PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=695775}

Spódnice w górę!

Sous les jupes des filles
2014
5,5 7,3 tys. ocen
5,5 10 1 7326
Spódnice w górę!
powrót do forum filmu Spódnice w górę!

ktoś uważa, że bycie kobietą to grzech ? Czy kobiety muszą produkować, kręcić takie filmy żeby pokazać, że nie są gorszymi ludźmi niż faceci ? A może jestem śmiertelnie poważny i nie widzę, że to zwykła beka z postaw kobiet. Film zobaczę z wielką chęcią, żeby sie przekonać. Za hasło promocyjne filmu daje 1/10.

ocenił(a) film na 9
MackuPicku

Własnie wróciłam z filmu - świetny, uśmiałam się do łez. Jak dla mnie 9/10

MackuPicku

Tego to ci nie powiem, ale zwiastun był koszmarny. No masakra jednym słowem.

MackuPicku

Zwróciłam na to samo uwagę! Po prostu żałosne, wymuszone hasło. Dlatego nie zamierzam oglądać tego filmu.

MackuPicku

Z Jednej strony tak i z zwiastun jak i recenzje idzie dużo już pokazują o głównych bohaterkach. Mianowicie bycie kobietą poniekąd jest grzechem bo zamyka Nas się w stereotypach. One szukają wolności i rozrywki. Czemu to mężczyźni mogą szaleć uprawiać szalony sex a wolnośc kobiety kończy się na macierzyństwie i małżeństwie ?

Chile91

100 lat temu sex kończył się macierzyństwem i małżeństwem, z przyczyn ekonomicznych jak i kulturowych. Ten film to sobie mogły sufrażystki nakręcać na początku XX wieku, w ramach propagandy walki o prawa kobiet. Uprawianie sexu to taka sama wolność jak picie wódy i branie dragów - czyli żadna wolność.

MackuPicku

Ale chodzi o to jak się patrzy w społeczeństwie do kobiet które przyznają się otwarcie że mają taki styl bycia a nie inny....

Chile91

sory, ale musze to zrobić ;) "Ale chodzi o to jak się postrzega w społeczeństwie kobiety, które przyznają się otwarcie, że prowadzą taki a nie inny styl życia". Dużo "stylówek" (błędów stylistycznych), bardzo trudno mi się czytało, więc pozwoliłem sobie na wygładzenie Twojej wypowiedzi ;) Tak masz rację, ale to wina mediów (filmów, książek, telewizji). Poza tym temat dotyczy idiotycznego hasła promującego film. Szukałem w internetach francuskich, ale chyba tylko w Polsce takie cudo wymyślili.

ocenił(a) film na 7
MackuPicku

I jak, czy już obejrzałeś?