Do twojej informacji: oceny z nowych kont, z jednym czy kilkoma wystawionymi ocenami itp. nie mają wpływu na ogólna ocenę filmu na stronie. Piszę tak profilaktycznie, abyś nie wysilał się zakładaniem wielu "widmowych" kont. Pzdr.
Chyba jednak trochę tak, skoro zacząłeś inne oceny wystawiać... Trochę ci to zajmie :)
Prawda jest taka, że moje pisiorki nie chcą tego filmu oglądać. Kina puste podobno. I co ja mam myśleć?
Prawda jest taka że wiekszość ludzi u nas w kraju ma wyprane mózgi i nie potrafi myśleć samodzielnie. No ale co się dziwić jak od 1945 r. sowieci wciskają nam swoją propagande. Jeszcze wiele wody w Wiśle upłynie zanim coś się zmieni.
Nie chodzi mi o większość, tylko o 6 milionów 200 tysięcy wyborców PiSu.
Co im się może nie podobać w tym filmie, że nie pchają się do kin drzwiami i oknami?
Ulegli propagandzie od października zeszłego roku?
Heh z tego co wiem to film ma całkiem sporą widownie ku waszej rozpaczy lewaki i komuchy
"Prawda jest taka że wiekszość ludzi u nas w kraju ma wyprane mózgi i nie potrafi myśleć samodzielnie" Zgadzam się w 100%. Właśnie z tego powodu mieliśmy wynik wyborów, jaki mieliśmy. :)
No tak dobry wynik. Lewica upadła. Tylko zamiast przebierańców z kukiza powinna wejść jakaś porządna partia narodowa i by było ok. Ale wszystko przed nami
Czyli odpowiadają Ci rządy monopartyjne z Sejmem, rządem i Prezydentem podlegającymi prezesowi partii rządzącej, który w dodatku za swoje decyzje nie odpowiada przed nikim? Takie coś już było, wprawdzie zamiast Prezydenta była Rada Państwa, a prezes nazywał się pierwszym sekretarzem KC. Każdy dziennik w rządowej TV (bo nie było innej) rozpoczynał się od " Pierwszy sekretarz KC..". Spokój społeczny (poza bardzo sprawnym aparatem przymusu i cenzurą) utrzymywało rozdawnictwo, na które państwo zaciągało kredyty, na coraz gorszych warunkach. Sielanka minęła po 5.5 roku (Radom), a wszystko padało już gospodarczo po 9.5 roku, gdy społeczeństwo tupnęło.
"Naród, który nie zna swej historii skazany jest na jej powtórne przeżycie."
Nie wiesz o co mi chodzi ale nie chce mi się teraz tłumaczyć więc napisze ci że podoba mi się scena polityczna taka jak jest na Węgrzech.
Zmiany ustrojowe prowadzące do centralizacji władzy i ograniczania kontroli tej władzy są potencjalnie groźne. A Orban zrobił wiele, by władzy nie oddać, być może dożywotnio. Zmiana ordynacji wyborczej i nadanie obywatelstwa, a co za tym idzie prawa wyborczego etnicznym Węgrom mieszkającym na dawnych węgierskich ziemiach, dała mu większość konstytucyjną. Spacyfikował też opór władzy sądowniczej. Władza deprawuje, a władza absolutna deprawuje absolutnie. Nie chcę pozakonstytucyjnego ośrodka władzy w Polsce, bo żyłem czasach, gdy telefony z komitetów partyjnych odpowiedniego szczebla wpływały na decyzje zarządzających gospodarką, urzędników, czy sędziów. I nie było żadnych poleceń na piśmie, żadnej odpowiedzialności "popychających sprawę", nierzadko samowolnie i dla własnej korzyści. Nie było też specjalnego sprzeciwu, bo wszyscy wiedzieli czym to grozi. Zupełnie jak prośba od Don Vita Corleone....
Prawda to ciebie boli pisofilski oszołomie.
