PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=597224}

Strażnicy marzeń

Rise of the Guardians
2012
7,5 83 tys. ocen
7,5 10 1 82772
6,0 23 krytyków
Strażnicy marzeń
powrót do forum filmu Strażnicy marzeń

Co prawda widziałam bajkę po angielsku, ale nie zmienia to przecież faktu że jest naprawdę,
naprawdę niesamowita. Dawno nie widziałam tak dobrej animacji, fabuła jest bardzo ciekawa
z bardzo mądrym przekazem. Jakże się cieszę że ta bajka powstała, ze względu na to ze te
dzisiejsze dzieci są strasznymi niedowiarkami i już coraz to mniejsze dzieci nie wierzą w kogoś
takiego jak jak Św Mikołaj, Zębowa Wróżka, Wielkanocy Zajączek, Sandman, czy Jack Frost. Z
roku na rok wiara i wyobraźnia dzieci jest coraz bardziej słaba, i dzieci , bo ten film jest
kierowany głównie dla dzieci, powinny się wybrać do kin, co wcale nie znaczy że widzów trochę
starszych lub dużo starszych bajka nie zaciekawi, a wręcz przeciwnie. Ten film ma
niesamowitą kreskę, wszystko porusza się bardzo płynnie, piękne kolory że aż chce się wejść
do tego świata. Postacie są bardzo interesujące, nie da się żadnego z nich nie lubić, są
niezwykle intrygujące, a zwłaszcza Jack Frost i jego cała historia, która jest co prawda bardziej
rozbudowana niż pozostałych bohaterów, ale gdybyśmy chcieli zagłębiać się w historię
każdego bohatera z osobna, to film trwałby może jakieś 3 godziny. Tej bajki nie da się
porównać do żadnej innej bo jest, może nie najlepsza na świecie, ale wyjątkowo magiczna i
czuć tą magię. Jedyny minus dla mnie to, to że półtorej godziny filmu to dla mnie za mało,
mogliby trochę bardziej rozwinąć akcje, bo akcję w tej bajce jest bardzo szybko, szybko się
rozwija tak jakby czas ją gonił. Ale mniejsza o to, dla mnie Świetna Bajka dodaję do kolekcji
moich ulubionych bajek. POLECAM wszystkim :)