Niesamowity film , który pokazuje prawdę. Brawo dla twórców za odwagę. Dzięki takim ludziom kłamstwo smoleńskie nie będzie miało racji bytu! Brawo!!!
A co to jest kłamstwo smoleńskie?
Z filmu widziałem tylko zwiastun - wystarczył. Ze zwiastuna wynika jakoby na pokładzie samolotu była jakaś eksplozja. Czy potwierdził tą eksplozję ktoś z Komisji Badania Wypadków Lotniczych?
Na tej podstawie zwiastuna stawiam tezę, że film nie pokazuje żadnej prawdy tylko mit wciskany ludziom przez sprawców katastrofy czyli po pierwsze członków Kancelarii Prezydenta Kaczyńskiego - Sasina i Dudy, którzy organizowali fatalny lot, po drugie przez Andrzej Błasika, który wiedząc, że w Smoleńsku nie ma warunków pogodowych do lądowania, nie przekazał tej informacji Prezydentowi, po trzecie przez ludzi, którzy wchodzili do kabiny pilotów i nakazywali lądować, po czwarte przez samego Prezydenta Kaczyńskiego, który zamiast podjąć decyzję na które lotnisko odejść - wysłał do kabiny pilotów dowódcę sił lotniczych.
Dyskutujemy? Czy post założono dla trollowania?
To jest to co ruscy wymyślili, ale Ty widać ufasz ruskom i Putinowi. Tacy jak ty chcieliby wepchnąć Polkę w ramiona Putina. Ale Twoje niedoczekanie. Polska to wolny kraj.
Co rzekomo wymyślili Rosjanie? W ogóle zapoznałaś się z odczytem z czarnych skrzynek?
Ufam Komisji Badania Wypadków Lotniczych.
Polska to już nie do końca wolny kraj - skoro nie można wziąć udziału w demonstracji a publiczna telewizja na żółtym pasku pisze o agresji Obywateli RP.
"Czy potwierdził tą eksplozję ktoś z Komisji Badania Wypadków Lotniczych?"
Oczywiście. Polecam zapoznanie się z materiałem:
http://youtube.com/watch?v=dVDea7N-TR0
oraz
http://niezalezna.pl/96961-tylko-u-nas-jak-eksperci-odpowiadali-na-pytania-inter nautow-o-smolensk-wideo'
Pytałem o Komisję Badania Wypadków Lotniczych a nie zbieraninę przypadkowych osób dyspozycyjnych wobec genseka Kaczyńskiego.
Dlaczego pomimo eksplozji część szyb pozostała cała - bo mają uszczelki.
Wszystko w temacie wiarygodności przydupasów genseka.
W sposób wykazany w materiale który linkujesz to udowodnię, że jesteś indiańskim czarnoskórym Palestyńczykiem.
Gadajmy o faktach a nie o bajkach.
Dostałeś to, o co pytałeś. Dla przypomnienia: skład KBWLLP:
http://pliki.lotniczapolska.pl/2016/kbwllp_20162017.jpg
Czy pomimo eksplozji szyby zostają całe?
Zapoznaj się z wynikami eksperymentu:
https://www.youtube.com/watch?v=bLKyO81FQzE
A dlaczego tak się nieintuicyjnie dzieje?
A to już podążaj za swoim idolem panem Laskiem, który "per procura" za pośrednictwem twittera spytał o to mądrzejszych od siebie. Pewnie osobiście się wstydził...
Pierwszy plik to właśnie zbieranina przypadkowych osób. Śmieszność tej kliki potwierdza dymisja Berczyńskiego.
Pytanie moje zatem aktualne .Czy ktoś z Komisji Badania Wypadków Lotniczych potwierdził tezę o eksplozji?
Drugi link to film do eksperymentu z roku 88 z samolotem Lockheed. Czego to ma dowodzić? Pytałem dlaczego skoro była eksplozja szyby ocalały. W Lockheedzie na filmie inny był cel badania. Chodziło o kadłub, szyb to w tym modelu nie było.
Pytanie aktualne zatem. Poproszę twarde dowody z wiarygodnych źródeł.
