PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650957}
2,3 51 tys. ocen
2,3 10 1 51047
1,3 34 krytyków
Smoleńsk
powrót do forum filmu Smoleńsk

Zdobył 7 węży!

użytkownik usunięty

Należało się jak mało komu!

ocenił(a) film na 1

W pełni zasłużone, jak dla mnie to powinien dostać więcej.

użytkownik usunięty
Nekromanta21456

Miał bodajże 17 nominacji :DD

ocenił(a) film na 1

Więc powinien dostać 17 węży. Nie ma gorszego polskiego filmu, który wyszedł w 2016.

użytkownik usunięty
Nekromanta21456

Gdyby dostał 17 węży na zawsze przeszedłby do historii. To wręcz podręcznikowy przykład tego jak zrobić zły film.

Ciekawe czy 2017 ktoś pobije ten niechlubny rekord...

ocenił(a) film na 1

W sumie masz rację, z tą historią byłaby klapa. Tak czy siak uważam że z tych 17 nominacji co najmniej 10 powinno wygrać.

I nie, nikt nie pobije tego rekordu w 2017, nie ma takiej opcji.

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 1

Na pewno tak będzie, Smoleńsk to najgorszy film jaki w życiu widziałem (obok The Skeleton Man)

ocenił(a) film na 1

Nie wiem czy to przypadkiem nie jest najgorszy film w historii polskiego kina. Niemniej za 50 lat może stać się swoistą ciekawostką "historyczną", takim uzupełnieniem rozdziału na lekcjach historii pt. "Okres rządów Jarosława Kaczyńskiego i PiS". Zestawianym z wybranymi programami informacyjnymi TVP z tego samego okresu.
Wydaje mi się, że głupszej władzy nigdy w Polsce nie mieliśmy, a ten film jest niejako do tego dodatkową "ilustracją". Sięgającą dna nie tylko pod względem nonsensu fabularnego, ale także pod względem realizacyjnym, artystycznym, aktorskim etc.

użytkownik usunięty
per333

Pomijając kwestie polityki: tak, to na pewno jeden z gorszych filmów w historii polskiego kina i kinematografii, w ogóle. Szłam do kina ze świadomością, że nie będzie to kino najwyższych lotów, ale to co zobaczyłam przerosło moje oczekiwania. Aktorstwo leży, kwiczy i prosi o dobicie. Zdjęcia są tragiczne, panorama Chicago mnie dobiła. Muzyka - szkoda gadać.
No, ale nie ma co! Wszystko co już było do powiedzenia o tym "filmie" zostało powiedziane. Jest zły, bardzo zły i nie powinien w ogóle powstać.