PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=421559}

Strażnik granicy

The Shepherd: Border Patrol
2008
6,0 4,5 tys. ocen
6,0 10 1 4508
2,0 2 krytyków
Strażnik granicy
powrót do forum filmu Strażnik granicy

Film 6/10

ocenił(a) film na 7

Ale za Van Damme'a dam 7

ocenił(a) film na 7
Lukininho

Dokładnie słabe 7, ale tylko dlatego ze grał tu Van Dame.

użytkownik usunięty
Lukininho

Ja tak samo. Sam film obiektywnie zasługuje na 6. Całkiem przyzwoita akcja, tylko niestety, scenariusz jest niedopracowany, no i jest za dużo dłużyzn. Ale kiedy nadeszła scena walki Van Damme'a w więzieniu, to przyjemne wspomnienia z seansu "Krwawego sportu" i "Kickboxera" na chwilę wróciły. To właśnie w scenach kopanych Van Damme'a się najprzyjemniej ogląda i mam nadzieję, że jak najdłużej utrzyma formę do takich scen. Stąd za sceny kopane i na zachętę dam 7.

ocenił(a) film na 4
Lukininho

A ja dałem 4/10, bo jak dla mnie ten film to mały potworek. Dałbym 5/10, bo to prawdę mówiąc typowy średniak o którym się prędko zapomina, ale za walkę Adkinsa z Van Dammem zniżam na 4, bo to jak została ona wymyślona woła o pomstę do nieba. To chyba jedna z najgorszych scen walki Van Damma

ocenił(a) film na 7
waldeck

No, Van-Damme nie miał prawa wygrać tej walki, na początku się ucieszyłem, bo realistycznie wybuch granatu miał na niego wpływ, ale bardzo krótki w sumie, później rana na nodze nie przeszkadzała mu w kopnięciach, dostał w tyłek niemiłosiernie i nagle po tym wszystkim jakimś cudem wygrał... później dalej, jak ten drugi miał go na muszce, to czekał i gadał i czekał i gadał, zamiast strzelić mu w głowę, to patrzał jak ten rzuca w niego bombą... jakim cudem JCVD to przeżył w ogóle?

Tym nie mniej zgodzę się z kolegami powyżej, film zasługuje na 6, ale za królika, westernową muzykę, za Van Damme'a i za Adkinsa dam 7. Nie tak dobry jak "Ogień krzyżowy".