją stawiać się w opozycji do jakiegoś marnego prowokatora z filmowego forum. Duży zawód, bo po Twoich pierwszych komentarzach w sprawie myślałem, że jesteś poważną osobą.

wurtz

Wybacz, ale ci dopier..lę? Psychopatyczna metoda.
I podstępny atak ad personam.
Tchórzliwy o tyle, że w tym wątku nie ma twoich wypowiedzi,
a ja ich nie kojarzę,
więc nie mam szansy na replikę odnosząc się do nich.
Druga rzecz to próba manipulowania moją samooceną,
przypisywanie mi kompromitujących emocji,
będących de facto epitetami.
Aż tak cię ubodło stwierdzenie, że "chrześcijaństwo"
i rozum nie idą w parze?

Redaktorka

Z tego, co wnioskuję po Twoim nicku jesteś kobietą, więc zupełnie nie wiem, o czym my tu mówimy.

wurtz

Przeceniłam twoją inteligencję? Tak mi przykro. Bez odbioru.

Redaktorka

Chciałem Ci po prostu uzmysłowić, że bycie kobietą również nie idzie w parze z rozumem, a jednak cieszy się powszechną akceptacją, tolerancją i zrozumieniem w społeczeństwie.

ocenił(a) film na 9
Redaktorka

W Superstacji pracuje Max Kolonko więc nie mów mi że to jakaś lewizna ty marna ignorantko . Widać że się nie znasz na polityce i dziennikarstwie, a jego reportaże są super i bardzo ciekawe choć nie poprawne politycznie dla takich jak Ty, ale dla ludzi wolnych i myślących samodzielnie. Reszta nie zrozumie przesłania . Trzeba mieć jakąś wiedzę żeby to pojąć a nie tylko szerzenie ideologi która jest na rękę obcym mocarstwom i kłanianie się w pas wszystkim sąsiadom. To nie jest godne prawdziwego Polaka choć Ty pewnie nie jesteś.

ocenił(a) film na 1
wally_walter

To opłacony klakier z firmy PR'owej (zatrudnionej przez dystrybutura), niepotrzebnie się rozpisujecie.

ocenił(a) film na 9
medikoo

Licz się ze słowami . Widze że mierzysz wszystkich swoimi metodami zaporzyczonymi prosto od czerwonej zarazy . propaganda lewacka ma się dobrze widzę i Ty jesteś tego najlepszym przykładem. Zacznij myśleć samodzielnie. Trochę mniej tefałenu i gw, a od razu ujrzysz Prawdę, której szukasz.

ocenił(a) film na 6