Więc powinien dostać 17 węży. Nie ma gorszego polskiego filmu, który wyszedł w 2016.
Gdyby dostał 17 węży na zawsze przeszedłby do historii. To wręcz podręcznikowy przykład tego jak zrobić zły film.
Ciekawe czy 2017 ktoś pobije ten niechlubny rekord...
W sumie masz rację, z tą historią byłaby klapa. Tak czy siak uważam że z tych 17 nominacji co najmniej 10 powinno wygrać.
I nie, nikt nie pobije tego rekordu w 2017, nie ma takiej opcji.
Na pewno tak będzie, Smoleńsk to najgorszy film jaki w życiu widziałem (obok The Skeleton Man)
Nie wiem czy to przypadkiem nie jest najgorszy film w historii polskiego kina. Niemniej za 50 lat może stać się swoistą ciekawostką "historyczną", takim uzupełnieniem rozdziału na lekcjach historii pt. "Okres rządów Jarosława Kaczyńskiego i PiS". Zestawianym z wybranymi programami informacyjnymi TVP z tego samego okresu.
Wydaje mi się, że głupszej władzy nigdy w Polsce nie mieliśmy, a ten film jest niejako do tego dodatkową "ilustracją". Sięgającą dna nie tylko pod względem nonsensu fabularnego, ale także pod względem realizacyjnym, artystycznym, aktorskim etc.
Pomijając kwestie polityki: tak, to na pewno jeden z gorszych filmów w historii polskiego kina i kinematografii, w ogóle. Szłam do kina ze świadomością, że nie będzie to kino najwyższych lotów, ale to co zobaczyłam przerosło moje oczekiwania. Aktorstwo leży, kwiczy i prosi o dobicie. Zdjęcia są tragiczne, panorama Chicago mnie dobiła. Muzyka - szkoda gadać.
No, ale nie ma co! Wszystko co już było do powiedzenia o tym "filmie" zostało powiedziane. Jest zły, bardzo zły i nie powinien w ogóle powstać.