Czy się jaśnie brekolmicowi podoba, czy nie, pierwszy plik zawiera aktualny skład KBWLLP, a nie listę przypadkowych osób. Skład jest oczywiście uznaniowy, ale tak samo uznaniowy był skład wszystkich poprzednich komisji - więc to żaden zarzut.
Bierzemy z listy np. pana dra Grzegorza Szuladzińskiego i przypominamy dokument z 2012:
http://smolenskcrash.com/smol_conf/dane/raport-szuladzinski.pdf
Wszelkie pseudoargumenty, że nie-lotnik, zbywamy śmiechem i przypominamy, że pan G.S. ukończył studia magisterskie na wydziale Mechanicznym Energetyki i Lotnictwa Politechniki Warszawskiej. Tym samym, na którym doktoruje pan Lasek.
Co do filmu: jakoś go nie chciałeś dokładnie obejrzeć. A na nim widać wyraźnie, ŻE pomimo eksplozji na pokładzie samolotu pasażerskiego i rozerwania poszycia kadłuba, szyby pozostały w oknach. Przyjrzyj się.
DLACZEGO tak się stało? Ano, można się domyślać, że kadłuby tak są projektowane, że szyby i ich mocowania w oknach mają większą wytrzymałość niż blachy poszycia. Zaś o szczegóły należy zapytać się prawdziwych specjalistów. Zanim się zacznie szydzić.
Berczyński uciekał(S.P.I.E.R.D.O.L.I.Ł )do USA. Ale beka, pełna kompromitacja.
Napisz, w ilu komisjach wypadków lotniczych te osoby brały udział?
Tylko konkretnie?
Pokazujesz spis "misiewiczów" od samolotów i piszesz ,że to komisja.
Szczerze, czytam te twoje brednie i wiem ,że bierzesz1,5 zł wpis .
Artykuł 140 ustawy Prawo Lotnicze:(...)
2b. W skład Komisji Lotnictwa Państwowego powinni wchodzić specjaliści z zakresu: szkolenia lotniczego, techniki lotniczej, nawigacji, ruchu lotniczego, ratownictwa lotniczego, meteorologii, łączności, prawa lotniczego oraz medycyny.
2c. Za specjalistów w danym zakresie uważa się osoby posiadające odpowiednie wykształcenie wyższe oraz udokumentowaną minimum pięcioletnią praktykę w danej dziedzinie, a w przypadku lekarzy - udokumentowaną specjalizację.
Panie Krzychu to, że nazwiesz gówno perfumerią to nie znaczy, że przestanie śmierdzieć.
Komisja Macierewicza nie jest Komisją Badania Wypadków Lotniczych.
Pan Szufladziński jest specjalistą w badaniu skutków wybuchów. Nie wiem co chce badać w związku z katastrofą smoleńską.
Uwierzyli w ruską propagandę i ja sieją. To wyznawcy Putina. Pomyśl kim byli ich rodzice. To chyba oczywiste. Rozmowa ze zdrajcami nie ma żadnego sensu.
Jesteś w stanie prowadzić jakąś merytoryczną dyskusję czy umiesz tylko rzucać bezpodstawne inwektywy???
Kto jest Rosjaninem? Miller, Lasek?
Jeżeli uważasz, że prowadzisz dyskusję z ludźmi niegodnymi Ciebie to po co w ogóle udzielasz się idiotycznymi wpisami na forum?
po pierwsze nie Ciebie pytałem.
Po drugie jak piszesz do mnie w drugiej osobie liczby pojedynczej to elementarne zasady kultury wymagają pisowni z dużej litery.
Po trzecie - weź sobie to do serca - lepiej milczeć i sprawiać wrażenie idioty niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości - masz cokolwiek do powiedzenia co wnosi cokolwiek do dyskusji?
Po pierwsze - Protezunia pisała nie do ciebie, a do mnie. Więc sam się wciąłeś w cudzą dyskusję, a potem wyrażasz pretensje. Przyganiał kocioł garnkowi.
Po drugie. Szydząc z osób zmarłych oraz propagując kłamstwa godzące w ich dobre imię postawiłeś się poza kręgiem kultury polskiej. A z całą pewnością poza kręgiem osób, którym w kręgu kultury polskiej należy się jakikolwiek szacunek. Nie bądź więc zdziwiony, że go nie wyrażam.
