Witam,
Mam pytanie do oglądających ten film. Otóż nie mogę do końca rozgryźć zakończenie tej produkcji. Chodzi o to, czy owe zakończenie jest prostolinijne, czyli dziewczynki zabił Sebastian, czy może zasugerowane jest jednak, że zabójcą był Juan?
Pytam ponieważ w filmie nie jest pokazane kogo Juan zadźgał nożem na mokradłach i do tego po wszystkim otrzymujemy informacje, że Juan kłamał w sprawie zabójstwa dziewczynki podczas zamieszek w innym mieście oraz to, że był wysoko postawionym agentem specjalizującym się w torturach. A przecież wiemy, że dziewczynki były brutalnie torturowane przed śmiercią.
Z góry dzięki, za opinie jak Wy to wszystko widzicie, na koniec dodam, że jeśli film jest zwykły prostolinijny to: 3-4/10, lecz jeśli dobrze myślę i końcówka sugeruje to co napisałem to: 7-8/10.
Pozdrawiam, Dariusz.
Kilka osób wspomina, że nie wiadomo czy Sebastian zabijał. Pierwsze zabójstwo, to było zabójstwo dziewczyny tego faceta co wbił do hotelu z bronią. Tam był pokazany charakterystyczny krzyżyk (u matki dziewczyny) oraz stopa, która miała wpaść w śrubę motorówki. Ten krzyżyk Juan znalazł w szopie Sebastiana (i schował przed swoim partnerem) a potem gdy wrzucał ciało Sebastiana widać było, że wciąga je jakaś turbina. Ta chyba była jakaś przepompownia wody. To zapewne w tym samym miejscu poszatkowało ciało pierwszej dziewczyny.