Tak fatalny poziom czy to grafiki (komputerowe samoloty nałożone na scenerię), te dialogi... po 20 min wyłączyłem bo tak ten film mnie zmęczył. NIE POLECAM!
Ten film jest niepoważny. Niepoważnie traktuje widza. Właściwie wszystkie elementy związane z filmem leżą.
Coś mi się wydaje, ze z twoimi elementami coś jest nie w porządku. Sprawdź, co ci szwankuje.
Gdyby był taki poważny to by takiej ogólnej noty na poziomie 2.8 przy 18000 głosów nie miał. Ja nie oceniam tego filmu przez pryzmat kto obecną władzę sprawuje, tylko jak jest zrobiony, wykonany i czy ogólnie trzyma się kupy, a już początek sprawił, że odechciało mi się go oglądać, bo jest nudny, niewciągający, z bardzo słabymi efektami, które wręcz odrzucają od chęci jego obejrzenia, a szkoda, bo sam osobiście do Smoleńska mam kompletnie ambiwalentne podejście, to z chęcią bym obejrzał drugą stronę. Jedna strona już była przedstawiona na National Geographic w cyklu "Katastrofy w przestworzach" i zrobione było perfekcyjnie, że chciało się oglądać i poświęcić całe 60min na to - bez komentarzy, sugestii. Tu już po 20min filmu zauważyłem kilka "podtekstów naprowadzających widza" a o jakości produkcji można długo debatować co jest słabsze od czego. Jak już chcieli zrobić film to trzeba było się przyłożyć stąd moja opinia.
fakt... na imdb ma 1,1 :)
A tak poważnie, zupełnie pomijając kwestie polityczne, gra aktorska jak w "trudnych sprawach" :), muzyka męczy, fabuła nuży, montaż woła o pomstę do nieba a FX-y przypominają te z wytwórni Asylum...
Naprawdę smutne jest to, że na tak ważny dla Polaków temat, powstał tak słaby technicznie film...
Coś mi się wydaje, że mmgar chcąc w swoich komentarzach obrazić inne osoby, pracuje na opinię chama.