PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=224026}

Snuff

1976
3,2 185  ocen
3,2 10 1 185
3,0 2 krytyków
Snuff
powrót do forum filmu Snuff

Pierwsze minuty filmu zapowiadają naprawdę hardkorową jazdę gdy kilkoro hipisek toruruje swoją koleżankę. Niestety przez resztę filmu zapominamyże to horror ale za to cieszymy oko skąpo odzianymi ślicznymi aktoreczkami w licznych scenach erotycznych. Gdy komuś to nie wystarczy i uzna film za nudny ostatnie 5 minut zrekompensuje mu z nawiązką stracony czas sceną już chyba kultową przedstawiającą... a zresztą zobaczcie sami.

tomferm

masz może do tego napisy...?

ocenił(a) film na 4
tomferm

No nie powiedziałbym że nic się nie dzieje... Tu non stop kogoś mordują, scen erotycznych trochę jest, ale scen zabójstw znacznie więcej. W zasadzie to też się robi nudne po pewnym czasie, a całość i tak się kupy nie trzyma. Ostatnia scena faktycznie cholernie mocna. Ogółem słabe 4/10 bo ma to dzieło swój specyficzny klimat, choć wieje od niego amatorszczyzną i marnym aktorstwem.

ocenił(a) film na 1
Lucky_luke

Cholernie mocna ?
Kpisz sobie ?

Dla mnie ona była, co najwyżej, cholernie śmieszna. Strasznie to wszystko sztuczne. Nikt się nie szarpie, nie krzyczy. Tylko cichutko pojękują i czekają na wyrwanie flaków. Oprócz tego, kilka litrów keczupu, który można by spożytkować o wiele lepiej i... smaczniej.

ocenił(a) film na 3
Lucky_luke

Będę bronił Lucky Luke'a, że ostatnia scena jest cholernie mocna. Jeśli chodzi o samą scene - super zrobiona realistycznie i cholernie ryje beret. Moim zdaniem jest to jedna z ciekawszych scen gore w filmie wogóle, scenę wspomnianą obejrzałem w zwolnionym tempie i nie wychwyciłem żadnego błędu.
Sam film to wyjątkowa lipa z wyjątkowym aktorstwem (TAK SŁABEGO CHYBA NIE WIDZIAŁEM) oraz debilną i nudną fabuła.

Film 1/10, scena gore 10/10 - i jak tu cholera ocenić całość?

ocenił(a) film na 3
stasiuvino

Jeśli komuś ostatnia scena się podobała to odsyłam do Last House on Dead End Street. Ten film z podobnego okresu jest tym czym Snuff chciałby być :) Jest tam podobna scena ale za to dłuższa i lata świetlne lepsza pod każdym możliwym względem od tej z powyżej omawianego dzieła

ocenił(a) film na 3
Bloodbane

Oj racja, racja. To również klasyk i obowiązkowa pozycja dla każdego snuffmaniaca... No i sam film o niebo lepszy.