Po trzecie. Oczywiście, że mam i mówię. Patrz piętro wyżej.
kolego przepraszam a kim Ty jesteś, że uzurpujesz sobie prawo do decydowania kto jest poza kręgiem kultury polskiej? W dzisiejszych czasach słowo patriota to tępy osiłek niosący do kościoła święconkę w bluzie z napisem śmierć wrogom ojczyzny.
Ale pisząc Twoimi słowami - jesteś zwolennikiem teorii spiskowej, głoszącej kłamstwo smoleńskie i co gorzej, doskonale wiesz, że propagujesz pierdoły.
Od siedmiu lat ludzie winni katastrofy komunikacyjnej - obydwaj Kaczyńscy, Błasik wywierający presję na pilotów, Sasin i Duda, którzy organizowali ten lot - zbudowali kłamstwo smoleńskie, które skupia ludzi o płytkich umysłach.
Kłamstwo jest podtrzymywane przez ludzi takich ja Ty i śmieszna Protezunia. Piszących od rzeczy o jakiejś polskości, twierdzących, że ludzie, którzy wiedzą co wydarzyło się w Smoleńsku to wyznawcy Putina.
Wiem co się wydarzyło w Smoleńsku bo czytam o tej katastrofie od siedmiu lat.
Ogarnij się chłopie i przestań bredzić.
Gdzie ta komisja międzynarodowa? jesteśmy coraz bliżej prawdy - pieprzy co miesiąc gensek Kaczyński do swoich wyznawców na partyjnym wiecu,
Nie ma żadnego dowodu na zamach - i nie będzie.
Masz taki dowód to podaj -tylko nie podpieraj się tą śmieszną zbieraniną Macierewicza.
Zacytuj kogoś kto jest uznanym autorytetem a dziedzinie badania katastrof albo się wyłącz.
Mój drogi
Przez ponad 7 lat prokuratura zarówno polska, jak i rosyjska prowadzą śledztwo w sprawie tragedii smoleńskiej. Ani jedna, ani druga NIE UKOŃCZYŁA ŚLEDZTWA. Prokuratorzy, badający sprawę bezpośrednio, NIE WIEDZĄ, jakie były przyczyny i przebieg tragedii, a tym bardziej kto był winien. Ciągle sprawę badają. Ale ty wiesz. Bo czytasz od siedmiu lat.
Żałosne.
Niemniej wolno człowiekowi mieć poglądy, choćby nie wiem jak dziwaczne.
To, że próbujesz wmówić audytorium, jakoby m. in. śp. Lech Kaczyński czy śp. gen. Błasik, po tym jak zginęli pod Smoleńskiem, zbudowali jakoweś kłamstwo smoleńskie, jest kretyńskie.
Niemniej wolno człowiekowi być kretynem.
Ale ty na tym nie poprzestajesz. Nie tylko nie mając ku temu żadnych racjonalnych przesłanek, ale również przecząc wszelkim znanym dowodom w sprawie (a znasz je - wszak czytasz od 7 lat...) oraz zdrowemu rozsądkowi, oskarżasz tragicznie zmarłe OFIARY o bycie SPRAWCAMI tragedii, w której zginęły. Jeszcze trochę, a przybijesz pluszową kaczkę do krzyża, będziesz szczał na znicze i tańczył na grobach. W tym - wytyczonym już przez tarasoidów - kierunku zmierzasz. I to właśnie sprawia, że żadną miarą godny oddawania jakiegokolwiek szacunku nie jesteś.
Śledztwo w Polsce zostało zakończone. Został opublikowany raport Komisji Millera, szczegółowo wyjaśniający przyczyny katastrofy.
Raport jest zrozumiały dla ludzi umiejących czytać ze zrozumieniem i nie szukających mrówek w gównie.
Śledztwo wznowiono je po objęciu władzy przez PIS. Po co? Nie wiem.
Kaczyńscy i Błasik są bezpośrednimi sprawcami katastrofy. Wystarczy zapoznać się ze stenogramami z czarnych skrzynek.
