PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650957}
2,3 51 tys. ocen
2,3 10 1 51047
1,3 34 krytyków
Smoleńsk
powrót do forum filmu Smoleńsk

Dlatego, że jest niewygodny dla władzy. Dlatego, że poruszy temat hańby, którą się okrył rząd i zdrady, której się dopuścił wobec każdego obywatela, bez względu na przekonania polityczne.

ocenił(a) film na 1
MatMaister007

"Hańba, zdrada, bezeceństwo!" :)
Czy film będzie swobodną interpretacją katastrofy w Smoleńsku, czy może będzie opierał się na wnioskach "ekspertów" Macierewicza? Z wypowiedzi Krauzego i innych wynika, że to drugie. Czy w związku z tym będzie opierał się na "blefie" OSZUSTA Rońdy i stercie desek, która przez jednego z "ekspertów" została pomylona z drzewem? :)

skalp_el

A Ty na wypowiedziach których ekspertów oparłeś swoją ,,1 gwiazdkę'' jeszcze przed nakręceniem filmu ?

Daruj sobie te wypociny
specjalysto oświecony...

ocenił(a) film na 1
MatMaister007

A chociażby pana, który obnażył kłamstwa Rońdy i innych "ekspertów" Macierewicza. Zapomniałem jego nazwiska i nie chce mi się szukać, tu jest razem z oszustem Rońdą:
https://www.youtube.com/watch?v=uZuvhHGuMLk

Poza tym, na czym polega ta "zdrada" jakiej dopuścił się rząd?

ocenił(a) film na 1
MatMaister007

Paweł Artymowicz. No i oczywiście kłamstwa Macierewicza są systematycznie obnażane. Zresztą, nawet Kaczyński nie wierzy w zamach, bo inaczej jęczałby o nim na okrągło i nie zamykał na Macierewicza w szafie na czas każdej kampanii wyborczej.

skalp_el

No skoro przywołujesz namaszczonego przez TVN i Wyborczą, wielkiego fizyka, astronautę, pilota, profesora i międzygalaktycznego specjalistę od symulacji komputerowych - Pawła Artymowicza. To łap ten link, jako suplement uzupełniający twą już i tak ogromną wiedzę w poruszonym temacie: http://www.kontrowersje.net/student_pawe_artymowicz_przedstawi_animacj_lotu
Zapewniam, że w internecie można na własną rękę poszukać ciekawych materiałów o tym panu. Google nie boli.

Nie jestem zwolennikiem ani partii rządzącej, ani opozycji.
Natomiast w sprawie Smoleńska, wszystkie gówna, nieudolności i ,,przeoczenia'' celowe, lub nie - zostały już zdemaskowane. To tylko medialny rechot propagandy, pudruje to, wobec czego nie da się już zaprzeczyć.

Sorry, ale dzisiaj to tacy jak Ty są idiotami, a nie tacy jak Ja.
Obudź się i skończ pieprzyć bzdury, albo chociaż zacznij brać za to kasę, jeśli jeszcze tego nie robisz. (Frakcja rządząca wystawi Ci nawet umowę o dzieło).

I szczerze mówiąc, nie wiem w co wierzy Kaczyński i mało mnie to interesuje. Ale najważniejsze, że tacy jak Ty to wiedzą, pewnie nawet lepiej od niego samego... .
Szkoda tylko, że nie wiecie jak myśleć samodzielnie.

Bez odbioru

ocenił(a) film na 1
MatMaister007

Buaha, rozbrajasz mnie. Przedstawiłeś mi tekst wszechwiedzącego blogera "MatkaKurka", który wsławił się m.in. kłamstwami i manipulacją w swoich tekstach o Owsiaku. Co Matka Kurka ma wspólnego z fizyką, tego nikt zapewne nie wie. Tekst polega tylko i wyłącznie na próbie ośmieszenia Artymowicza.
Aha, to Artymowicz pierwszy zaczął badać brednie Macierewicza i katastrofę, dopiero potem zgłosił się do mediów. Nie możesz więc nazwać go "namaszczonym" przez "Wyborczą" i TVN. Wiem, że ma to na celu tylko i wyłącznie jego dyskredytację, choć nie wiem w sumie dlaczego, ale tak czy siak nie udało ci się to.
Opieram się wyłącznie na nauce, ty na wierze, że "było coś nie tak".
Skoro jesteś laikiem, który śmieje się z "pancernej brzozy", to mam dla ciebie odpowiedni materiał. Kontrolowane zderzenie samolotu z drewnianym słupem, który ma średnicę podobną, albo mniejszą od brzozy smoleńskiej:
https://www.youtube.com/watch?v=4D3dmy5bE7M

ocenił(a) film na 1
MatMaister007

Pewnie propaganda przygotowana na zlecenie Michnika :) Ty mały lemingu, jeszcze nie zauważyłeś, że Kaczyński hołduje zasadzie "po trupach do celu"? nawet po trupie swojego brata? Przecież życia mu już nie zwróci, więc warto to wykorzystać :)

MatMaister007

Jak do tej pory pan Krauze nie stworzył jakichś wiekopomnych dzieł, więc wątpię by ten zasłużył sobie na najważniejsze nagrody, ale poczekajmy. Na pewno nie będzie na to zasługiwał, jak historia będzie opowiedziana zero - jedynkowo, jak to będzie laurka. Takie filmy nigdy nie są wysoko oceniane patrz"Wałęsa- człowiek z nadziei". Dlaczego ten film nie został obsypany nagrodami? Bo jest po prostu słaby i naiwny. Obawiam się, że "Smoleńsk" będzię podobny.

ocenił(a) film na 1
MatMaister007

Zostanie zgnojony jak każdy kłamliwy, propagandowy film.

MatMaister007

Kiedyś filmy propagandowe oceniano jako dzieła a dziś nie zostawia się na nich suchej nitki. Tak samo zostanie oceniony film Krauzego. Historia lubi się powtarzać.

MatMaister007

Masz rację. Film zalała fala hejtów z lewych kont jeszcze przed jego emisją. Banda płatnych trolli zminusowała go.

ocenił(a) film na 6