Tutaj masz fakty:
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/niepublikowane-nagrania-z-kokpitu-tu-15 4m,634833.html
Heh ale masz rzetelne źródło informacji. Gratuluje wyboru. Obyś nie obudził się za późno z ręką w nocniku. NIe ma to jak słuchać ekspertów z Niemiec i ZSRR w sprawie naszej tragedii
Nie jestem za pisem tylko jestem młodym Polakiem który chce znać prawde. A jak ktoś sugeruje się doniesieniami z tvn to dla mnie już spalony jest. Bez odbioru
Niestety dla was nie wierze w żadne słowo komunisty (czyt Miller, Kwach Bolek Jaruzel itd itp) Dopiero jak władze przejmą prawdziwi Polacy i wyjaśnią tą sprawę po Polsku to uwierzę. Mam nadzieje że to niedługo nastąpi. Pozdrawiam
no własnie jesteś młody. Może warto iść do szkoły?? np na lekcję fizyki??? dokształcić się aby mięć większą wiedza do stawiania argumentów, stawiania hipotez? rozważania ich?
Jakbyś chodził do szkoły to byś wiedział np co to jest 3 zasada dynamiki Newtona i ona w sumie rozwiązuje całą zagadkę owej tragedii smoleńskiej?
a brzmi ona mniej więcej tak:
"Jeżeli ciało A działa na ciało B, to ciało B działa na ciało A z taką samą siłą, lecz o zwrocie przeciwnym... a to oznacza że w momencie uderzenia skrzydłem w brzozę, drzewo działało z taką samą siłą z jaką działał na nią samolot. Nie ważne jest czy mamy do czynienia z drewnem, cegłą, kamieniem, wodą. Zasada jest taka sama. W innym przypadku samoloty, które są jak pewnie wiesz z metalowych części nie mógłby sie rozpaść po uderzeniu w wodę, która jest płynem.... no bo jak to??? woda może zniszczyć metal??? a jednak może i zniszczy... podobnie jak kaczka (trochę kości i białka) zniszczy silnik odrzutowy.
więc....
do szkoły..... wtedy nie będzie wątpliwości.
Naoglądałeś się bzdur w tvn i polszmacie. Naczytałeś się Gówno Prawdy i cwaniakujesz. Byłeś tam? Widziałeś jak samolot uderza w brzoze? Podejrzewam że nie. Jedyne co możesz to wierzyć w sowiecką i tuskową propagande. Bez odbioru
chodziłem do szkoły... znam zasady fizyki i zjawisk które rządzą naszą planetą. Potrafię wyciągać wnioski i łączyć ze sobą pewne zjawiska zależne od siebie.
tobie też proponuje....aha... i mniej słuchaj rządzących i polityków... bo zaraz się okaże, że główną przyczyną katastrofy była broń elektromagnetyczna wystrzelona przez Niemców z Berlina... a Ty powiesz że coś w tym musi być i trzeba to zbadać, bo pewnie jest to prawda.
ocena tego filmu jest czysto polityczna, wchodzą ludzie którzy filmu nawet nie oglądali i naciskają 1, bo kaczor jest głupi, bo pisiory są obciachowe, no bo przecież nawet głupi wie że to była katastrofa - to była katastrofa, bo była katastrofa, każdy ekspert to w mediach potwierdzili. Nie wymagaj od ludzi zbyt wiele, a raczej mniej niż sam się spodziewasz. Ocenę wystawiły negatywne emocje i brak cienia jakiejkolwiek refleksji nad tym, że ktoś może sądzić na ten temat inaczej, albo po prostu powątpiewać w oficjalne wersje - które dla człowieka myślącego i zastanawiającego się nad informacjami które dostaje - nie są wcale takie przekonujące.
zupełnie nie, patrząc na dramatyczny trolling ocenowy, chwała ludziom którzy się temu sprzeciwiają wystawiając drugi koniec kija. ja sam jak zobaczę, to pewnie dam 10 w ramach protestu.
Jak to mawiała Kobieta Pracująca (wieczny odpoczynek genialnej Kwiatkowskiej...),
Jak jest jakiś picownik, zawsze się znajdzie antypicownik.
Co polecam łaskawej uwadze.
Straszne jest to że w naszym kraju ludzie wyrabiają sobie opinie na jakiś temat przy pomocy niemieckich medii i sowieckich trolli którzy zarabiają pieniądze na szkalowaniu Polaków i wszystkiego co Polskie. Czy już naprawde jesteśmy tak zalatani że nie mamy czasu na własne refleksje