PULL UP, PULL UP, TERRAIN AHEAD, TERRAIN AHEAD a osoba spoza załogi mówi do załogi - siadaj, siadajcie, zmieścisz się śmiało.
Wszelkie znane dowody potwierdzają wypadek lotniczy.
Kłamstwo o zamachu podniósł Jarosław Kaczyński w czasie swojej kampanii prezydenckiej. Był to jego program wyborczy. Takie wzięcie ludzi myślących niskimi emocjami zamiast głową.
Po przegranych wyborach brnął dalej w kłamstwo, teraz nie może się z niego wycofać.
A teraz podobnie jak mój przedmówca doradzam - Panie Krzychu idź Pan kup sobie stoperan. Może przestaniesz wydobywać z siebie to co stoperan zatrzymuje w jelitach.
Napisałeś nieprawdę.
Pomyliłeś systemy walutowe. Pisząc o śledztwie prokuratury napisałeś o postępowaniu KBWL. To są dwa różne postępowania i dwie różne sprawy.
Otóż, o ile MAK zakończył postępowanie raportem Anodiny, a KBWL pod udokumentowanym naciskiem Millera przepisał ten raport z drobnymi poprawkami i też postępowanie zakończył, o tyle prokuratury zarówno polska jak i rosyjska nieprzerwanie prowadzą postępowanie. I nieprawda, jakoby wznawiały pod czyimkolwiek naciskiem.
Co do słów "siadaj, zmieścisz się śmiało" w odniesieniu do lądowania, to proszę mi tu zaraz zacytować odpowiedni stenogram odsłuchu przeprowadzonego przez instytucję wiarygodną - Instytut Sehna. Ze wskazaniem linku konkretnego dokumentu, strony na nim itd. Gdyż albowiem w wiarygodnych dokumentach takiego stwierdzenia użytego w tym kontekście nie ma.
Co do TAWS i jego komunikatów - to sprawa jest z grubsza znana: pojawiały się z powodu tego, że lotnisko nad które nadlatywał TU nie było ujęte w systemie TAWS.
Co zaś się tyczy załogi - wiadomo, że wykonywała ona podejście do wysokości decyzji (co wolno jej było zrobić niezależnie od warunków, skoro dostała z wieży kontroli lotów warunkową zgodę na lądowanie) i że na wysokości decyzji podjęła decyzję, iż NIE LĄDUJE. I to czarne skrzynki dokumentują jasno i jednoznacznie. Od 2013 roku nie ma w tej sprawie żadnych wątpliwości. Poza złą wolą pewnej grupy ludzi.
A dlaczego mimo decyzji załogi o NIE LĄDOWANIU samolot nadal się zniżał oraz dlaczego rozpadł się w powietrzu, tego ani MAK, ani KBWL Millera nie wyjaśniły.
Co do JarKacza i jego kampanii, to oczywiście jak zwykle kłamiesz w żywe oczy. Sprawa Smoleńska była w kampanii 2010 roku maksymalnie wyciszona. Co zresztą było błędem sztabu JarKacza, kosztującym go prezydenturę. Nie ma się jednak czemu dziwić. Szefową sztabu była Kluzica, a jej dalsze niechlubne losy są powszechnie znane. I niejako tłumaczą ten "błąd" sztabu.
Sam zaś JarKacz nie wyraził się o Smoleńsku per "zamach" chyba do tej pory, a do 2013 z całą pewnością.
Stenogramy są powszechnie dostępne w necie. Nie wiem dlaczego akurat Instytut Sehna wydaje niby tylko jedyne wiarygodne opinie. Gazeta Polska jest też tylko jedynym słusznym medium????
Katastrofa to 08:41:03
08:26:18 panie dyrektorze wyszła mgła i przy tych warunkach, które są obecnie nie damy rady usiąść.
08:30:30 na razie nie ma decyzji prezydenta co dalej robimy
08:33:43 wychodzić mi stąd
08:35:47 FAKTEM JEST, ŻE MUSIMY TO ROBIĆ DO SKUTKU (Dowódca sił powietrznych)
08:35: 50 DOKŁADNIE (inna osoba trzecia)
08:40:11 PO-MY-SŁY (dowódca sił powietrznych)
08:40:21 ZMIEŚCISZ SIĘ ŚMIAŁO (dowódca sił powietrznych)
Co do komunikatów piszesz, że sprawa jest z grubsza znana, lotnisko nie było ujęte w systemie TAWS.
