PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95892}

Straszny film 3

Scary Movie 3
2003
6,2 106 tys. ocen
6,2 10 1 106035
4,2 25 krytyków
Straszny film 3
powrót do forum filmu Straszny film 3

Ludzie to stado baranów nie którzy nawet nie oglądają i oceniają żeby mieć notę ten film jest bardzo dobry oceniłem na 8 bo jest w nim wszystko co powinno być w komedii dobre dupeczki akcja humor i przygoda wszystko jest w tym filmie za to dla mnie Forest Gump to nie jest komedia tylko dramat, jak można o Forest Gump powiedzieć dobra komedia przecież to nawet koło komedii nie stało jest wiele takich tytułów jak Forest ( bo jak komedia może byc dramatem a dramat komedią >???<) jakiś paradoks.
W komedii najważniejszy jest humor jeżeli podczas oglądania komedii chociaż raz się przysmucisz to komedia jest do du...py.
Ja uwielbiam Straszny Film, Nagą Broń, Depresję Dangsera itp. może w oczach nie których jestem nie normalny ale mi się wydaję że to oni nie mają poczucia humoru i bardzo im współczuję.
I jeszcze na koniec denerwuje mnie bardzo jak ktoś piszę o komedi że jest mało realistyczna albo głupia BO TO BARANIE JEST KOMEDIA (taki gatunek filmu DEBIE komedia nie ma być poważna tylko śmieszna i gupkowata REPEAT. BO TO JEST KOMEDIA BARANIE !!!

Jak ktoś zna tytuły dobrych komedii tego typu to będę wdzięczny za podanie, bo oceną nie można ufać !!!

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
killerek132

Siemka zgadzam się z tobą niektórzy ludzie to Debile oceniają po obrazkach ja obejrzałam ten film parę razy i mówię że ten film jest chyba najlepszy z 4, a jeżeli chodzi o tą fantastykę tą dziewczynkę i wo gule ja nie mam nic przeciwko ale jeżeli ludzie mówią że to za bardzo Fantasty i tak dalej to nie czepiajcie się komedii tylko Tego horroru oficjalnie obejrzałam The Ring czyli horror z tą dziewczynką i jak już to czepiajcie się tego choć moim daniem też było ciekawe. :) to tyle

ocenił(a) film na 5
killerek132

Naucz się pisać. Koszmarnie się czyta teksty gdzie nie ma nawet przecinków.

ocenił(a) film na 8
Serge91

proszę cie kto używa przecinków lepszy jestem z matmy nie można mieć wszystkiego :)

ocenił(a) film na 5
killerek132

Ktoś kto chce by go ludzie brali na poważnie. Ekstra że jesteś lepszy z matmy ale skoro już piszesz na forum, to proszę Cię - rób to poprawnie.

ocenił(a) film na 8
Serge91

słaby ze mnie polonista jestem jak większość ludzi w tym kraju język polski jest trudnym językiem staram się pisać poprawnie ale jeżeli chodzi o przecinki to nie wiem nawet gdzie powinny się znajdować jest jakaś zasada ?

ocenił(a) film na 8
Serge91

Serge91. Jeżeli już kogoś poprawiasz to rób to dobrze i wymagaj tego również od siebie. Albo stawia się przecinki poprawnie, albo w ogóle. Widzę, że nie nauczyli Cię o przecinku przed "że".
Nienawidzę pseudointeligentnej społeczności na filmwebie, która próbuje dowartościować się stale czepiając się innych, o największe pierdoły. Nikt tutaj nie pisze książki i nie wszyscy muszą wykazywać się największą inteligencją i poprawnością pisania. Komentarz ma być czytelny i tyle. Czasami, aż rzygać się chce czytając głupie sprzeczki kto tu jest mądrzejszy. Czytam komentarze, żeby dowiedzieć się czegoś o filmie a nie ciągłych kłótni o stanie umysłu drugiej osoby.

