ktoś uważa, że bycie kobietą to grzech ? Czy kobiety muszą produkować, kręcić takie filmy żeby pokazać, że nie są gorszymi ludźmi niż faceci ? A może jestem śmiertelnie poważny i nie widzę, że to zwykła beka z postaw kobiet. Film zobaczę z wielką chęcią, żeby sie przekonać. Za hasło promocyjne filmu daje 1/10.
Zwróciłam na to samo uwagę! Po prostu żałosne, wymuszone hasło. Dlatego nie zamierzam oglądać tego filmu.
Z Jednej strony tak i z zwiastun jak i recenzje idzie dużo już pokazują o głównych bohaterkach. Mianowicie bycie kobietą poniekąd jest grzechem bo zamyka Nas się w stereotypach. One szukają wolności i rozrywki. Czemu to mężczyźni mogą szaleć uprawiać szalony sex a wolnośc kobiety kończy się na macierzyństwie i małżeństwie ?
100 lat temu sex kończył się macierzyństwem i małżeństwem, z przyczyn ekonomicznych jak i kulturowych. Ten film to sobie mogły sufrażystki nakręcać na początku XX wieku, w ramach propagandy walki o prawa kobiet. Uprawianie sexu to taka sama wolność jak picie wódy i branie dragów - czyli żadna wolność.
Ale chodzi o to jak się patrzy w społeczeństwie do kobiet które przyznają się otwarcie że mają taki styl bycia a nie inny....
sory, ale musze to zrobić ;) "Ale chodzi o to jak się postrzega w społeczeństwie kobiety, które przyznają się otwarcie, że prowadzą taki a nie inny styl życia". Dużo "stylówek" (błędów stylistycznych), bardzo trudno mi się czytało, więc pozwoliłem sobie na wygładzenie Twojej wypowiedzi ;) Tak masz rację, ale to wina mediów (filmów, książek, telewizji). Poza tym temat dotyczy idiotycznego hasła promującego film. Szukałem w internetach francuskich, ale chyba tylko w Polsce takie cudo wymyślili.