No właśnie - to jest kłamstwo smoleńskie, oczywiście, że lotnisko nie było ujęte w systemie TAWS ale tym bardziej wówczas należy odejść a nie szukać ziemi we mgle.
Masz jakieś pojęcie o pilotażu? Nie widzisz ziemi nie lądujesz.
Kolejne kłamstwo smoleńskie - pilot nie dostał ŻADNEJ ZGODY NA LĄDOWANIE, dostał zgodę na warunkowe zejście na 100 metrów. Jak to jest, że gadasz głupoty, że na 100 metrach podjęto niby decyzję o odejściu a nawigator odlicza 90, 80.
Dlaczego samolot dalej się zniżał? Bo to nie był papierowy samolot. To że jest wydana komenda - odchodzimy, to nie znaczy, że w jednej sekundzie zacznie piąć się w tempie 20 metrów na sekundę.
Podziwiam Twój zapał - ja już od dłuższego czasu stosuję zasadę "nie dyskutuj z debilem". Ale cóż, Ty pewnie jesteś jeszcze bardzo młody i masz dużo czasu, a ja swój już cenię. Pozdrawiam:)
Nie jestem "bardzo młody". Niemniej - po przeczytaniu ostatniego postu brekolmica doszedłem do wniosku, że mój czas również jest cenny.
On doskonale wie, że powołuje się na fałszywkę stenogramów. Równie "prawdziwą", jak zapewnienia Kopaczowej o "przebadaniu genetycznym każdego skrawka ciała". Dlatego nie podaje linka i dlatego dezawuuje odczyty wykonane przez specjalistów z Inst. Sehna.
Podobnie - doskonale wie, że wersja przebiegu wypadków podana przez Anodinę czy KBWLLP jest nieprawdziwa. Mimo tego, zdecydował się kłamać w żywe oczy.
Doszedłem do wniosku, że na tym etapie prostowanie tych wszystkich kłamstw mija się z celem. Jest nowa Komisja, są nowi ludzie w Prokuraturze, niech czynią swą powinność. Prawda wyjdzie na jaw, gdy kłamcy i matacze usłyszą zarzuty przed sądem. Myślę, że już niedługo.
Tak się składa, że twoje zaangażowanie w propagowaniu nieprawdy wpływa wyłącznie na twój honor.
Widać zresztą jak zareagowałeś, kiedy brekolmic obnażył twoje kłamstwa.
>"mit wciskany ludziom przez sprawców katastrofy czyli po pierwsze członków Kancelarii Prezydenta Kaczyńskiego - Sasina i Dudy, którzy organizowali fatalny lot (...)"
Zabawna sprawa - koleś próbujący pisać o mitach sam zakłamuje sprawę. No chyba, że po prostu nie wiesz co oznacza słowo "sprawstwo". Jakby tego było mało, oskarżasz o "wciskanie mitu" martwych ludzi.
Także podsumowując, z tym zaproszeniem do dyskusji to chyba trollujesz, bo biorąc pod uwagę powyższe nie wyglądasz na intelektualnie zdolnego do jej podjęcia. I to jest jedna z ważniejszych powodów powstawania wszelkiego rodzaju teorii spiskowych - naprzeciw głupców łykających każdą bzdurę stają tacy sami głupcy powtarzający równe bzdury.
Sasin i Duda są martwi? Organizowali lot.
Lech Kaczyński powiedział na przełomie 2009/2010 - w kwietniu organizuję wizytę w Katyniu, Tusk i jego ludzie mają się nie wtrącać.
Kancelaria Kaczyńskiego to był Sasin i Duda. Nie Tusk, Janicki, Arabski lub Sikorski.
Wystarczy poczytać zapisy z kabiny pilotów aby dowiedzieć się, że dowódca sił powietrznych powiedział w ostatniej fazie lotu - musimy to robić do skutku, PO-My-SŁY, zmieścisz sz się śmiało -stojąc w kabinie pilotów.
