TEN FILM TO MASAKRA! Niestety byłem, widziałem. Pisać nie miałem, ale napisałem. Cały czas usiłowałem się nie śmiać, ale ledwo dawało radę. Aktorska masakra piłą mechaniczną, szczególnie papierowa bohaterka. Ale przede wszystkim, pod całym tym pustym i bezsilnym śmiechem - co za wstyd. Film na zamówienie polityczne, film lizusowski, "pod dyktando" obecnej władzy, urągający inteligencji. Wstyd. Film zakłamujący w plugawy sposób rzeczywistość i to robiący to w bezkompromisowy, okrutny, nie liczący się z nikim i niczym sposób - dla poklasku politycznego i dla KAAAASSSSSSYYYYYY. Bo tylko kasa stała za chęcią zrobienia tego filmu. Tylko, tylko kasa. Skrajny, bardzo skrywany cynizm wszystkich - od reżysera, aktorów, przez producentów i dystrybutorów, kiniarzy - tylko kasa. Za film łgający o wydarzeniu, którego NIKT nie wyjaśnił do dziś. Uzurpacja rzeczywistości, próba napisania jej na nowo, pod dyktando kilku szaleńców wyniszczających POLSKĘ w imię swoich smutnych, sfrustrowanych, wściekłych pseudoidei. Smutne i przerażające. Każdy kto maczał palce w tym filmie będzie tym skażony na zawsze.