PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=597224}

Strażnicy marzeń

Rise of the Guardians
2012
7,5 83 tys. ocen
7,5 10 1 82772
6,0 23 krytyków
Strażnicy marzeń
powrót do forum filmu Strażnicy marzeń

spodziewałem się super filmu ..... a tu taki wielki zawód !!! słaba animacja !!! sorry ale daje 5+/10!!!

ocenił(a) film na 9
lolmiki

słaba animacja? jakoś nie zauważyłam. rewelacyjna mimika i kreacja postaci (szczególnie zębowej wróżki), plenery też całkiem spoko (biegun północny :) niby dlaczego animacja była słaba?

telegrafistka

jednym słówem : porażka jak dla mnie !

lolmiki

jednym słowem porażka hahaha to się nazywa konstruktywna krytyka osoby co oceniła krótkometrażową animacje Paperman na 2/10 :D dziecko wracaj do przedszkola Reksia analizować. Dzieci nie powinny mieć prawa oceny na FW. bo nie potrafią interpretować oglądanych treści.

ocenił(a) film na 9
lolmiki

słówem? szkoda, ze nie potrafisz mi tego wytłumaczyć. Liczyłam na bardziej konstruktywną wypowiedź -.-

telegrafistka

boże pomyliłem się o jedną literę i od razu wielkie halo ! a to że film mi się nie podobał to już tylko moja sprawa ! a filmowi Paperman oceniłem na 4 ! bez obrazy ale mogę mieć swoje zdanie na temat jakiegoś filmu ! Ps : nie jestem dzieckiem !!!

ocenił(a) film na 9
lolmiki

nie zrobiłam wielkiego halo o jedną literkę. Nie mam Ci też za złe że film akurat Tobie nie przypadł do gustu. liczyłam jedynie na to, że skoro już wypowiedziałeś publicznie swoje zdanie to może zechcesz je poprzeć jakimiś argumentami, ale skoro nie lubisz filmu "bo nie" to nie ma nawet o czym dyskutować.

telegrafistka

mam powody po to by nie lubić tego filmu !

ocenił(a) film na 9
lolmiki

tylko z jakiś nikomu nieznanych względów nie chcesz się z nami nimi podzielić -.- jeszcze lepiej.

ocenił(a) film na 9
telegrafistka

9/10 co do animacji to na wysokim poziomie jest

telegrafistka

słuchaj zakończmy dyskusje ok ? ten film ( według mnie ) jest dosyć nudny, średnio ciekawy i ogólnie niezbyt udany ! sury jak kogoś uraziłem, ale to tylko moje zdanie !

lolmiki

*sory

ocenił(a) film na 9
lolmiki

nikogo nie uraziłeś, tylko śmieszy mnie ,że wypowiadasz publicznie swoje zdanie nie popierając go żadnymi argumentami. po co zakładać temat skoro nie ma się nic do powiedzenia? i właśnie dlatego kończę temat.

telegrafistka

Do animacji nie można się przyczepić.Jednak ta bajka jakos mnie nudziła .Coż myślałam ze będzie tak dobra jak Kraina Lodu na której zresztą byłam w kinie.Szczerze to mnie zanudziła na śmierć i już po 30 minutach odpuściłam sobie oglądanie .W razie czego gdyby ktoś pisał ze 30 minut to dużo ,to miałam jeszcze nazieje ze jakos się rozkręci ;//;/

ocenił(a) film na 8
lolmiki

"mam powody po to by nie lubić tego filmu!"

Jakie? Zębowa wróżka nie wymieniła wybitego w dzieciństwie mleczaka na monetę? :D

A tak poważnie... Nie czepiam się, tylko skoro raczysz się tak enigmatycznie wypowiadać, licz się z dodatkowymi pytaniami. Mało kogo zadowala lakoniczna wypowiedź, typu: "bo tak!" :-) W moim odczuciu niczego tej bajce nie brakowało, a naprawdę przez długi czas podchodziłam do niej bardzo sceptycznie... Obejrzałam ją przez przypadek (akurat leciała na Canal +) i ku mojemu zaskoczeniu muszę przyznać, że nie żałuję.

rapi_aga

Film jest po prostu nudny wg mnie. Ta animacja po prostu mnie nie porwala, ani to odkrywcze, ani zabawne, ani wzruszające... to tyle aby utrzymać tajemniczą atmosferę i enigme wypowiedzi :)

ocenił(a) film na 9
lolmiki

wreszcie zrozumiałam o co Ci chodziło. Używasz słowa animacja mając na myśli film animowany , a nie "animację" - czyli realizację, sposób animowania, kreację świata! xD

ocenił(a) film na 9
lolmiki

Ja wręcz przeciwnie - spodziewałam się czegoś słabego, a tu szok. Strasznie się wzruszam bajkami o "odmieńcach", utożsamiam się z nimi (Jak wytresować smoka, Strażnicy marzeń, Kraina Lodu) Zna ktoś dobry film animowany o czymś takim? Bo szkuam, potrzebuję :<

ocenił(a) film na 8
nikolazd

Polecam "Ratatuj", "Zaplątani", "Lilo i Stich", "Wall-E". W każdej z tych bajek z pewnością znajdziesz to, czego podświadomie szukasz :-)

nikolazd

ja polecam Meridę waleczną :)

ocenił(a) film na 9
lolmiki

Wszystkie oglądałam :( Wall-E szczególnie mi się podobał.

nikolazd

a oglądałaś opowieści z narnii? wspaniałe, piękne filmy!

ocenił(a) film na 8
nikolazd

Przepiękna bajka, prawda? Wyłam jak opętana :-P Aż wstyd się przyznać... :-)

ocenił(a) film na 9
rapi_aga

Dziś wróciłam do moich poszukiwań i doszłam do wniosku, że nie oglądałam Minionki rozrabiają, więc muszę się za to zabrać. Tak, Opowieści z Narnii oglądałam również i starsznie mi żal, że w następnych częściach nie ma Łucji :(

ocenił(a) film na 8
nikolazd

A "Potwory i spółka", widziałaś? :-) Jest jeszcze "Odlot", "Księżniczka i Żaba", "Horton słyszy Ktosia", "Ralph Demolka", "Igor", "Frankenweenie" i "ParaNorman". Trzy ostatnie są dość mroczne i specyficzne, ale na pewno przypadną Ci do gustu :-)

ocenił(a) film na 8
nikolazd

Zobacz sobie jeszcze "Kroniki Spiderwick" oraz "Charlie i fabryka czekolady" :-)

ocenił(a) film na 9
rapi_aga

W końcu coś, czego nie oglądałam :D - Mam na myśli Kroniki, Frankenweenie i Ralph'a

ocenił(a) film na 8
nikolazd

Zatem cieszę się, że mogłam pomóc :-)