Dowódca sił powietrznych - nie Putin, Tusk, Komorowski, Bartoszewski, dowódca sił powietrznych, ignorując jednocześnie komunikat PULL UP, TERRAIN AHEAD.
Nie zapraszam Cię do dyskusji - nie mamy o czym gadać, zero filmów ocenionych, 1137 postów.
I jedna ważna rzecz na koniec - masz rację co do teorii spiskowych, zacytuję:
"nie wyglądasz na intelektualnie zdolnego do jej podjęcia. I to jest jedna z ważniejszych powodów powstawania wszelkiego rodzaju teorii spiskowych - naprzeciw głupców łykających każdą bzdurę stają tacy sami głupcy powtarzający równe bzdury"
kto się przezywa, sam się tak nazywa - taka mądrość przedszkolna lat siedemdziesiątych.
Teorią spiskową jest przecież teoria o jakimś wybuchu - więc sam sobie wystawiłeś świadectwo.
Howgh
Więc można mówić co najwyżej o odpowiedzialności za katastrofę, a nie sprawstwo - raz jeszcze pytam czy wiesz co to słowo oznacza?
Jak pisałem - sprawcy są martwi, zginęli w katastrofie.
>"Teorią spiskową jest przecież teoria o jakimś wybuchu - więc sam sobie wystawiłeś świadectwo."
A gdzie ja napisałem, że doszło do jakiegokolwiek wybuchu? Nie dość, że wypowiadając się publicznie i zapraszając do dyskusji zamierzasz ją podjąć tylko z wybranymi, to jeszcze roisz sobie ich stanowisko.
Czas znowu wprowadzić stan wojenny. Tym razem na tym forum. To co się tu dzieje przechodzi ludzkie pojęcie.
Co do kłamstwa czym jest brak poruszania pewnych wątków w jakiejś historii oraz omijanie pewnych faktów czy może świadoma ich błędna interpretacja. Czyż nie jest to kłamstwo? Świadome operowanie realnymi faktami tak by przedstawiały inną historię.
Dla przykładu wątek pilotów nikt w tym filmie nie wie co powinien pilot i nie analizuje działań pilotów. Bo po co? Historyjka że to wieża podejmuje decyzje dla samolotu jest znana. Gdy nie ma się o tym wątku bladego pojęcia lub obala on teorie spiskową która jest promowana to nikt z powielających teorie nie zajmie się przedstawieniem wątku.
Już jeden film pseudo dokumentalny był w którym z prawdopodobnych sprawców tej tragedii pilotów (a pewnych wg raportu) zrobiono bohaterów a wszystko przy wsparciu rodzin i pseudo komisji omijającej wątek pilotów.
PIloci dostali rozkaz od Leszka aby lądować mimo wszystko no i zeszły chłopki zbyt nisko. Tupolev (stary grat) potrzebuje czasu, zęby wejsć na obroty i pójść w górę. Nie zdążyli i zwalili brzozy.
Piloci wg skrzynki wielokrotnie w trakcie lotu konsultowali kwestię lądowania z ogólnie rzecz ujmując kabiną pasażerską (to absurdalna sytuacja patrząc na kompetencje na statku powietrznym - czyli już to jest błędem i zagrożeniem bezpieczeństwa).
Nie łudźmy się to nie tylko tupolew nie podniesie się bo przy schodzeniu z taką prędkością każdy samolot będzie potrzebował czasu zanim wyrówna i jeszcze trochę zanim wzniesie. Tymczasem ci cudacy schodząc odliczali do 20 aż zaczęło rąbać o kadłub (od 20 nie ma opcji by się podnieść i to nie tylko Tupolewem) tymczasem nie powinni się znaleźć przy widoczności na 200 czy 400 m poniżej 100 m wysokości tu kolejny błąd pilotażu (dane od pana pilota mniejszej maszyny Wolsztyla było o widoczności który jednak jako pilot wylądował przypadkiem i im nie odradzał lądowania w sposób kategoryczny). oczywiście pierwsza komisja mówiły o tym co wyrabiali ci Piloci nie mając widoczności dziś mamy absurd promo w tv PIS i od pseudokomisji jakoby piloci byli wielkimi bohaterami. Ci wielcy bohaterowie zabili ze swojej winy 96 osób.