PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=371209}

Sportowy film

The Comebacks
2007
5,4 2,9 tys. ocen
5,4 10 1 2862
Sportowy film
powrót do forum filmu Sportowy film

7.5/10 mi sie podobał

użytkownik usunięty

nie wiem skad taka krytyka, film jest pelen niezlych gagow i mozna sie niezle usmiac jesli ktos lubi filmy sportowe (tu jest lista parodiowanych filmow http://en.wikipedia.org/wiki/The_Comebacks#Parodies )
co prawda moglby byc nieco krotszy, ale ogolnie polecam - no chyba ze ktos nie zna tych filmow z listy, albo w ogole nie lubi sie posmiac przy głupawych parodiach to niech turla dropsa gdzie indziej i nie marudzi

użytkownik usunięty

PS widzialem sporo parodii z cyklu "Jakistam Movie" itp. i niektore byly fajne, a niektore byly totalna porażką, ktora nigdy nie powinna ujrzec swiatla dziennego - to tak zeby ktos nie pomyslal ze jestem bezkrytycznym fanbojem parodiowym i wszystko mi sie podoba

użytkownik usunięty

PS2 jak zwykle w tego typu komediach, tutaj takze jest cala masa zartow jezykowych - polegajacych na wieloznacznosci wyrazow i grze słów - ktorych po prostu nie da sie przetlumaczyc na polski, tak ze trudno powiedziec czy jak ktos oglada z polskimi napisami/lektorem to nie straci polowy humoru
np. trener mowi "Someone else has to call the play, someone who thinks outside the Xbox" - i jak teraz przetlumaczyc tego xboxa (oczywiscie chodzi o konsole, jak ktos ogladal to wie, nie chce spoilerowac za bardzo) zeby zachowac sens i zeby nie wytrącić dowcipu? a takich rzeczy jest cala masa...