PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650957}
2,3 51 tys. ocen
2,3 10 1 51047
1,3 34 krytyków
Smoleńsk
powrót do forum filmu Smoleńsk

Obejrzałem Smoleńsk......W zalewie filmowej chały jaka zalewa nam kina nie uważam żeby było to jakieś dzieło kinematografii bo raczej to taka fabularyzowana wizja zdarzeń z związanych z katastrofą TU154 z wątkami sensacyjnymi. Ale film da się obejrzeć ... Mam różnych znajomych ale nikt z nich nie ocenia tego filmu na 2 punkty ... Coś mi się więc wydaje że właściciele FilmWeb to platformiani żołnierze którzy "ręcznie sterują" rankingiem ....

ocenił(a) film na 7
user1529

Nie taki zły film jak go oceniają,parafrazując te powiedzenie nie taki diabeł straszny jak go malują.Te oceny to żarty diabła warte.

ocenił(a) film na 7
Yubikey

wygląda na to że nawet na takim raczej rozrywkowym portalu jak FilmWeb, których pogoniliśmy w wyborach a "wyjący za korytem" próbują mieszać swoje interesy polityczne z kinematografią .....

ocenił(a) film na 10
user1529

Niekoniecznie sami właściciele - jakkolwiek z dużym prawdopodobieństwem, podobnie jak większość tzw. "światka artystycznego" - są "platformiani". Raczej mamy do czynienia ze zbiorowym nalotem trolli celowo "dołujących" film. Filmweb się jeszcze jakoś-tam obronił. Ale jak popatrzysz na masakrę na IMDB, to wyzbędziesz się jakichkolwiek złudzeń i wątpliwości.

ocenił(a) film na 7
krzych66

Pewnie masz rację ... Wirtualizacja rzeczywistości w czarnych kolorach i robienie ludziom wody z mózgów przez ludzi mających interes w tym żeby "zielona wyspa miłości" Tuska wróciła i trwała, mnie nie rusza ... Nie jestem na sznurku żadnej "opcji" więc nie muszę nikomu wchodzić w tyłek ... Poza tym szczerze mówiąc odbiegając na chwilę od tematyki filmów do "własnej kieszeni", jakoś nie pałam sympatią do ekipy która zabrała mi wszystkie ulgi podatkowe i strzygła z kasy gładko przy skórze przez te 8 lat ... Ludzie którzy nie liczą swoich podatków sami tylko pracują na etatach pewnie tego nie rozumieją bo nawet nie wiedzą ile im zabierano z pensji ....

user1529

"to taka fabularyzowana wizja zdarzeń z związanych z katastrofą TU154"

wizja zdarzeń, ale zapomnieli pokazać jak sowieci dobijali trzy osoby, które przeżyły wypadek.

ocenił(a) film na 7
nemo899

Przede wszystkim to niech pokażą kamery z lotniska jak samolot wylatywał bo jak narazie nie pokazują.Dziwne to trochę ze naraz wszystkie kamery na lotnisku zawiodły.

ocenił(a) film na 7
nemo899

Dziwne to trochę ze naraz wszystkie kamery na lotnisku zawiodły.A was to nie dziwi kamery są pod każdą knajpa a na lotnisku jakoś nie było lub przestały nagrywać obraz.Troche dziwne jak na lotnisko.

Yubikey

Ja nie masz pojęcia o instalacjach cctv to się nie produkuj. Sam robiłem przeglądy konserwacyjne w naszych jednostkach, tam jedna usterka zasilania która powoduje wyłączenie nawet 30 kamer czeka na decyzję naprawy tygodniami.

ocenił(a) film na 9
user1529

Admini i właściciele tego portalu to lewactwo w wydestylowanej i czystej postaci - świadczy o tym ocena Smoleńska i przeciwwaga tej oceny w przypadku paszkwila pt. Pokłosie. Wszyscy bez wyjątku są też "walczącymi" ateistami - od lat pozwalają egzystować i prowadzić swoistą "działalność oświatową i postępową" kanalii o nicku impactor - do odnalezienia na forum Pasji Mela Gibsona oraz paru innych filmów o tematyce religijnej...pomimo zgłaszania (od lat) jego tematów jako niezgodnych z regulaminem (obrażanie uczuć religijnych innych użytkowników) osobnik ten działa i ma się dobrze - proponuję zajrzeć w jego profil - to "biblia ateizmu"

ocenił(a) film na 7
RogerVerbalKint

Wiesz mnie tam powiewa czy ktoś jest wierzący i w co, czy nie. To jego prywatna sprawa. Natomiast jeśli rankingi filmów są ustawiane np. pod kątem preferencji politycznych właścicieli portalu to mija się z celem aktywność użytkowników ....

ocenił(a) film na 1
user1529

Jeśli spojrzeć na niego z punktu widzenia skoku na kasę to niskie oceny jak najbardziej mu się należą.

Owszem, jest masa niepotrzebnej nikomu chały w polskiej kinematografii ale często nie pretenduje ona do przedstawiania konfabulacji i przypuszczeń jako fakty. Nie usiłują one być cynicznym głosem rozdrapującym niezabliźnioną jeszcze ranę. I przy okazji nie obnaża tak rażąco przerośniętego ego reżysera, który usiłował wszystkim wmówić, że brak pieniędzy na produkcję tego paszkwilu był wynikiem politycznych zabiegów. Po obejrzeniu prawda stała się niezaprzeczalna: to jest po prostu słaby film w każdym aspekcie. Nie dla Krauzego jednakże.

ocenił(a) film na 6