PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=701323}
7,1 16 tys. ocen
7,1 10 1 16396
6,8 23 krytyków
Stare grzechy mają długie cienie
powrót do forum filmu Stare grzechy mają długie cienie

Witam,
Mam pytanie do oglądających ten film. Otóż nie mogę do końca rozgryźć zakończenie tej produkcji. Chodzi o to, czy owe zakończenie jest prostolinijne, czyli dziewczynki zabił Sebastian, czy może zasugerowane jest jednak, że zabójcą był Juan?
Pytam ponieważ w filmie nie jest pokazane kogo Juan zadźgał nożem na mokradłach i do tego po wszystkim otrzymujemy informacje, że Juan kłamał w sprawie zabójstwa dziewczynki podczas zamieszek w innym mieście oraz to, że był wysoko postawionym agentem specjalizującym się w torturach. A przecież wiemy, że dziewczynki były brutalnie torturowane przed śmiercią.
Z góry dzięki, za opinie jak Wy to wszystko widzicie, na koniec dodam, że jeśli film jest zwykły prostolinijny to: 3-4/10, lecz jeśli dobrze myślę i końcówka sugeruje to co napisałem to: 7-8/10.

Pozdrawiam, Dariusz.

ocenił(a) film na 8
Dariusz_007

Kilka osób wspomina, że nie wiadomo czy Sebastian zabijał. Pierwsze zabójstwo, to było zabójstwo dziewczyny tego faceta co wbił do hotelu z bronią. Tam był pokazany charakterystyczny krzyżyk (u matki dziewczyny) oraz stopa, która miała wpaść w śrubę motorówki. Ten krzyżyk Juan znalazł w szopie Sebastiana (i schował przed swoim partnerem) a potem gdy wrzucał ciało Sebastiana widać było, że wciąga je jakaś turbina. Ta chyba była jakaś przepompownia wody. To zapewne w tym samym miejscu poszatkowało ciało pierwszej dziewczyny.

ocenił(a) film na 8
Dariusz_007

aleś kuźwa wymyślił teorię...
ciekawe jakich rzeczy dopatrujesz się w innych filmach, jakie oglądasz