PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9791}

Stój, bo mamuśka strzela

Stop! Or My Mom Will Shoot
1992
6,0 35 tys. ocen
6,0 10 1 35493
4,0 13 krytyków
Stój, bo mamuśka strzela
powrót do forum filmu Stój, bo mamuśka strzela

Pytam się dwóch grup odbiorców.
(można wstawić swój symbol grupy przy komentarzu)
1. Pierwsza grupa - widz świadomy, kinomaniak lubiąc każde kino, et cetera
2. Druga grupa - miłośnik kina, lubiący kino akcji i komedii. Ceniący Stallone jago twardziela. jw.

(a tak bo pytam bo wśród moich filmwebowych znajomych reprezentujących e 2 grupy oceny tego filmu są nazbyt niskie)

btw. ten sam temat założyłem pod filmem "Gliniarz w przedszkolu"

użytkownik usunięty
Dude_

Zarówno jeden jak i drugi film lubię 6/10, można powiedzieć przyjemne kino familijne, oczywiście nie są to arcydzieła dekady, ale Gliniarz bawi mnie za każdym razem tak samo (jak Kevin sam w domu ;-), a Stój, bo mamuśka o dziwo teraz oglądałam po raz 1szy- jakoś uchował się przede mną przez lata ;-)

ocenił(a) film na 8

No ocena 6/10 jeszcze się broni:p ale 4/10 i poniżej to już przesada. Ja zresztą często przesadzam z oceną filmów do których mam sentyment.

użytkownik usunięty
Dude_

Tak to już jest, że mamy różne gusta, a inni nie rozumieją (dlaczego taka wysoka ocena, dlaczego taka niska ocena) i niestety odmienność od większości jest ostro krytykowana. Np.: spośród 30 naj filmów minionego roku wg WP, kilka uważam za beznadziejne, a jednak sporo ludzi wybrało je, jako najlepsze. Co zrobić ;-)

ocenił(a) film na 5
Dude_

Ja też niekiedy przesadzam z oceną filmów do których mam sentyment. W tym przypadkach jednak nie widzę nic dziwnego w ocenach poniżej 5/10. Obydwie pozycję raczej nie są udane. Są bardzo infantylne (to akurat może być zarówno wadą jak i zaletą - wszystko zależy do jakiej grupy odbiorców jest kierowany). Teksty mało zabawne. Słabo zrealizowane. Posługują się utartymi schematami w nachalny (i w dodatku raczej nieudolny) sposób. Wiem że całe kino akcji lat 80-tych było bardzo kiczowate (te filmy podchodzą pod tamten okres) - sam uwielbiam ten specyficzny klimat - ale tutaj jest blado nawet jak na tamten okres. Według mnie obydwa filmy mogą być lepiej odbierane wśród młodszych widzów (chociaż miały PG-15) i zapewne stąd ten sentyment. Ich odbiór jednak zdecydowanie się pogarsza wraz z dorastaniem widzów.