Co do filmu.
Bardzo mi się podobał. Uważam, że po to jest realne życie, aby prowadzić je etycznie, zdrowo, miło i systematycznie, natomiast po to jest głupkowaty film, parodiujący wszystkie te nudne rzeczy, żeby się od nich oderwać chociaż na te półtorej godziny. Branie go na poważnie świadczy o pewnym ograniczeniu. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
emilero

A ja nienawidzę nadinterpretacji. Wiem, że kierowanie się schematami jest wszechobecne, ale stosowanie ich do wszystkiego to lekka przesada. Nie przeszkadza mi jak ktoś robi drobny błąd i nie jestem "grammar nazi", ale uważam, że jeśli pisze się na forum, to wypowiedź powinna być zrozumiała, a jej czytanie nie powinno być nieprzyjemne.
Co innego mały błąd, literówka czy inna pierdoła a co innego post którego przeczytanie jest męczące. Nie chodzi mi przecież, aby pisał kij wie jakie eseje i używał filozoficznych terminów. Tak więc skończ proszę swoją analizę o tym, jak to ktoś się dowartościowuje, bo dziwnym trafem użytkownik do którego napisałem komentarz nie wziął tego za coś obraźliwego a jako radę. Na Twoje (nie)szczęście nie każdy tutaj szuka tylko spiny.

ocenił(a) film na 8
Serge91

Wiem, że nie każdy szuka tutaj spiny, a w szczególności ja. Czytałem opinie o różnego rodzaju filmach i rzadko doszukiwałem się "czystej" dyskusji, bez bezsensowego czepiania się drugiej osoby. Nie można nie zgodzić się z Twoją wypowiedzią, bo udowodniłeś mi, że nie należysz do tej społeczności, której na tym "dowartościowywaniu" zależy (chodź na pewno wiesz, o czym mówię). Bardzo uogólniłem sprawę. Ale postaraj się mnie zrozumieć.. Chcę przeczytać coś mądrego o filmie od innych użytkowników a tu co chwilę komentarze zbędne. Nie wytrzymałem i dodałem( chodź nigdy tego nie robię) coś od siebie.
Piona :)

ocenił(a) film na 5
emilero

Rozumiem bo sam często nie wyrabiam, szczególnie jak z nudów czytam komentarze na Filmwebie, czy kwejku (tam to już mnie poziom tak dawno załamał, ze choćbym nie wiem jak się nudził, to nigdy nie wejdę z powrotem na tą stronę, a pewnie jest coraz gorzej). Niestety w internecie nie istnieje coś takiego jak: nie mam nic do powiedzenia -> nie mówię/ nie piszę

ocenił(a) film na 8
Serge91

Tak samo w życiu. Ludzie, którzy nie mają nic do powiedzenia najwięcej mówią, ale najmniej przekazują treści, Ja nigdy niczego nie komentuje w internecie, bo nie mam na to czasu. Trzeba wchodzić w dyskusje i choćby sypać najdoskonalszymi argumentami, to i tak każdy będzie bronił swoich racji, co mija się z celem. Czasem sobie poczytam, bo można się wiele nauczyć, poznać ciekawe poglądy. Kwejka przeglądam, bo mnie śmieszą głupkowate rzeczy, ale tam nie ma sensu czytać komentarzy. :) Nie lubię też przesadnego intelektualizmu i obnoszenia się z nim. "Hola hola, Ty jesteś głupi, bo Cię śmieszy głupota, a mi to czci uwłacza" Dlatego warto czasem obejrzeć "Straszny Film", "Nagą Broń", czy "Świat Według Kiepskich", zapalić jointa i iść na dziką imprezę. Wszystko jest dla ludzi, ale dla ludzi z głową. Mimo wszystko jesteśmy dobrym przykładem na to, że jeżeli "spotka" się dwoje ogarniętych ludzi, to mają szanse dojść do porozumienia. Bardzo mnie to cieszy. Pozdrawiam

killerek132

"bo jak komedia może byc dramatem a dramat komedią >???<) jakiś paradoks"

Człowieku zlituj się, komedia to gatunek dramatu. LITOŚCI...

ocenił(a) film na 8
ferrari4

gratuluję ci takiego rozumowania pozdro

killerek132

Jakiego niby rozumowania? To jest prawda. :)

ocenił(a) film na 8
ferrari4

ale ja często chcę obejrzeć komedię zwykłą wesołą historię a nie jakieś dramatyczne wątki po bokach

killerek132

No tak, ok... po prostu Cię poprawiłem, że komedia to gatunek dramatu, poza tym nawet jeśliby nie to istnieje chociażby coś takiego jak komediodramat, albo tragikomedia. :)

ocenił(a) film na 8
ferrari4

no tak ;)

killerek132

Masz rację w 100% Straszny film jest super i zasługuje na dobrą ocenę. Bardzo fajnie parodiuje te wszystkie horrory np. Ring,Piła i można się z tego pośmiać. Właściwie ,to jedyna komedia w której śmieje się co chwię ;P

ocenił(a) film na 8
dastan3000

no właśnie a o to w komedii przecież chodzi